Lite rastlös

Har gjort mig iordning, nöjd över mig själv! Har förberett det mesta av maten. Lisen är nyduschad och ska göra sig iordning...bara att invänta gästerna så at man kan börja pimpla vin och äta gott och ha trevligt!

Hoppas på en härlig afton!

Smörj in dig och gå ner i vikt!

www.trimgel.se

Funkar det månntro? Låter nästan för bra för att vara sant...

Urinvärksinfektion

Hej allihopa! Idag har det varit en bra dag, jag har fått mycket gjort, dammat, dammsugit, skura badkaret, duscha och gjort mig iordning.
Sen åkte jag och Moa till Södertälje, hämtade mamma på jobbet, åkte hem till hennes sen, där hon bjöd på mat och fika. När jag ändå var i Södertälje så passade jag på att träffa Nina som har flyttat dit, mycket trevligt att träffa henne och magen.

En sak som är mindre bra är att jag vaknade upp med urinvärksinfektion för första gången i mitt liv! Verkar som att de flesta som jag har pratat med har haft det (flera gånger också) men jag har alltid klarat mig. Fast jag vet varför jag fick det nu...bara för att jag inte kissade efter vi hade sex i förrgår!!!
Jag ringde vårdcentralen i morse som gav mig rådet om tranbärsjuice och citron...så det har jag druckit hela dagen lång i hopp om att jag ska bli bättre...men nu har jag blod i urinen, så jag ringde sjukvårdsupplysningen som sa att jag måste ringa doktorn imorgon igen. Jag blir så irreterad, jag har ju planer för helgen :-) Jag vill INTE ställa in. Hoppas jag kan ha min tjejkväll ändå, men det ser mörkt ut just nu :-(      ÅÅÅÅHHHH jag är kissnödig hela tiden-jobbigt!

Hoppas på god sömn inatt, men jag tror tyvärr inte att det kommer bli så mycket sömn.

Yesterday, today, tomorrow.

Igår var jag, Neo och Moa hemma hos Annelie med familj, de har flyttat till hus nu. De bor jättefint, lite avis blir man allt, speciellt när det är så varmt och härligt ute, då skulle det inte sitta helt fel med egen tomt!
Neo cyklade dit;
   Det var så fint i "våran skog", alldels grönt och massor av blommor!

Lite senare på dagen fick vi med karlsloken ut på granngården, vi sparkade lite fotboll och kasta frisbee, det suger jag på! Neo försöker lära mig kasta, dock förgäves.




Idag vart det morgonpromenad till Coca-Cola, Björn fick komma ut med en kopp kaffe till mig. Sen gick jag hem igen, Lisen kom förbi på en kaffe då. Sen var jag duktig och bakade frallor, "Rosenbröd".
Sen var det dags för dagishämtning och utevistelse en stund.
Efter middagen gick jag och barnen till Madde på en kopp te.
Karlsloken, han är i Gävle och kollar på AIK som spelar, de låg under sist jag pratade med honom så han var inte på sitt bästa humör!

Imorgon blir det picknick på Rudan, jag, barnen och Helena. Just det ska kolla vädret nu, så att det inte blir regn imorgon!!! God natt så småningom!

Jag är i mitt vanliga tillstånd...

...trött, trött, trött.
Inte jättetrött så att jag måste sova, nej då är jag nog lite för  rastlös för att somna. Men jag är så seeeg, orkar inte sminka mig, orkar inte gå ut. Jag har varit till affären idag, det får räcka. Jag målade med vattenfärg ett kort tag med Neo, det var inte så roligt så jag tröttnade, men jag fick igång honom iaf, han sitter fortfarande och målar.
Sebbe och Matte spelar fotbollsspel på X-boxet, som jag förresten prövade på för första gången i mitt liv igår. Jag blev alldeles förvirrad och blandade ihop knapparna som man skulle skjuta på och springa snabbare med...inte riktigt min grej! Men senare på kvällen (igår) körde vi mitt spel; Lips, det var roligt, jag hade fått i mig lite vin det var tur det annars hade jag inte vågat sjunga inför folk...Matte var här. Jag vågar ju bara sjunga inför Seb vanligtvis.
Det var en mysig Fredagskväll! Neo fick vara med och köra "Scene it". Klockan 20.00 hade vi spelpaus för "Talang 2009". Vi ringde och rösta på han som pratade så roliga saker och snabbt...kommer inte på vad han heter.

