Lek-kalender

Idag har jag haft Neo hemma, han har lite feber. Vet inte om det är en biverkning från vaccinet han fick i torsdags eller om han håller på att bli sjuk. Jag ville åka till IcaMaxi och köpa Neos julklapp och handla lite mat, Neo ville också jättegärna åka dit till deras nybyggda lekland. Men det känns inte riktigt shysst mot de andra barnen att ta dit en Neo som kanske smittar...det får vänta helt enkelt.

Nu har jag gjort klart Neos adventskalender.
Jag frågade honom för flera månader sen om han ville ha en paketkalender som han fick förra året, det ville han inte. Jag erbjöd mig att göra en godiskalender men det ville han inte heller.
Då kom jag på idén att göra en "lek-kalender". En aktivitet som jag och Neo ska utföra, en för varje dag.
Vad kan vara bättre än att få ha sin mamma till lek en halvtimme på bestämd tid varje dag?

24 olika aktiviteter...

...som är skrivna på lappar som sitter på paketen.


Paketen är egentligen julgransprydnader.

Nu ska jag fokusera på att skriva med Sebbe på facebook-chatten!


































Härlig kväll!


Goda lussebullar blev det idag.

Adventsfikat var jättemysigt. Jag fick julblommor av mina vänner, så snällt!
Men det bästa var sällskapet!



Mina jättefina julblommor;



Mycket ljus tända var det här hemma, denna kväll...


Moa somnade på soffan bredvid mig nyss. Jag är trött, det känns riktigt bra för då kommer jag att somna direkt när jag lägger mig.
Tack och godnatt denna Söndag!  


Sebbe, om du läser; vi saknar dig!






Jag väntar med första advent...

...jag väntar tills ikväll med att fira första advent. Ingen mysfrukost med tända ljus här hemma inte. Neo sov hos farmor inatt så det var bara jag och Moa som åt frukost. Moa vägra äta något, tycker inte att hon får i sig någon frukost direkt. Imorse prövade jag med hennes gröt men hon var inte intresserad. Sen tycker inte Moa att det är så kul att sitta still heller så hon ställer sig hela tiden i sin stol. Så någon mys-pys frukost kan jag inte påstå att det blir med lilla bus! Hon har varit lite halvgnällig hela förmiddagen, äter inget bra, är trött men vägrar sova. Sen upptäckte jag varför det var så, hon har tandsprickning. Hon håller på att få en till tand i käken där nere.
Det gör nog ont!

Ikväll blir det mysigt adventsfika hemma hos mig. Då får vi tända första ljuset och äta gott.
Det blir jag och barnen, Lisen, Madde och Natta! Helena är borta i värmen och har det bra...
Jag håller just nu på att baka lussebullar, degen ligger på jäsning. Neo ville inte vara med och baka, han spelar TV-spel istället. Jag ska skålla lite mandel också, de väntar på mig i köket. Jag är glad för att jag drog på mig mjukisar i morse och att jag inte har hunnit byta om till något vettigt än, för jag har mjöl och deg! på mina kläder.
Innan jag beger mig till köket vill jag bara berätta att jag hade en underbar dag i går.
Jag, Madde, Natta och Moa åkte till farsta, handla lite, åt lunch, tittade lite, fikade, blev underhållna av en trollkarl...haha...!
När jag kom hem hade jag jättetråkigt! Helt värdelöst att inte Sebbe är hemma.
Jag blev så rastlös.
Som tur var kom Natta och Madde hit, Madde köpte med sig ingredienser till pesto-pasta, premiär för mig och jag älskade det! Sen blev det "Mamma mia" på tv, lite ost och kex, lite glögg...
Så det var inte så synd om mig, hade sällskap till 23.30 tror jag.

Nu: köket! Till er: Trevlig första advent!

Het video

Åh jag älskar den här videon, den är sådär lagom het! Jag blir glad och kär när jag ser den.
Nu saknar jag Sebbe och hans kropp!


Mamma, vi kommer säkert få en bra helg

"Mamma, vi kommer säkert få en bra helg" så löd Neos ord alldeles nyss när han precis lagt sig för att sova i min och Sebbes säng. Han är så fin och go!

Jag har blivit bortskämd med finbesök hela dagen. Men nu saknar jag Sebbe jättemycket! Jag vill att han ska vara här hos mig, jag vill kramas med honom. Jag vet att jag tjatar och tjatar om hur mycket jag saknar honom, men det är det som rör sig i mitt huvud, orkar ni inte läsa om det så får ni helt enkelt låta bli att läsa bloggen...men det vill jag ju inte...ni kan väl stå ut? Jag kommer bara att skriva om saknaden i 1 ½ vecka till.
Finbesök var det- Nina och hennes lilla Jason som nu är 3 månader, har varit här.
De kom vid 13-tiden och åkte strax efter 21. Tiden däremellan fylldes med; laxlunch, promenad till och från Neos skola (då ingick en smyggluttning på vårat framtida boende), fruktsallad med vaniljkesella, kaffe, lek, en massa prat (mycket barnprat typ blöjor amning och sånt), middag bestående av bandspaghetti med ost- och baconsås, mer prat bl a om radhus!,  pepparkakor med te, Idol, glada barn, ledsna barn, busiga barn, gulliga barn...

Imorgon blir det Farsta med Madde för lite införskaffning av juklappar. Kanske en fika eller lunch där också?
Neo ska åka på julmarknad med farmor så det blir bara brudar i Farsta, kanske får med en Natta också? Annars syns hon och jag på kvällen då det är "Mamma mia" på canal + klockan 20.00.
Natta har redan sett den, Neo har också sett den, men jag har inte sett den!

Jag har inte riktigt någon ro att gå och lägga mig när Sebbe inte är hemma. Men nu ska jag först kolla klart på Idol SEN ska jag gå och lägga mig. Ska kanske plocka fram några kläder till morgondagen först, annars blir det lätt så att jag drar på mig mjukisbyxor imorgon bitti och då får de vara på resten av dagen. Får kika i klädkammaren vad jag hittar. God natt!

