Bonus!

Halloj! Jag har så jävla ont i huvudet! Så jag ska alldeles strax gå och vila med Moa, hoppas det är något hon är med på...vi var ute på en liten promenad imorse, hon sov ett litet tag då...jag och Malin plockade videung.

Jag får bonus från mitt jobb imorgon, det känns jättebra, jag tror jag ska passa på att köpa bilstol till Moa då.
Vet bara inte vilken än, men det lutar mot Britax.

Världens godaste kakor:



Ekologiska kakor inköpta på Coop Konsum, mmmmmmmmmmmmm!

En helg har passerat

Halloj! Helgen har gått, Fredagen blev inte riktigt som planerat, vi hann inte till Handen, Sebbe kom inte hem förrän 16 så han hann bara duscha sen var vi tvungna att åka till Södertälje.
Mamma bjöd på "Mexikansk gryta". Hon blev väldigt glad över hennes paket, men mest glad för inslagningen och det egengjorda kortet verkade det som.
När vi kom hem från Södertälje kollade vi på "Slumdog millionaire" den var helt OK, men inte skitbra.

Moa sitter i mormors knä, och världens finaste lillebror sitter bredvid!

I Lördags var jag uttråkad! Sebbe jobbade, sen spelade han väldigt mycket tv-spel när han kom hem. Hans kompis Matte var här och höll oss sällskap.
Det var spel-uppehåll då premiären för "Robinson" visades, första avsnittet var inte så intressant tyckte jag.
Och nästa Lördag kanske vi inte ser på Robinson om vi ska "släcka ner" då det är Earth hour...får se om vi hakar på det. Kunde vara mysigt att ha avstängd tv en timme på lördagskvällen, ha tända värmeljus och spela något sällskapsspel eller så.

Gårdagen var lite mer fartfylld...det blev;

* Babyplanet där vi köpte jättefin rosa resevagn åt Moa
* Eko där vi köpte lite braiga saker som tex en ny kaffebryggare och lila penseer, så nu ska det bli vårfint på balkongen!
* Stan - jag är så stolt över mig själv som vågade köra bil inne i stan, eller till stan iaf, sen stod bilen parkerad ett bra tag medan Sebbe jobbade och jag letade efter Panduro hobby till fots...o vilken butik, de hade massa fina saker! Ja, allt förutom det jag skulle ha  :-(   Jag var ute efter fjärilar som jag skulle sätta i ett par vita gardiner som jag ville ha på barnens rum. Men de dumma fjärilarna hade de inte!!!  Sebbe och jag passade på att äta sen lunch på en restaurang inne i stan, det var mycket trevligt och Moa skötte sig :-)
* Sebbes syster åkte vi sedan till på en kopp kaffe.
* Lisen hämtade vi upp på hemvägen, bjöd henne på middag (som inte var så särskilt god, kasslern var ingen höjdare).


Några Moa-händelser: I Fredags fick hon sin första tand och idag kom hennes andra. När hon sitter lägger hon sig på något konstigt sätt och man ser hur hon vill börja krypa. Hon gråter inte längre när hon får syn på sin faster.

Jag blir så arg på det här vädret! Sebbe hämtade Neos cykel i cykelförrådet, jag tänkte att nu ska han få cykla lite på eftermiddagarna, när det börjar bli vår...det var ju snöfritt och sol i Fredags, men nu har snön kommit tillbaka- inte OK!

Idag har jag varit iväg och gjort pass åt Moa, det tog sin lilla stund, hon fick ta en massa kort för att hon kunde inte sitta still vilket resulterade i att korten blev suddiga, men till slut fick de till ett bra kort. Jag hämtade ut Neos pass samtidigt, han blev jättegullig. Passade även på att shoppa lite till Moa på Lindex, bla en solskyddsdräkt...även den tänkt till resan i Maj. Neo har varit hos sin pappa i helgen, det känns OTROLIGT BRA att ha honom här hemma nu. En rolig grej han sa häromdan; "Jag kommer att sakna farmor när hon blir uppäten av kryp". Han är så underbar min son.
Idag sprang vi ut till glassbilen och köpte strutar, kanske ska ta en glass? Eller skiva upp lite mango istället? Ja, vi får se vad det blir, en sak är säker och det är att klockan 20.00 blir det "Familjen annorlunda".