I förrgår flyttade jag in Moas säng till barnens rum, och flyttade på bokhyllan därinne, det blev mycket finare än tidigare.

Nu har vi bestämt vad som händer på midsommar, det blir till att åka till Ljusterö, det ska bli jättemysigt!

Sebbes syster har nu tryckt ut sin lilla bebis, en Andrea blev det, så liten och söt! De var här för ett par dagar sen.


Vi hade Anders, jamina och Rufus här för några dar sen också;
 

Moa hjälper Matte på Guitar hero;


Nu har Mosing vaknat så nu tänker jag sätta mig och leka lite med henne. Ha en trevlig Lördagskväll!

Denna Tisdag

Det har varit en helt OK dag. Lever verkligen på marginalen såhär dan före barnbidraget, t.o.m så jag tänkte att balsam får jag vänta med att köpa tills imorgon...vad händer då? Jo, jag hittar en hundring på min långpromenad idag, den hade inte kunnat hittats lägligare :- )  Långpromenad ja, jag gick till Babyland och bytte parasollet till vagnen då det hade pajat.

Jag har varit lite seeeg, så jag och Moa sov lite innan vi hämtade Neo på dagis. Sen har vi ätit lite mellis, gjort rent åt fisken (verkligen på tiden), spelat spel, byggt med lego, lagat pasta med ost- och baconsås- det var riktigt gott!
Alldeles snart ska neo titta på Bolibompa, Moa var jättetrött så hon ligger i våran säng bredvid Sebbe och dricker välling, så hon somnar nog. Sebbe han var helt slut idag efter att ha jobbat hela dagen, men den största boven i dramat är nog fotbollen och ölen han drack igår, det är anledningen till att han är trött, han har helt enkelt sovit för lite.
Jag då? Varför är jag så trött hela tiden? Varför jag inte har någon energi kan jag inte svara på. På morgonen och ett par timmar framåt har jag energi, då tänker jag på flera saker jag skulle vilja fixa med här hemma, men det går inget vidare då Moa blir sur när hon inte får min uppmärksamhet. Men sen går det bara utför för mig...tröttare och segare blir jag.
På dan tänker jag att jag inte hinner något, men sen på kvällen när Moa har somnat och klockan fortfarande bara är 19.00 så skulle jag hinna med en massa saker, bara ett problem, jag har då tappat all ork! Någon som känner igen sig kanske...?

Nu ska jag masa mig in i duschen. Jag kanske borde lyfta över Moa till sin säng, för jag ska se det här som en sista testnatt, kolla om hon sover i sin säng hela natten som hon brukar göra, i såfall kanske vi ställer in hennes säng i Neos (och hennes) rum fr.o.m imorgon.
Imorgon bitti ska jag och Neo på avslutningssamtal på hans dagis (då han börjar skolan i höst). 
Sen vet jag inte vad jag ska hitta på? Kanske blir en prommis till jobbet för att ta en kopp kaffe? Imorgon efter dagis ska vi plocka med oss Kevin hit, kul för Neo och han att leka här.

Ha en härlig långhelg allesammans! Det är ju Kristi himmelfärd...el nåt sånt, har ingen aning om varför vi firar det, men, men, klagar inte! Skönt för folk som normalt sett jobbar att få ha lite röda dagar och klämdagar...

KRETA

Klockan 03.00 ringde alarmet på onsdagsnatten förra veckan. Väntan var över, Kreta here we come!
Det gick sådär för oss...kom iväg en kvart senare än tänkt hemifrån, Årstalänken var avstängd, var då tvungna att köra av vid Årsta, letade oss fram en annan väg mot essingeleden, körde lite fel, hamnade tillslut rätt vid Kungsholmen!, mot slutet av bilfärden sa Neo några gånger att han tyckte att det var varmt, precis innan vi kom fram till parkeringen vid Arlanda, spydde Neo i bilen!!! Väl framme på arlanda flöt det på ganska bra, förutom att precis innan flyget skulle starta, kom de på att det var något tekniskt fel, så vi blev försenade! Men vi var framme på Kreta vid lunchtid- härligt!
Bara en till jobbig grej hände den dagen, det var att Sebbes 1-liters flaska med Smirnoff krascha när vi kom till hotellet, så det blev till att köpa ny sprit för honom. Själv hade jag min bailey´s flaska!