Fredag

Jag saknar Sebbe så! Det är Fredag, jag vill att han ska komma hem efter jobbet...men så är det ju inte riktigt nu. Som tur är så kommer Nina hit med sin bebis vid 13-tiden och är väl här hela eftermiddagen. Vi ska i allafall äta lunch när hon kommer, sen går vi och hämtar Neo. Sen tänkte jag att vi skulle äta fruktsallad med vaniljkesella.
På tal om Neo så var ju han och vaccinerade sig igår, hittills har han inte fått någon biverkning, de skulle ringa från skolan om han blir dålig.

Natta pratade häromdagen att hon skulle komma hit och se Idol ikväll, hoppas på det, jag vill ha sällskap annars tänker jag för mycket på Sebbe.

På söndag ska vi (jag och Neo) baka lussebullar och sen ha adventsfika för tjejerna kl 18,
så den dagen får vi nog att gå.
Frågan är bara vad vi ska hitta på imorgon-Lördag.

Det känns så konstigt på morgonen när vi ska gå till skolan, klockan är då 7.30 här och det är mörkt ute och 5 grader...Så tänker man på hur Sebbe har det, halva dan har redan gått för honom för klockan är då 13.30 i Thailand...då kanske han har varit och badat...och solat...ätit god lunch...

Nu håller jag på att torka apelsinskivor i ugnen som jag ska dekorera med, kanske ha i adventsstaken?


God natt!

Moa somnade på mig i soffan för ett tag sen, jag la henne i våran säng, hon brukar vakna när man ska försöka lägga henne i sin säng så jag tog det säkra framför det osäkra.

Jag saknar Sebbe, men jag fick ett VÄLDIGT fint mail från honom, jag blev så glad!

Nu ska jag gå och lägga mig, jag är trött! Och Neo FÅR INTE komma för sent imorgon då de ska gå till kyrkan med klassen imorgon för att fira första advent genom att sjunga julsånger. Så det är bäst att jag får min skönhetssömn och orkar upp i tid imorgon. Hoppas bara att Neo inte får några biverkningar av vaccinet han tog idag...

God natt mina vänner!

Julinspiration



Pepparkaksbak blev det för mig och Neo, under tiden sov Moa (hon sov in TRE TIMMAR!)
Neo är så söt han frågade om han fick ge bort tre pepparkakor, till sina fröknar.
Så nu har vi packat ner tre stycken kakor till dem.
Förutom bakandet så tog vi en sväng till Västerhaninge centrum,
kollade lite i affärerna men handlade endast på apoteket.


Jag har börjat julpynta lite smått här hemma. Tänkte egentligen pyssla med det på Lördag, men kunde inte låta bli. Nu när det är mörkt ute är det riktigt mysigt med lite julstjärnor!














Till och med skoskåpet i hallen blev lite juligt med röda ljus.


Korten är tagna med min mobil. Därav lite suddiga bilder i blåaktig ton.

Just nu är det bara jag och Moa hemma, Neo åkte med sin pappa för att vacinera sig mot svininfluensan.
Snart ska jag laga middag, det blir lax i ugnen med citron och tomat-basilika creme fraiche.


Lev Nu!

Det här inlägget blir inte riktigt mitt eget, istället hänvisar jag er till Nattas inlägg som jag tycker är helt klart något att ta till sig! Försök då och då att "stanna upp", lev i NUET! Var glad för alla du har omkring dig som du bryr dig om, alla som bryr sig om dig! Glöm nu inte att klicka på Nattas namn så kommer ni till det rätta inlägget!

Saffran

Nästan 40:- för ett paket med saffran! Jag tror jag smäller av...och man skall ha TVÅ paket saffran till lussebullar. Tur att jag hade ett paket kvar sen förra året då.

Jag har precis förnyat Sebbes årskort till AIK fotboll.
Nej, jag skriver nog mer ikväll, nu skall jag och Neo spela ett spel. Sen blir det pannkakor!

Glömde

Glömde berätta att Helena var förbi här en snabbis ikväll och lämnade chokladkalendrar. Tack så mycket!

Vilken dag

Då Sebbe har kameran med sig till Thailand så får ni- kära läsare klara er utan bilder i mina inlägg i två hela veckor...

Imorse blev det morgonpromenad med Natta, sen kom hon in hit och drack lite kaffe.
Huvudvärk har jag haft. Mitt på dan vilade jag och Moa, när det var dags att gå upp och äta lunch hade jag ingen ork, ingen som helst kraft. Jag mådde så illa och ville bara spy. Moa satt i köket och åt lunch, jag försökte också sitta där men orkade inte, la mig på soffan och försökte få i mig lite lunch. Hela tiden försökte jag samla ork för att åka och hämta Neo i skolan, men det gick inte. Matte (Neos pappa) fick hämta honom idag, sen åkte Matte och köpte alvedon, mjölk och youghurt åt mig. Det fanns inte en chans att jag hade orkat ta mig till affären.
Jag kan inte med ord förklara hur jag mådde, det kändes inte ens OK när jag låg stilla och vilade på soffan.
Moa och jag sov en halvtimme vid 16-tiden, sen kändes det okej, fortfarande huvudvärk men illamåendet var borta. Idag skulle Neo sova med sin pappa emma hos farmor och farfar. Jag är van vid att ha honom hemma, att han sover här, så nu känns det riktigt tomt, utan båda mina killar.
Moa hon har gått runt och ropat på pappa idag, ställt sig i soffan och kollat ut i fönstret som vi brukar göra när Sebbe kommer hem från jobbet, gåendes från pendeltågsstationen. Hon står där och ropar: "Pappa, kom!"
Min fina goa Moa! Det är inte så lätt att förklara för lilla 1-åringen att; pappa kommer inte, inte förrän om två veckor...samtidigt har väl inte hon en sån bra tidsuppfattning så hon kanske inte tycker att det är så konstigt.

Då jag inte vet hur jag kommer att må imorgon så fick jag ställa in morgondagens träff med Hanna, så typiskt! Det är inte så att det är första gången vi skjuter upp våran dejt...
Nä, nu ska jag och Moa gå och lägga oss i min säng, hon vägrar ju lägga sig innan jag gör det.

Jag saknar dig Sebbe, hoppas att du fick en härlig kväll i Krabi och att det gick bra att boka in dykningen.
Puss och en jättekram till dig!