Dagen i bilder

Startade med promenad efter dagislämningen. Kallt! Skumt väder kallt och snö- sen sol och varmt, och så har det hållit på hela dagen...en riktig svensk vår!
Efter promenaden gick vi hem till Ostens mammas hus och fikade, Melvin och Moa lekte.



Hem och åt lite lunch.
Innan jag hämtade Neo gick jag förbi en affär i Vh där jag hittade två fina T-shirtar åt Neo som tillsammans gick på 79:-
Sen förbi "Pyssel och ting", köpte lite blommor  som jag skulle ha till mammas grattiskort...det blev så här fint;



Hennes paket slog jag in i morse



Hämtade Neo på dagis...segade oss hem...



Jag drack jättegod smoothie hemma men sen for vi iväg till Mc´Donald´s där Neo fick sin middag.



Moa var glad -fast hon inte fick några pommes...



Väl hemma igen så sjöng jag och Neo lite "Lips"



Alldeles strax kommer Helena förbi på en snabbfika för snart måste jag lägga Neo!

Imorgon blir det födelsesdagsmiddag hemma hos mamma. Får se vad man hittar på tidigare på dagen, just det, ska ju möta Sebbe i Handen för att göra Moas pass och hämta ut Neos pass!

Tack så mycket!

Tack alla ni som höll tummarna med mig! Vilken underbar sol vi har haft idag!
Idag har det blivit en promenad till OCH från Handen, vi var en liten liga som var ute med vagnarna. Ca 20.000 steg innehåll prommisen, känns bra!
Ett tag kändes det som att det var typ 20 grader varmt...när Natta och jag satt som luffare på en trappa utanför en port i VH...men det var härligt, strålande solsken och vindstilla just där.
Känns som att jag "tjänade" 600 kr idag, jag sålde lite guld till en guldsmedsaffär. Ni vet sånt man inte använder; örhängen som är böjda och inte går att fixa till, trasiga guldkedjor osv.
Jag blev riktigt glad att jag fick så pass mycket för de ändå, så nu tog jag mig äntligen råd att fixa min guldring som gått av, jag har fått den av mamma i present. På det här stället ville de bara ha 150:- för att laga den, på Guldfynd när jag har frågat skulle de ha 300:-!
Hoppas på lika fint väder imorgon, för jag planerar promenad då också!
Nu måste jag hänga upp lite kläder. Have it so good ;-)


Tråkväder

Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag längtar efter sol och värme! Jag är så less på det här regn/tö-vädret!
Ser det här roligt ut?



Vyn från vårat köksfönster...Snön håller på att smälta bort, det är grått och det regnar!
Vi var ute på en liten promenad efter dagislämningen idag, jag, Moa, Malin och Melvin, som vanligt. Men idag hade vi även sällskap av "Osten" och hennes bebis! Det var nog 7 år sen jag såg henne sist, jag tänkte att hon kanske ser helt annorlunda ut nu, men hon såg ut precis som jag minns henne.

Idag ska vi åka hem till Annelie med familj efter dagishämtning, det ska bli skoj!

Nu hoppas jag att ni hjälper mig och håller alla era tummar för att solen och värmen ska hitta hit! Så att man kan hänga mer utomhus, ha picknick, leka i lekparken, grilla, cykla, spela fotboll...