Hotellet var över förväntan, riktigt barnvänligt, aktiviteter hela dagarna med bla bingo, landhockey, vattengympa...
På kvällarna var det buffé på en av hotellets restaurang, med olika teman varje kväll. Det var olika shower varje dag också. Som tex "High school musical" och Bamse och Skalman resten av gänget.
Det fanns flera barnpooler och en jättestor "vanlig pool". Det fanns spelautomater, airhockey m.m. En stor lekpark dit Neo sprang och lekte en hel del.
Det finns så mycket bra att berätta, vi har haft det så underbart, solat, badat, ätit både god och mindre god mat, druckit drinkar, ätit massor av efterrätter så jag har gått upp 2 kg!!! Spelat mingolf har vi också gjort.
Vi gjorde en utflykt, då åkte vi ett litet tåg, en resa som tog 45 minuter till ett vattenland, det var ganska värdelöst, och dyrt! Det som var bäst med den dagen var att vi fick se lite mer av Kreta då vi åkte "Fun train" som tåget hette.
Båda barnen har varit jättesnälla och goa, man hade inte vågat hoppas på det innan vi reste, men dem skötte sig fint.

På Kreta händer det väldigt mycket trafikolyckor, överallt såg man såna här saker med kort på den som hade dött i korsningen, blommor låg runt om de flesta...läskigt! Kändes inte helt tryggt att vara ute och promenera därt, speciellt 
inte där det inte fanns trottoarer.

  

Vi skulle ju åka hem 00.45 på natten mot fredag, så vi tänkte att vi har hela torsdagen på oss att vara på Kreta. Strax efter 12 den dagen börjar jag fundera på vilken tid vi skall checka ut, så jag gick och frågade, klockan 12 skulle vi ha gjort det, då fick jag lite panik, det var bara att rusa från poolen till hotellrummet och packa, vi checkade ut kanske en timme försent bara. Men det var lite dåligt att man måste checka ut kl 12 på dagen när flyget går 00.45 på natten!
Dagen vi skulle resa hem hade det varit flygstrejk över hela Grekland, så vårat plan lyfte inte förrän 05.10, så jag sov kanske sammanlagt 2 timmar den natten/morgonen och det gjorde jag på planet- inte bekvämt!
Det var ingen höjdare att sitta och vänta på en skittråkig flygplats 4 timmar på natten med 2 barn dessutom, men dem var lugna, som vanligt!

Lite foton...









































Inatt!

Nu är dagen här, som vi har längtat!
Inatt går vi upp vid 03.00 tror jag att det blir, jag kör till Arlanda, sen flyger vi...weeeiii!
Nu ska vi gå upp till Ica och lämna nyckel till Lisen som skall få vattna här.
Sen går vi och hämtar Neo för att sen direkt åka till Anna och bli bjudna på middag, härligt!
Vi har packat klart, så det blir till att lägga sig tidigt ikväll, om det går, kanske är lite mer nervös än vad jag tror.
Ha en alldeles underbar vecka i Sverige, så ska vi försöka ha det kanonbra på Kreta!

Ovesäntligt eller ej

Vill skriva men ändå inte. Vill skriva om att jag har varit i handen och köpt bikini, att jag har solat solarium och börjar nu se lite resultat, att jag har varit duktig och gjort lite egen barnmat, att Moa har feber, att vi var hos Anna igår och sen på Enskede gård och kolla när Amanda spelade fotboll...men allt känns ändå ganska ovesäntligt.

 En sån här bikini blev det, fast en brun!

Idag lever jag i nuet, inga planer förutom grillspett till middag, ska bli riktigt gott!
Det är 20 grader varmt ute, och ändå tycker jag att det är lite kallt, hur ska det bli på Kreta? För 20 grader är ungefär så varmt det är där just nu.

Vi har gjort lite småjusteringar i köket, bara förbättringar som att ha tagit bort vitrinskåpet och glasdörren.

Ha en fortsatt toppenhelg!


RSS 2.0