Bort med dig huvudvärk!

Jag vaknade upp med huvudvärk i morse. Jag har haft det mer eller mindre hela dagen. Men nu är den som värst. Det börjar bak i nacken och strålar upp bakom pannan. Förutom huvudvärken så börjar jag få magkatarr, men jag tänker att om jag låter bli att dricka kaffe ett tag så bryter det inte ut på allvar, det är vad jag hoppas på iaf.

Annars har det varit en bra dag som startade med promenad med Malin efter skollämningen.
Vi tog en sväng i Västerhaninge, pratade på en massa, det var ju ett tag sen vi sågs sist.
När Moa sov middag idag så passade jag på att vila lite jag med.
Efter det att vi hämtat Neo i skolan så åkte vi till Handen och mötte upp Helena. Vi åt på Mc´Donald´s, eller rättare sagt så åt Helena där, barnen åt glass och jag åt banan. För sen åkte vi till SATS så att jag kunde träna!
Till middag idag gjorde jag "Snabba citronfisken". Det blev jättegott! Neo åt nog lika mycket fisk som jag gjorde och det är ett väldigt bra betyg.

Sebbe är nu i Thailand. Under dagens lopp har jag tänkt att "det här klarar jag", men om jag tänker efter så är detta bara dag ett... det är trots allt 14 dagar kvar tills han kommer hem...åh vad jag saknar honom känner jag nu. Larvigt kan tyckas men han är ju på andra sidan jorden. Jag är van vid att han finns här hemma med oss. Hoppas att han har det bra iaf. Jag fick ett godnatt sms vid 17-tiden. Då var klockan 23 där och han skulle då snart gå och sussa.

Åh, jag blir så arg på min huvudvärk, den måste ha släppt eller vara betydligt lindrigare imorgon bitti så att jag tar mig till skolan och lämnar Neo.

Nu måste jag duscha bort träningssvetten jag har på mig! Sen blir det godnatt! 


TRÖTT!

Usch vilken segdag. Jag är så trött!
Vi var och lämnade Sebbe hos sin pappa så att han kunde måla klart där. Sen åkte vi förbi Handen där Neo gick in på BR och köpte lego för födelsedagspengarna han fick skickade från Anna med familj i Thailand.

Neo lyckades bygga ihop legot själv, duktiga Neo!

Imorgon kväll åker Sebbe- ensamhet i två veckor, ja, jag vet att jag har barnen...men ingen Sebbe!
Men jag hoppas att han får två underbara veckor i Thailand.
Väskan har han börjat packa...


God morgon Lördag!





Moa vaknade 06.30, det tycker jag är tidigt på en Lördag! Speciellt med tanke på att hon inte lät mig somna förrän 01.30. Hon låg och drog mig i håret, satte sig på mit huvud osv. Jag la henne 19-19.30 igår kväll då hon var trött. Sen vaknade hon framåt midnatt och tyckte att hon hade sovit klart. Vid 01.30 gav jag upp, gick upp och gjorde välling och la henne i sin säng.

Igår kväll var Madde här, vi fika, prata och kollade på TV.

Idag har jag inga som helst planer för dagen.
Tror att jag kanske kommer att passa på att sova sen när Moa sover på dagen.
Just det, middagen är bestämd också, kyckling cordon bleu. 

Nu blir det frukost!


Inte lätt när det är svårt

Vet inte hur jag ska göra, ge med mig eller inte? Fast det handlar inte om det. Jag ska göra det som JAG mår bäst av. Och vad är det? Har hon förändrat sitt liv? Gjort det jag begär att hon skall göra för att vi skall ha en relation?
Det kanske är den frågan jag skall ställa till henne? Ja, jag gör nog det!

En rubrik måste man ha.

Imorse vart det storhandling. Fyndade två gulliga julklappar till Moa;



Så gullig liten tunika och bolero.

Köpte grejer till julbaket som skall vara klart till nästa Söndag då det är 1:a advent.
Och lite juldricka, förutom den vanliga glöggen så köpte jag en med smaken: "chili-choklad"-spännande.


Moa och jag har varit ute och gått med Natta, sen var vi hemma hos mig ett tag.

Kreativa Natta gör ett hjärta!

Snart kommer Madde och äter tacos med oss. Sebbe han åkte precis och skulle hjälpa sin pappa att måla ett tak.
Ikväll blir det nog Idol och något gott att äta, vet bara inte vad än.
Ha en härlig Fredag!


Torsdag är en bra städdag

Nu har jag städat lite, dammsugit och så. Tycker att Torsdag är bäst som städdag. Då har man det gjort till helgen. Imorgon bitti ska jag och Moa dessutom åka och storhandla direkt efter skollämningen, när vi kommer hem skall det plockas upp och styckas och frysas in osv. Så då finns det lite att göra, skönt att känna att jag inte måste städa då. Det är ju inte alltid man är på städhumör heller, bara att passa på när man känner sig taggad! Jag skulle så gärna vilja åka och träna men känner att det är mer eller mindre omöjligt då jag har sån träningsvärk i armar, mage och rygg från "bollen" jag tränade på/med i förrgår. Värst träningsvärk har jag i magen, det är riktigt jobbigt att nysa. Det är som sagt redan Torsdag, snart åker Sebbe...på Söndag...lite tråkigt, men kul för honom! Nu sover snart Moa i vagnen (hoppas jag) och jag väntar på finbesök från Natta.

Ha en trevlig torsdag!

Favoritplagg- vinterns rädding

Åh vad jag älskar min mössa! Mitt absoluta favoritplagg den här vintern. Hittills har den verkligen varit min räddning på morgonen när man är lite sen och inte hinner fixa håret. Fina vackra mössa, tack för att du finns!






Vi var ute ett tag i parken när vi hade hämtat Neo idag.




Snart är det god natt!


Nya stövlar

Nu fick jag igenom reklamationen på Din sko. Fick tillbaks pengarna för skorna. Men stövlar är jag tvungen att ha så att jag kan gå i klänning och leggins/strumpbyxor. Det fanns inga kvar av den sorten jag lämnade tillbaka. Så det fick bli ett par andra, fick lägga till lite pengar bara. De är inte sådär jättefina men helt OK. Måste säga att jag tycker att de är finare i verkligheten, på bilden har de vikt ner överkanten med "päls",
kan inte tänka mig att jag kommer att göra det.