En lugn Söndag

Igår åkte vi till Söder på dagen, parkerade bilen vid Sebbes syster och promenerade sedan till Ringen där vi fikade. Men jag kan inte påstå att det var något mysigt promenadväder, det duggade och var ju plusgrader så fötterna blev alldeles blöta, riktiga skitskor som man har!
Senare blev vi bjudna på middag hos Anna (Sebbes syster).
Stressade sen vidare hem till Natta för att glutta på melodifestivalen, hon hade gjort iordning en massa gott där! Och köpt Lördagsgodis till Neo :-) Moa var inte på sitt bästa humör, men det funkade ändå. Sen tyckte jag helt klart att den absolut sämsta låten av de alla vann! Så de kommande åren hoppar jag nog över Melodifestivalen, fattar inte riktigt vad folk har för jävla smak!?
Sebbe han höll sig hemma med sin systerdotter, det är bra att han fick lite spelsällskap!

Idag var varit en riktig slappardag, jag sitter fortfarande i min pyjamas...klockan är nu 16.00....
...men jag har inte tänkt röra mig ut någonting idag så då kände jag att jag kan faktiskt gå i pyjamas hela dagen.
Jag passade på att sova ett tag förut när jag visste att Moa skulle somna då jag ammade.
Neo var lite rastlös så han tyckte vi skulle baka, han fick välja VAD vi skulle baka, det blev  "Märtas skurna chokladkakor"




Den här veckan har jag inga planer förrän på Fredag, det känns jätteskönt! Blir säkert lite promenader på morgonen, men sen bara hem, och det känns riktigt bra!

Ha nu en riktigt skön Södagskväll, ta och glutta på en film eller så- för det är väl vad Söndagar handlar om?  

Avrundar med kort på min stora lilla tjej!!! Som nu kan sitta!







Full rulle

Hallå på er! Åh vad jag har längtat efter att blogga, nu tar jag chansen när Moa sover i vagnen.
Hon sover inte lika mycket på dagarna nu när hon är så stor, så jag har inte riktigt haft tid med bloggen.
Moa är så stor så vi har nu bytt ut liggdelen mot sittdelen på vagnen.



Hon verkar gilla det jättemycket, hon är ju så nyfiken och nu när hon sitter upp och dessutom framåtvänt så ser hon ju massor av spännande saker.
Hon kan faktiskt sitta själv någon minut på golvet nu :-)

Som rubriken förmedlar så har det varit full rulle, men bara roligt!
Inte en enda dag den här veckan har jag bara varit hemma och tagit det lugnt...

Så här var veckan i korta drag:

Måndag: Tog bussen ner till Tungelsta på babycafé med Malin och Melvin efter dagislämning, promenad hemåt. Pratade allvar med Neos pappa ca 20 minuter i telefon, utan att han la på luren eller skrek! Åkte ner till Tungelsta igen till Öppna förskolan när vi hade hämtat de "stora" barnen på dagis.

Tisdag: Åkte hem till Nina i Bandhagen där jag blev bjuden på risotto, gott! På kvällen var det bilfixartajm då lampan hade pajat! Tur att man har så snälla vänner som ställer upp och fixar med bilen, känns som att vi sparade någon tusenlapp på det.

Onsdag: Jag, Moa, Malin och Melvin gick (och sprang) till Jordbro tog sen bussen vidare till Handen där jag shoppade mascara och present till min mamma. Mascaran jag köpte var Loreals telescopic. 
Hittills tycker jag inte så mycket om den, känns som att den mest tynger ner fransarna, men en del mascaror tycker jag blir bättre med tiden kanske är så med den här...Efter Handen kom Lisen hit! Jag badade med Neo, det var roligt att se han så lycklig, man märkte att han uppskattade det.
På kvällen var jag nere i förrådet och hämtade upp Neos urvuxna kläder. Storlek 62-80 la jag i en kartong som jag ska ge till Anders och Jaminas bebis. Storlek 86 ligger nu i en påse till Melvin. Så nu är det bara strl 92-98 som ska ner i förrådet igen-skönt! Så här såg det ut i klädkaoset;



Torsdag: Igår vart det promenad med Malin och småbarnen på morgonen, sen vidare prommis för mig, hem till Natta där hon hade dukat upp så fint med brunch! Natta hade rensat bland sina kläder och jag fick jättefina kläder av henne! Så snällt så! Igår kväll gjorde jag och Neo negerbollar.

