En vecka kvar!

Kom hem från mamma för bara ett litet tag sen. Jag, Moa och Neo var där på middag, det var verkligen jättetrevligt! Blev bjudna på fisk, gott!

Jag börjar få riktig resfeber nu, om exakt en vecka åker vi till Kreta! Jag längtar!

Imorgon är det Valborg...tänkte gå till brasan vid Ribby. Men innan dess måste jag åka med Neo till frisören, han börjar bli riktigt långhårig nu.

Nu måste jag se till att Neo går och lägger sig i sin säng, han ligger i soffan, tänkte först att han skulle få somna där men det går sådär...han försöker inte ens.
Moa ska jag göra lite välling till, sen när båda barnen har somnat får jag lite egentid, den spenderas med att läsa mormors dagbok, nu har jag kommit fram till 1995, då jag är 10 år gammal!




Neo och min lillebror jag på Andys lekland där vi var i Lördags.



Moa lekte i bollhavet på Andy´s



I Söndags var vi vid Rudan och fika och promenerade, Neo cykla som ni ser...

Trevlig valborg!

UGNSRENGÖRING!

Halloj! Det blev ingen träff med Hanna idag...istället tog jag och Malin en prommis till Handen, dock blev det bussen tillbaka. När jag hade hämtat Neo så gick vi först och "sjösatte" barkbåten vi gjorde för nästan 2 veckor sedan, då när vi var vid Rudan. Sen gick vi och mötte Annelie, Amadeuz och Imra och lekte vid Villavägen. Det har ju varit alldeles underbart väder idag! Imorgon är det Fredag-härligt! Tänkte börja dagen med storhandling, till middag blir det bakad potatis med något kött, lite senare vid 20.00 blir det nog mys i soffan till Talang 2009.
Nu blir det rengöring av spisen (kommer inte ihåg sist jag gjorde rent den), vi har fått våra "Super-10" flaskor nu, så jag hoppas att ugnen blir en enkel match!

Ha en jättetrevlig helg!

Löneförhöjning!

Nu är jag stor, hela 24 år gammal. Jag blev det för en vecka sedan, men födelsedagar känns inte så speciella nu när man påstås vara vuxen. Men det var en bra dag, mina nära och kära var här och fikade, och jag fick presenter :-) Inte helt fel det!
Jag njuter av livet just nu. Är ute och promenerar lite då och då. Lapar sol så gott det går.
Men förra veckan var det nån dag som jag var uttråkad, då bestämde jag mig för att hitta på planera några dagar den här veckan...så i Måndags blev det promenad och lunch med Anna på Söder. I går vart det promenad i Stureby med Jamina och Rufus, sen blev jag bjuden på Lax och sallad, det var verkligen jättegott! Det är så sällan jag äter fisk eftersom Sebbe inte gillar det. Idag har jag och Malin haft våra stora barn lediga från dagis, så vi började dagen med att åka ner till Öppna förskolan i Tungelsta, sen blev det pannkakor och fortsatt lek hemma hos oss. Lisen joinade oss också!

Nu har jag börjat sola, så jag hinner få lite färg innan Kreta (dit vi åker om exakt två veckor). Har solat två gånger hittills tänker sola 4 gånger till, det blir nog bra!

Igår ringde min chef för att berätta att den årliga lönerevideringen har gett mig 800:- påökt varje månad, jättekul! Sen berättade han att man har jämfört lite vad innesäljare på andra företag tjänar och då tyckte de att jag låg lite lågt, så utöver de 800 så höjer de mig ytterligare 2000:-!!! Det känns jättehärligt.

Nu har jag och Neo varit på den där teatern, men den var ganska så tråkig! Fast det var kul att komma iväg.
I Söndags var jag på Helenas jobb, Casino Cosmopol, det var roligt att få kolla in det! Det var mycket större och tjusigare än vad jag hade vågat föreställa mig.

Imorgon ska jag och Moa åka till Blåsut direkt efter dagislämning, vi ska gå ut och gå lite där med Hanna och Sigge, sen blir det lunch hos henne. Fredagen är inte planerad än, det känns helt OK faktiskt, enl Jamina skulle det bli 17 grader då, så jag ska nog börja dagen med en promenad, sen blir det kanske lite solning på balkongen eller gården beroende på hur nöjd Moa är.
På Lördag ska jag till Andys lekland i Nacka med Neo och Jack, det ska bli roligt att ta med lillebror dit! 

En annan ganska stor nyhet är att jag har slutat amma! Så nu ska det planeras tjejkväll!

Lite bilder på mina fina;

Moa på balkongen med det fina golvet ;-)


Moa leker lite i deras rum.


Neo på väg in på teater.

Nu börjar väl förkylningen släppa?

Neo är så stor. Igår lärde han sig att cykla utan stödhjul! Jag kan inte med ord förklara känslan, hur jag kände mig, jag var så glad och stolt, ville att hela världen skulle veta att NEO KAN CYKLA! Han är så himla go. Den senaste tiden har han varit helt underbar, vi har inte bråkat eller tjafsat, det har bara flytit på och vi har haft kul ihop varje dag, så skönt!
Igår gjorde vi egna påskkort, jag gjorde till honom, och han skickade det som han gjorde till farmor och farfar.
Idag cyklade han lite efter dagis, sen var vi ute i solen en kortis. Vilken underbart väder vi har haft idag, jag älskar solen! Nu är jag nyduschad och nyrakad på kroppen, känns jättebra, jag har gått som ett lod hela veckan, i adidasbyxor och osminkad...men imorgon tänker jag göra mig fin, det är ju fredag! Och vi har bara ett barn hemma då ;-)
Hoppas min huvudvärk och förkylning är borta imorgon för jag skulle vilja åka till Haninge centrum och handla lite kläder till Moa kanske men framförallt presenter till Max som vi ska fira på måndag.
Ska även hämta ut mina och Neos teaterbiljetter i Haninge kulturhus. Hoppas på en frisk Millan imorgon.
Idag kämpade jag på med att dammsuga, trots sjukdom, men det är skönt att ha det städat hemma när det blir helg!
Trevlig helg!