Warm lined high boot
Annars gjorde vi inget roligt i Haninge centrum, växlade in myntrör för att sedan växla in svenska pengar till Thailändska baht. Älskling åker om 4 dagar, det kommer att bli tomt, riktigt tomt!


Pusskalas

Min lilla kille har nu blivit stor. Han fick pussar, bland annat på munnen(!) idag av en tjej i klassen. Jag blev så glad när han berättade det, speciellt glad blev jag för att han  VÅGADE säga det till mig. Fast av vem det var pussarna kom ifrån ville han inte riktigt säga, så jag sa "om du säger vem det var så ska jag inte fråga något mer", då berättade han. Fina underbara NEO!

Åh mina barn är så underbara. Moa hon är så jävla härlig. Hon dansar, går runt och låtsasprata i telefonen, allt hon gör är så gulligt, ibland när jag tittar på henne så bara ler jag, kan inte låta bli- goa unge!

Syskonkärlek från i somras;

Skor

När jag hade använt mina nya stövlar 3-4 gånger, (inköpta på "Din sko" för 400:-) så hade de gått sönder bak på hälen på utsidan av stöveln. När jag gick för att visa dem i affären § det så sa de att det inte var någon reklamation då stöveln inte gått sönder i sömen. Det kan jag förstå. Men de påstod att det var slitage? Det var tredje eller fjärde gången jag använde dem som jag upptäckte det. De ska väl hålla en vecka? Hur fan kan de göra så att hälen sticker ut så mycket på ett par skor då? Skosulan är flera mm kortare än resten av skon, svårt att förklara. Men jag tyckte bara att det var dåligt av dem. Bara för att jag köper skor för 400:- som inte är så värst mycket pengar för ett par stövlar, så ska de väl inte gå sönder på en gång?
Jag tror att jag ska kika förbi affären en gång till. När jag kom hem från skollämningen idag så var mina strumpor alldeles dyngsyra då det är hål bak i skorna!


På tal om skor så var jag ju nere i förrådet i förrgår och hittade mina gamla skor som jag tyckte var ascoola, pappa fick köpa dem till mig när jag gick i 8:an (10 år sedan), jag använde dem kanske 5 gånger totalt...jag kan inte komma på en enda gång som jag kommer att använda dem, så jag tänkte lägga ut dem på Tradera för 1:- och hoppas på att någon annan har glädje av dem. Undrar bara vad frakten blir på, de väger ju bly!
 

Bollträning!

Igår kväll badade Neo och Moa, så kul att de har glädje av varandra! De är så himla goa.



Moa somnade gott på sin pappa sen.


Då min huvudvärk ligger och väntar på att få bryta ut igen så valde jag att inte åka till gymet, istället körde jag lite övningar på bollen här hemma. Vilka grymma sit-ups man kan göra på bollen- härligt! Jag kan t.o.m göra armhävningar då man kan bestämma lite själv hur pass svårt det skall vara. Jag lär ha träningsvärk i armarna i morgon trots att jag bara körde 3*10 st, men jag känner i armarna nu...  Det gick bra tills Moa vaknade, då fick vi slåss om bollen så jag gav upp. Jag vill så gärna bli av med min bebis-mage, det är inge snyggt. Jag tog på mig jeans idag, jag kan knäppa dem, men det är obehagligt när de sitter så tajt och det är inte så hett när magen och kärlekshandtagen hänger utanför! Känns inte som att jag kan skylla på att jag precis fött barn- Moa är över 1 år!





Kanske kan köra lite mer träning sen om Moa somnar igen...hon sov bara max 30 minuter den här gången.

Nu ska vi äta lite mellanmål!


Fortfarande...

Jag har ju glömt berätta för er kära läsare hur duktiga jag och Sebbe var igår som gick ner med alla kartonger till källaren igår. Känns så skönt att ha det gjort. Ca 10 kartonger som har stått och tagit plats i vårat kök. Så nu är det fint i köket igen. Dock ej så länge till skulle jag gissa på då jag har lite svårt att låta bli att rensa här och där och packa. Just nu är Moa i den härliga åldern då hon håller på att tömma varje skåp hon lyckas öppna. Jag håller på att bli tokig på det. Då känner jag att jag lika gärna kan packa ner saker som t.e.x cd-skivor som jag ändå inte brukar plocka fram och lyssna på, såna saker som vi här hemma klarar oss utan i två månader.

Huvudvärken den sitter fortfarande i. Moa och jag sov en timme förut, sen värmde vi på lite rester och åt det till lunch. Vi gick upp till affären, sen hem och kollade på Imras dopfilm, jag drack kaffe och alla tre åt kakor.
Jag väntar nu på att Sebbe ska komma hem så att vi kan sätta igång med Tacogratängen. Idag är en sån dag då jag inte orkar laga mat själv, vi får hjälpas åt. Åh, jag blir så irreterad på min huvudvärk, vill bara att den ska försvinna...undrar om det är någon idé att ta mer alvedon? Jag tog 2 imorse men det hjälpte ju inte. Vill inte hålla på att ta en massa i onödan. Vet ju sen tidigare att alvedon inte hjälper mot den här sortens huvudvärk. Ok, jag skiter i att ta det!

Ha en härlig Måndagskväll!

Huvudvärk! Och hemma med två barn...

Precis innan jag la mig igår så fick jag jätteont i huvudet, det kom så snabbt. Det satt fortfarande i när alarmet ringde imorse. Jag kände att jag inte skulle orka gå och lämna Neo i skolan så han fick vara ledig. Moa vaknade 8.15 sen låg vi och drog oss i min säng till 09.00.
Så nu har vi frukosten avklarad. Jag har ingen ork till nånting, kommer nog sitta/ligga i min morgonrock hela dagen. Jag tog två alvedon vid 9 hoppas att det hjälper men har inga stora förhoppningar om det. Så då håller jag tummarna för två lugna och snälla barn idag! Hoppas att jag blir lite bättre framåt eftermiddagen så att jag orkar gå till affären och komplettera med ingredienser till Tacogratängen vi skall äta idag. Annars får Sebbe ta det när han kommer hem. En sak är säker; när det är dags för Moa att sova middag så kommer hennes mamma också att göra det. Neo får spela TV-spel då.