Fredag: Det är idag dey, om en halvtimme ska jag åka hem till Helena och äta lite baguette...
Sen har vi inget direkt planerat, kanske blir en film ikväll? Till middag idag blir det iallafall "Hamburgare med grovt mos i tunnbröd".
Imorgon tar jag med barnen till Natta och gluttar på Melodifestivalen, det blir skoj!

Ha en trevlig helg!!!

Söndag

I Fredags åkte jag, Moa, Malin och Melvin till IKEA, det var ett lyckat besök. Gick endast på 151:- exkl. lunchen då...men fick en hel del roliga saker. Fick lite "paketinslagningsinspiration".


På fredagskvällen åkte jag och Moa hem till Madde och drack en massa te, och bubblade med Madde och Lisenfisen.
När jag kom hem på kvällen så fick jag massage, riktigt skönt och avslappnande, det hade säkert lett till något mer än bara massage...om inte Moa hade vaknat och var hungrig då!

Igår var vi och hälsade på Anders och Jaminas lilla bebis, han var jättesöt och jätteliten!


Idag har vi varit iväg på det sista babysimmet. Ganska skönt faktiskt.
Neo kommer hem till klockan 17.00, då blir det tacos, sen ska vi se på Madagaskar 2.

Mina fina;



Åh, passar på att tacka alla mina fina vänner för att ni finns runtomkring mig :-)
STOR KRAM TILL ER!

Är skitarg!

Som rubriken talar om...jag är skitarg! Vilken jävla människa alltså, men det är ju inget nytt. Synd bara om mitt äldsta barn att han ska ha en så puckad pappa! När jag blir arg då kommer tårarna, och det gjorde de tidigare idag. Fan, jag blir så sur, jag orkar inte med bråk, men det är ju inte jag som strular till det, det är han som gör sina val och nu får det konsekvenser, klarar man inte av att ha sitt barn varannan helg utan att hålla på att lämna bort honom och supa de helger han har honom, då ska han inte ha honom där på helgerna! Jag var riktigt ARG förut, nu har jag försökt att släppa lite på det, kan inte göra så mycket nu ändå, får förklara för den där pappan imorgon vad det är som gäller! Tyckte kanske att han borde komma ihåg...att han ska hålla sig nykter när min son är hos honom...han kanske har glömt? brukar bli så när han har "skött sig" ett tag.

Vem är jag?

- jag förstör relationer, alla slags relationer mellan folk
- jag förstör kroppen
- jag förstör så jävla mycket i det här livet

ALKOHOLEN så klart! Jag säger inte att det är fel, fel, fel. Jag kommer själv att dricka ibland när jag slutat amma. Men mina barn kommer INTE att få se sin mamma full var och varannan helg!
Men det är läskigt vad den där dumma alkoholen gör med folk som blir beroende av den!

Det var det...

...jag ska försöka skriva lite imorgon igen och berätta om den lilla bebisen vi har varit och gluttat på idag.

Jag älskar min karl- för att han är bra!
Bra=omtänksam, ställer upp, go, fin, underbar, snygg, mysig, han är allt och lite till!
Han brukar inte läsa min blogg så jag brukar tjata på honom att jag älskar honom. Men nu vet ni andra också :-)

Ytterligare en bra dag!

Ja, livet är på topp känns det som. Idag vart det promenad på morgonen.
Kom även iväg till Subway med Björn och Robban. Sen följde jag med till jobbet och drack deras goda kaffe i deras nya kaffemaskin, cappucino- som jag lär fördricka (kan man skriva så? det heter ju föräta så varför inte fördricka?) mig på när jag börjar arbeta igen. Sen hämtade jag och Moa Neo, vi har pulat och pysslat lite, han gjorde pärlplatta och jag gjorde ett fint kort till Moas nya kusin! Så kul, hon fick en liten pojkkusin inatt, jag är så glad för Anders och Jaminas skull. Och avundsjuk, tänk vad mysigt att ha en alldeles färsk 2900 grams bebis hos sig :-)

Dinkelpannkakor vart det idag, jag kände ingen skillnad på smaken om man jämför med vanliga pannkakor. Så i fortsättningen blir det nog dinkelpannkisar...om vi inte blir riktigt fattiga förstås för det var inte det billigaste mjölet, 39:- för 1,25 kg!!!