Jag är en sjukling

Jag är sjuk, förkyld! Så typiskt, igår pratade jag med min chef i telefon han frågade om vi klarat oss från förkylningar, jag svarade "jajamensan, vi är nästan aldrig sjuka, men så ska jag inte säga för sist jag sa så blev vi magsjuka"!
Och så rätt jag hade, bara för att jag sa att vi aldrig blir sjuka så sitter jag nu här med ett huvud som håller på att sprängas, i allafall vad det känns som, fast det var värre inatt, det liksom tryckte ovanför tänderna i tandköttet, upp mot kindbenen och ut mot öronen...har inte sovit nåt vidare inatt.  Moa verkar pigg ocjh frisk, men samtidigt så har hon vaknat ca 10 ggr inatt, så jag vet inte om hon kanske håller på att bli dålig.
Vi som hade planerat promenad fram och tillbaka till Tungelsta idag, och det är alldeles soligt och fint ute. Och på eftermiddagen skulle vi hem till Anna-Lena och titta på alla hundar, men, men, det kommer fler tillfällen.

Igår planterade jag och Neo pelargoner på balkongen, det blev fint och finare kommer det att bli när de vuxit sig större.
    

Mycket har hänt sen sist. En hel del morgonpromenader... Elektrolux har varit här och fixat våran kyl, jätteskönt, kändes lyxigt att ha en fullt frisk kyl! Nu när den blev lagad kunde jag åka och storhandla, det blev Moas debut i kundvagnen, det funkade ganska bra, Moa var jättesnäll! De känns skönt att veta att det funkar att åka och storhandla bara hon och jag.

Annelie, Amadeuz och Imra var här en dag/em och lekte. Mycket skoj, Neo och Amadeuz leker så bra ihop.


I Lördags var vi på dop i Södertälje, min kusins dotter Andrea döptes.
Jag gjorde eget kort åt henne;   Och slog in lite fina paket;

                                                                        


Här sitter Andrea hos min mamma, Moa spanar in henne.

Det var roligt att träffa släkten, jag gör det inte så ofta, det brukar vara på begravningar, bröllop och dop...Det bjöds på smörgåstårta och hembakade grejor där, jättesmaskigt!
Med mig från Södertälje fick jag en påse med mormors dagböcker (mormor dog 2007) så de håller jag på att läsa, när jag får lite tid över. Hon har skrivit från 1974-2000. Så jag har att göra.
På Lördagskvällen blev vi bjudna på grillspett hemma hos Anna, hur gott som helst.
Anders och Jamina var där med lilla Rufus också, jag höll honom ca 30 sekunder innan han började gny och jag lämnade ifrån mig honom.

 
Innan vi åkte till Anna såg vi till att släcka ner i alla rummen hemma, då det var den där "släcka-ner-en-timme-dagen".
På tal om att släcka ner så har Sebbe fått upp våra lampor nu.

Barnens rum:     Hallen: 


I Söndags var vi iväg på Melvins 1-årskalas, titta vilken fin tårta, med blommor på;




Neo han är i full gång med att "övningscykla" nu. Han har stödhjul på men nu är det inte ofta de når marken, så vilken dag som helst ska han få pröva utan stödhjul- spännande!

Förra veckan fick jag en bonus från Coca-Cola, så jag har nu åkt och köpt en bilstol till Moa, det blev en Britax Hi-Way.
Köpte i samma klädsel som Neos bilstol, fint med lite matchning.


Igår beställde jag fjärilar från Panduro hobby som jag ska fästa i vita gardiner och ha i barnens rum.Fjärilar rosa fp 3stRosa, gröna och turkosa, blir nog läckert!



Igår bestämde jag och Sebbe hur vi skall göra med pappaledighet osv. Så 1:a Juli börjar jag jobba fram till och med 2:a Oktober, med ett undantag, jag har 2 veckors semester i Augusti. Det känns helt OK att jobba 3 månader för att sen gå tillbaka till mammaledigheten. Roligt för sebbe att få vara hemma med Moa ett tag. Och kul för Moa att ha en massa pappatid. Hela Juni är Neo ledig från dagis, hemma med mig och Moa, hoppas på fint väder så att vi kan hitta på en massa saker.

Nu känns det inte så långt kvar till våran Kreta-resa 7:e Maj. Jag längtar! Både Neo och Moas pass är nu fixade. Och paraplyvagn och solskyddsdräkt införskaffat, så nu är det bara lite småfix som vätskeersättning, insektsnät m.m.

Idag är det 1:a April, men jag lovar att jag har inte ljugit om någonting, jag har så svårt för att skämta om saker och ting.
Ha en fortsatt bra vecka!

Just det jag har fått fina blommor från fin fina karl;








RSS 2.0