Söndagskväll

Hemma hos Annelie har vi varit, där lekte vi, åt lunch och fikade.



Här spelas det ett spel på toaletten, allt för att slippa Moa...

Sebbe har försökt lära mig att jonglera, det skulle nog behövas några veckor för att jag skall lära mig det.
Jag har precis suttit och gjort en spellista på spotify med julsånger! Ett måste på första advent.
Förut när Moa sov lite middag spelade jag, Neo och Sebbe minigolf på TV-spelet- vem vann? MILLAN!




Här bjuder jag på två fina kort på min fina prinsessa;


Marängsviss är gott!

Nu skall jag läsa för Neo, sen blir det "Vem kan slå Filip och Fredrik?" i soffan med Sebbe och ev en gnällig liten Moa.


Söndag

Idag är det Sebbes sovmorgon. Jag hade min igår, vi bestämde så innan helgen satte igång. Bara det att Neos pappa ringde och väckte mig igår!!! Men jag  tror inte att det var förrän framåt 9.30 så det var inte så farligt.
Idag blir det lek hemma hos Annelie. Har precis lagt Moa i vagnen så om hon somnar springer jag upp till affären och köper korvbröd, korv har jag hemma. Tar med det till lunch. Sådär lagom avancerat. Grädde skulle jag köpa också för Annelie hade ostkaka hemma. Härligt att göra någonting, orkar inte bara vara hemma och göra ingenting. Hoppas på en härlig Söndag!


Boring, boring, boring

Gud jag kan inte sitta inne en hel dag. Jag är så uttråkad! Har bara varit ute när jag och Moa gick till affären i Västerhaninge centrum. Det är riktigt tråkväder också, det har regnat hela dagen. 

Så uttråkad så!

Modig tjej

Gud vad jag är DUKTIG! Jag är så stolt över mig själv.
Min stora fobi är spindlar, äckliga vidriga varelser...
Jag har varit duktig och gjort rent under badkaret där jag har trott att det bor såna där äckliga djur då det har dykt upp en spindel på toaletten då och då. Jag har självklart blivit skiträdd och bett Sebbe döda aset!
Men nu har jag hur som helst gjort rent där under och blivit lättad då det endast bodde en MASSA smuts där!
Sen kör jag vidare med min städning, plockar bort papperskorg, potta med mer från golvet i badrummet- sen helt plötsligt så ser jag- en stor spindel på tröskeln- usch! Jag blir så äcklad när jag tänker på det och skriver om den, men jag måste för ni måste ju få veta hur modig jag är. Jag tar förpackningen med tvättservetter och trycker till den jäveln! Utan att börja gråta, jag blev bara svettig för jag tycker ju att det är väldigt otäckt.
Det var dagens skräckupplevelse det! Trevlig Lördag!

Ps. Sebbe var inte hemma, för då hade han självklart fått dödat spindeln.

Lite lätt julångest

Jag kan inte rå för det men julångesten kommer krypandes fram.
Eller jag har känt av det ett tag nu bara att jag försöker förtränga den...
Det känns så fel av mig att klaga, som att jag inte har rätt till det. För jag har min lilla familj- som är helt underbara! Fina underbara Sebbe och världens mest underbara barn.
Men på nåt sett så känns det ändå lite tomt om bara vi skulle sitta här hemma på julafton. Det är på julen man skall samlas hela stora familjen/släkten.
Jag har tänkt tanken att vi skulle kunna ha en mysig liten julafton här hemma "bara" vi. Men Neo vill även åka iväg till pappa eller farmor och då känns det inte lika kul längre.

Jag har kompisar där mamman/pappan "slåss" om att de skall fira med dem.
Eller där de kan välja om de skall vara hos killen eller tjejens föräldrar.
Här sitter jag och tycker synd om mig själv som inte har den valmöjligheten.
Det är snart ett år sedan jag pratade med pappa så han är det bara att glömma.
Det har blivit som en liten tradition att mamma och lillebror kommer hit dagen innan julafton så har vi uppesittarkväll och firar jul på julaftonsförmiddagen. JÄTTEMYSIGT!
Men med tanke på omständigheterna så är det inget som kommer att inträffa i år.

Det känns helt underbart att vi har Sebbes syskon som står oss nära.
Då vi inte har den här fina kontakten med vare sig min mamma och pappa och inte heller Sebbes föräldrar.
Även om vi nu inte firar självaste julafton med Seb-syskonen så kommer vi garanterat att träffas under juldagarna!

Nu är det inte så att våra mammor inte vill veta av oss, men låt oss säga att de har gjort sina val i livet.
Jag önskar att det vore annorlunda.

Nu har jag klagat av mig lite. Som jag nämnde tidigare så känns det otroligt dumt att klaga när jag vet att jag inte är ensam. Jag har min alldeles underbara familj här hemma! Det finns de som spenderar julafton i sin ensamhet. Och har det tiotusen gånger värre än mig. Men ändå- jag kan inte låta bli att känna att det saknas något/någon/några. Jag vet att det finns några där ute som vet exakt vad jag menar, jag vet att jag inte är ensam om den här julångesten.


(Kort från förra året)

Hur kan jag känna ångest och beklaga mig när jag har dessa härliga ungar att få tillbringa en underbar jul med?
Se till att de får en sån fin jul som möjligt med julgran, skinka och "Kalle anka"...
...och sist men absolut inte minst en massa kärlek från sin mamma och pappa!


Marängsviss

Fredag idag-härligt! Jag vet att jag borde försöka att inte ha en massa förhoppningar, men jag kan inte låta bli.
Fredag = mys för mig. Till middag blir det pommes frites, fläskfilé och bea. Det känns kul för Neo har tjatat om pommes i flera veckor nu. Det blir även efterrätt idag- marängsviss. Sen hoppas jag på tända ljus och antingen sällskapsspel (typ Monopol) eller "Idol".