Kvällens snacks;  frysta apelsinklyftor med kokos på.



Nu ska jag plocka fram lite kläder till imorgon. Ser fram emot IKEA! 

En bra dag!

Tack alla mina underbara som finns omkring mig! Idag har folk ställt upp massor för mig!
Natta gjorde slingor på mig, det blev fint- betydligt bättre än innan slingningen! Men det hade aldrig gått utan Helenas hjälp, hon fick ta Moa lite OCH gå och hämta Neo på dagis. Det var snällt av dem att ställa upp på deras lediga dag.
Jag gjorde iordning lite fruktsallad till oss. Det gjorde jag även igår när jag hade Jamina på besök. Jag har varit så sugen på fruktsallad med hallon ett tag nu, så de fick det bli! Sen finns det inte så mycket "fika" som är nyttigt...och jag ska ju undfika fikabröd...även om jag är sugen på kladdkaka, blåbärspaj m.m m.m...

                                                           

Men igår gjorde Sebbe äppelklyftor med kanel på till mig, det var riktigt gott faktiskt (och nyttigt dessutom)!
Tillbaka till idag, Sebbes syster Anna kom hit på middag. Själv åkte jag till Madde och drack jättegott te och snackade massor, mest vuxensaker som lån, försäkringar och sånt som vi gled vi in på hela tiden...
Barnen lämnade jag hemma hos Sebbe, det kändes jättelyxigt även om det bara var för en timme. Disken och stöket som blev efter maten tog han också hand om, fan vad skönt!

Imorgon blir det promenad med Malin och våra minsta. Till lunch blir det Subway med två arbetskollegor, vad jag ska äta är ingenting att fundera över, det blir "Steak and Cheese på honeyoat-bröd och honungssenapsdressing" som vanligt. Finns inget som slår det- tror jag inte, jag har aldrig vågat pröva någon annan macka där...hihi...
Det som blir svårt på Subway är att låta bli att köpa deras goda kakor, men jag ska försöka lägga band på mig.
Till middag imorgon tänkte jag pröva på dinkelpannkakor för första gången i mitt liv, spännande och se hur de smakar, är de goda gör jag hellre såna i fortsättningen då de är nyttigare.
Mat, mat, mat, det är det enda jag täker på!

Fredag blir det IKEA! -kanske...om ingen blir sjuk :-)

Om det var varit mycket stavfel i detta inlägg så måste jag skylla på Moa som ligger och snuttar på min högra tutte och då blir jag tvungen att skriva med vänster hand-jobbigt!

Förresten, kollar ni på "The mentalist"? Den serien är bra, han är så grym han som har huvudrollen!
Snart är det god natt!

Söndag

Idag har vi varit iväg på babysim, det var näst sista gången där. Neo fick vara hos farmor för han har feber...igen...stackarn! Han som hade sett fram emot bowlingkalaset som han skulle på idag.





Neo lite dåsig i soffan, under täcket så är han fullt påklädd! Han ligger och tittar på tecknat.



Även Moa är en aktiv tv-tittare.

Nu ska jag värma på lite rester åt mig och Neo, det blir pizza. Gott ska det bli! Sebbe skulle äta något i stan, med sina syskon som han ska på bio med.


Imorgon blir jag hemma med Neo, får skjuta på IKEA-besöket igen :-(

Jag har nu blivit kompis med min halvsyster på facebook, har bara träffat henne en gång, när hon var 2 år...nu är hon 18 år. Hoppas hon lägger upp lite foton så jag får se om det är någon likhet mellan henne och pappa.

Ha en härlig Söndag!

RSS 2.0