                              

Idag har vi bara tagit det lugnt. Städat har jag gjort också, det var så smutsigt här hemma! Men nu är det rent ett litet tag iaf. Ha en toppenkväll!

God natt nu!

Igår var vi (jag och Moa) ute på förmiddagen, lekte i en lekpark på villavägen med Annelie, Imra och Disa.
Jag gjorde äppelpaj på morgonen så det blev fika i parken-mysigt!
Både Annelie och jag var fullt utrustade med termobyxor och allt som krävs i denna kyla. Till en början tyckte vi att det var varmt, men när det var dags för hemgång så småfrös vi...


Annelie med Imra


Mos-gos

Neos kompis Arvid följde med oss hem efter skolan igår, kul tycker jag- är helt övertygad om att Neo och Moa tyckte det med så som de busade!

Idag har vi tagit det relativt lugnt, jag var så trött i morse så det blev bilen till skolan. Moa och jag sov ca 2 timmar på dagen.
Jag har hållt på med förrådsgrejerna...kartongerna...idag blev det 2 kartonger med julgrejer att gå igenom.

Så här ser vårat kök ut just nu, men vi har sagt att inna Sebbe åker till Thailand så ska allt ner i förrådet igen. Så vi har lite drygt en vecka på oss.

Innan vi åkte för att hämta Neo i skolan svängde vi förbi affären "Din mat" i Västerhaninge.
Kolla vad vi fick för 38:-

* 3 paket korv
* Körsbärstomater
* Skinka
* 2 formfranskor

Förstår ni vad billigt det är?

Helena kom och fika hos oss i eftermiddags (Sandra var också förbi en kortis). Jag bjöd på "pepparkaksrullar"- jag rekomenderar INTE dem!


Efter middagen idag (ris med korvstroganoff) åkte jag och träna, Neo ville följa med men Moa lämnade vi hemma hos pappa.

Undrar vad Fredagen har att bjuda på?

Dröm sött för det är vad vi sklall göra nu!

På tal om julen...

....ja, på tal om julen i senaste inlägget...
Jag är med och tävlar hos Lollashus (klicka på namnet för att komma till henne) om dessa söta saker som hon har gjort själv;


Nehej...det gick inte att kopiera de fina bilderna, ni får helt enkelt kolla på hennes blogg!

Julen är här...

...inte riktigt men snart så! Först är det första advent och då planerar jag adventsfika med mina tjejer. Inbjudningarna kom iväg igår...


Det blev rätt så enkla kort...

...med bara lite text och stjärnor inuti.


Igår pratade vi huruvida vi skall ha julgran eller ej, vet inte riktigt om vi kom fram till något men det lutar nog mot en Kungsgran i år igen. Först funderade vi på att skippa gran, tänkte att vi direkt efter jul skall ut med allt i lägenheten och att Moa kommer att riva ner granen, men samtidigt börjar ju Moa bli stor nu- klart att hon skall ha en gran sin första "medvetna" jul. Neo lät så besviken också när vi sa att vi nog inte tänkte ha en gran i år. Hans största bekymmer var; "Vart skall julklapparna ligga då?"

Ja, nu är det som sagt inte långt kvar till jul trots det har vi inte köpt en enda julklapp. Men det är inte så lätt att shoppa när man är pank!?
Vi får handla i slutet av denna månad eller i December. Jag vet vad vi skall köpa till Moa, blir nog denna;
  

Dockvagn från Micki leksaker som hon kommer att kunna leka med redan nu samt att den är i trä, så den borde hålla ett par år.
Neo önskar sig någon LEGO-grej för en tusenlapp. Jag har förklarat för honom att om han får den så får han inget annat, men han verkar vilja ha den väldigt mycket, trots det.
Jag vill inte gå in på BR och bara plocka på mig en massa grejer. Det ska vara BRA julklappar som de kommer att leka med och verkligen önskar sig! Så hellre en bra än 7 halvbra saker!

One ordinary Tuesday

Skulle till Söder med Hanna idag för att ta en promenad där, men det blev inställt. Vi får ta det en annan dag!
Istället blev det en promenad i Västerhaninge. Det var jag, Moa, Annelie och Disa.
Moa somnade i vagnen så när jag kom hem en timme senare och hon vaknade så tänkte jag att det är perfekt att åka och träna. Moa och jag åt lite lunch (minestronesoppa med bröd) och sen var tanken att vi skulle åka till SATS-men jag orkade inte, jag var alldeles slut och ville bara sova. Moa sov ju "bara" en timme också, hon brukar sova 2 timmar på dagen. Så vi gick och la oss och sov gott!
Istället åkte jag och träna när jag hade hämtat Neo i skolan. Jag fick släpa barnen från mini-sats när det var dags att åka hem. Det är härligt att de trivs där.

Dagens middag var Lunchkorv med potatis och pepparrotssås.
Efter middagen badade jag, Neo och Moa tillsammans, Neo har tjatat om det ett tag nu.

Imorgon blir det utelek för mig och Moa. Vi skall träffa Annelie, Imra och Disa.
Jag tänkte baka äppelpaj imorgon bitti och ta med den, vaniljvisp och te ut till parken.
Termobrallor är det som gäller för mig imorgon!

Ett kort på två av mina finaste från gårdagskvällen;






Trasig TV!

Jag hade tänkt kolla på "Ullared" på kanal 5, gick in i sovrummet och skulle kolla på det för sebbe tänkte kolla på "Fotbollsgalan" här i vardagsrummet. Men TV:n var trasig i sovrummet, bilden slocknar på en gång, det gör inte så mycket, det var inte jätteviktigt att se det. Jag såg chansen att göra ett vettigt blogginlägg istället. Känns som att jag har varit en usel bloggerska den sista tiden. Jag tror att jag har tagit chansen att antingen spelat Cafégrejen på facebook eller packat lite när jag har känt att jag har haft lite tid över.

Idag har jag och Moa varit på babycafé i Tungelsta, det känns bra att komma iväg med henne och lägga all fokus på mitt hjärta!


Moa leker bebis i "bebispölen"







I eftermiddags hade Neo utvecklingssamtal, fröken hade bara bra saker att säga-det är min kille det!

Vi lekte ett litet tag i parken med Annelie och barnen efter skolan.
Jag tyckte att det var jävligt kallt!

Neo fick en ny jacka av sin pappa i helgen (då Neo hade tuggat sönder sin vinterjacka).
Jackan var jättefin; en röd everest jacka, så bra för nu matchar Neo och Moa varandra :-)



Nu vaknade Moa, hon är skitsur så jag ska gå och stötta Sebbe lite och kolla om det finns något jag kan göra för att lugna lilla fröken...

Tråkdag!

Usch vilken tråkdag. Det har inte hänt något speciellt och det är väl därför jag tycker att den har varit värdelös! Gud vilket tråkhumör jag är på. Jag kom iväg och träna i förmiddags, det var skönt. Sen har jag använt tiden till att klaga lite på min sambo, jag gör väl det när vi båda är lediga och jag har tråkigt...
...nej men jag kan känna att jag plockar och städar och alltid för BE honom att göra si och så.
Jag önskar ibland att han själv kunde se vad som behövs göras här hemma och med barnen, ta lite egna initiativ- annars är det bara jag som blir en gnällkärring! Så vi är väl båda just nu på lite tråkhumör.
Det blir bättre imorgon! Vardag och allt blir som vanligt!

Nu ska jag lägga mig i sovrummet och kolla på säsongsfinalen av "Ensam mamma söker"

Underbara Lördag!

Igår blev vi bortbjudna på middag. Vi hörde av oss till Anders och Jamina för att kolla om de ville komma och fika på kvällen, istället blev vi ditbjudna på middag. Underbart! Det blev hemmagjord pizza som smakade jättegott!
Här ser ni den ena pizzan;


Söta Rufus med mamma Jamina!

Det var så härligt att komma bort en fredagskväll.
Det känns som att vi bara har hållit oss hemma de senaste helgerna.

Idag känns som en underbar dag. En dag utan några direkta planer för min del. Neo är hos sin pappa idag, Moa sover just nu i vagnen, Sebbe spelar TV-spel, han skall åka iväg och kolla på fotboll.
Så lite senare blir det bara jag och Moa hemma och det känns härligt att inte ha några planer, jag tänker hålla mig här hemma, vara osminkad och ha mjukisbyxor på mig! Men jag tror att det är för att vi var borta hela kvällen igår som jag känner så. Det räcker med att man hittar på något en dag. Snart ska jag kila ner i förrådet och plocka upp några kartonger som jag skall gå igenom.

Moa som äter gröt denna morgon;


*******************************************************************************************

Snabbt enkelt och gott middagstips;
Kassler i ugnen med sås och grönsaker

Så här ser det ut innan den åker in i ugnen;


En enkel och god maträtt är detta...

* Koka fryst blomkål och broccoli
* Skiva kassler
* Lägg allt i en ugnsform
* Blanda matlagningsgrädde med Chilisås tills grädden blir orange
* Häll grädd-chilisåsen över kasslern

Gott med ris eller potatis!
Sist jag gjorde detta la jag även dit paprika i formen

Ha en alldeles underbar Lördag!


Kort update

Sitter vid datorn och äter lunch, Moa sover i vagnen måste väcka henne om en halvtimme så jag hinner med att träna innan de stänger 13.30. Moa måste ju hinna få i sig lite lunch innan vi åker.
Jag har röjt lite här hemma, ska bara hänga lite tvätt snart, dammsuga gör jag i eftermiddag, sen kan man slappna av då det är helg! Hoppas vi får fika gäster ikväll, återstår att se om de har andra planer eller inte...

Svårt att välja...

Gud vad jag är trött. Seg!
Idag kom Annelie, Imra och Disa hit, Annelie hade med sig lunch- jättegod bacon och broccolipaj! Jag bjöd på fika efteråt, tur att vi gjorde negerbollar igår kväll så jag hade något att bjuda på.
Vi gick sedan tillsammans till skolan och hämta grabbarna, Neo jag och Moa gick inte direkt hem, vi gick förbi bibblan först. Neo lånade 4 böcker.
När vi kom hem var vi alldeles dyngsura, jag och Neo. Moa hon har det bra som sitter i vagnen i varma åkpåsen och med regnskydd över sig. Fy för det här vädret. Håller det i sig imorgon blir det bilen till och från skolan.

Jag borde kanske bestämma några kort som jag vill ha förstoringar på sen fotosessionen på mig och Moa som vi var på för en massa månader sen...men jag vet inte om jag orkar göra det nu...ni som har följt min blogg vet vilka foton jag pratar om;






Jag tror att det runt 300 kort så det är inte så lätt att välja.


Sebbe var visst också lite trött idag, han och Moa har somnat i våran säng, Neo ligger och sover i sin säng.
Nu ska jag ta lite av den goda pajen Annelie lämnade kvar och så tänkte jag kolla på "Singing bee celeb".

Assyriska FF

För ett tag sen visades matchen mellan Assyriska FF-DIF på tv:n, jag smågluttade lite, lyssnade framförallt (då jag samtidigt satt som besatt framför datorn och spelade "Caféworld") och kände igen mer och mer namn. Namn som Eddie Moussa, Martin Lorentzon och Stefan Batan. När jag gick i 1:an gick jag i samma klass som Stefan Batan. Jag gick i samma skola som Eddie (Ronnaskolan) fast han är ett år äldre än mig. Min kompis var så kär i honom när vi gick i 4:an... Martin Lorentzon gick jag i samma skola som i högstadiet- Rosenborgskolan.
Kanske inte så intressant direkt men jag tyckte bara att det var kul att det har gått så bra för dem!

Imorse när jag hade lämnat Neo så mötte vi upp Natta för vi hade tänkt gå en prommis, men det var så jävla kallt så vi gick direkt hem hit och drack kaffe. Sen hade jag tänkt åka och träna, men trots att det tog oss 1,5 timme från dörr till dörr imorse så somnade inte Moa i vagnen. Då går det inte att träna, då somnar hon försent så att jag hinner inte ge henne lunch och åka och träna och vara klar till 13.30 då minisats stänger ett par timmar. Så det fick bli träning hemma- först dansmatta sen; utfall, träning med tyngder och gummiband bl a. Men jag tappar fokuseringen lite hemma, tänker på disken, bäddning och allt som jag vill hinna med innan det är dags att hämta Neo i skolan. På tal om Neo och skolan så följde Arvid, Neos kompis (som går i samma klass) med oss hem idag för första gången-kul! Han är en av våra nya grannar på Villavägen. De busade massor här hemma, sprang runt i lägenheten, det var så roligt att se barnen- Moa fick också vara med!

Hoppas att jag kommer iväg till SATS imorgon. Skulle kunna behövas då jag ätit negerbollar denna kväll! Jag var tvungen, jag var så sugen på det! När jag hämtat Neo tänkte jag att vi skulle gå förbi Västerhaninge bibliotek, det var ett tag sen vi var där och Neo har frågat om det under en veckas tid nu.

Idag snöade det, jag tycker att ska det snöa kan det väl göra det ordentligt så att man kan ut och åka lite pulka!

Nej, nu skall jag fixa lite i mitt café på facebook sen är det godnatt! Karlslok har redan gått och lagt sig.

Café world

I förmiddags var jag så trött. Det började med att jag hade svårt att gå upp i morse, gick upp 06.50 och det är verkligen i senaste laget för att hinna med frukost samt klä på oss. 07.40 cyklade vi till skolan. Jag fortsatte att vara trött så när klockan var 10 så la jag Moa i vagnen och jag sov på soffan i två timmar. Det var jätteskönt att få lägga sig och sova ett tag. Sen vart det lite av det vanliga "arbetet" såsom hänga tvätt, plocka ur diskmaskinen, äta lunch, packa en kartong, busa med Moa...sen var det dags att hämta Neo i skolan. Jag har fastnat för ett spel på facebook "Caféworld"- läskigt hur fort man kan bli beroende. Hoppas att det går över snart.
När vi kom hem från skolan åt vi lite frukt.
Sen bäddade jag rent och barnen hjälpte självklart till genom att hoppa och mysa på alla kuddar och täcken.
Neo fick lite mersmak för det så vi gjorde en enkel koja i deras rum.

Dagens middag var falukorv i ugnen med potatismos.

Imorgon hoppas jag på morgonpromenad med Natta, sen träning på SATS!




Neo ledig

Neo fick vara ledig från skolan idag. Moa vaknade 8.20 idag! Skönt med sovmorgon. Vi gick upp och åt frukost sen åkte vi till SATS, känns väldigt bra att jag kommer iväg och tränar samt att jag vet att barnen får springa av sig lite, busa i bollhavet. Efter träningen åkte vi hem och åt pannkakor, sen var vi ute en kortis, gud vad det var ruggigt väder, kallt och blåsigt så vi var inte långvariga ute.

Den här fula granngården var vi på;

Jag tycker verkligen att det är gettovarning på den. Gården har förresten varit med i två olika reklamfilmer, den ena var för någon mobiloperatör, tror ganska bestämt att det var för 3. Sen filmade de på denna gård för "Sveriges fulaste hem". Det har inte hänt så mycket mer idag, gjorde lasagne till middag.
Imorgon har vi inga som helst planer, kanske skall fortsätta att röja i förrådet? Jag plockar ju upp någon kartong åt gången som jag går igenom=skrot eller inte skrot.

God natt! 

Inte världens bästa mamma idag...

Jag vilade tidigare idag på dan när Moa sov. Senare kom Madde och Natta förbi, vi kollade på fotbollen och AIK vann! Jag är verkligen jätteglad, mest för min karls skull. På tal om honom-undra när han kommer hem? Han har nog inte kommit till Stockholm än och när han väl är framme så skall det festas och firas. Jag vill inte ringa, jag orkar inte prata med honom nu när han är full, då avvaktar jag hellre. Är han inte hemma när jag går upp imorgon bitti så prövar jag ringa och kolla vart han befinner sig.

Förutom fotbollen idag så har här inte hänt så mycket, känner mig inte som världens bästa mamma idag inte. Neo har kollat på TV, spelat på TV:n, spelat på datorn...jag försökte tvinga ut honom ett tag, men han ville inte, han la lite pärlplatta istället. Moa och Neo badade förut, och när jag hade lagt Moa så delade jag och Neo på kladdkakan som var kvar. Sen var det dags för Neo att lägga sig, vi läste en bok och sa godnatt i vardagsrummet så att vi inte skulle väcka Moa, sen ber jag honom att smyga och vara tyst så att vi inte väcker lillasyster...Neo börjar då "viska" en massa saker inne i deras rum (han viskar ganska högt)-Moa vaknar och jag blir jätteirreterad!
Jag hade sett fram emot en TV-kväll i min ensamhet; "Top model" och "Ensam mamma söker".
Men istället så hade jag Moa hos mig ända fram till 22 då jag gav henne välling igen!
Neo kom upp flera gånger och jag blev bara mer och mer irreterad för jag hade först förhoppning om att Moa skulle somna om i mitt knä, men varje gång Neo kom och prata med oss så störde han henne. Jag försökte få honom att gå och lägga sig igen. Han märkte att jag blev irreterad så han sa till mig att jag alltid är så dum mot honom! Ett barn kan verkligen såra sin mamma. Fast jag vet ju att han inte menar det, han blev bara arg, tyckte nog att han blev orättvist behandlad. Så nu har jag försökt intalat mig själv ett tag att jag har handlat rätt, men jag har även tankar som säger annat och ger mig väldigt dåligt samvete. Hoppas att jag kan gottgöra honom imorgon.

Jag hade kul med barnens hår efter badet, friserade dem:




Nu är det God natt! så fort jag plockat fram lite måndagskläder till oss...

Bakis?

1:a Novenber idag, konstigt det känns. Det börjar närma sig Sebbes Thailands-resa, 22 dagar kvar tills han åker och gud vad jag ska sakna honom! De första 2 dagarna eller så kanske det kommer att vara lite skönt men sen får jag nog gråta mig till sömns...Neo frågade vad som händer i November, ja vad händer i November undrar jag? Ska man gå hela November och bara vänta på att det snart skall bli December då det är adventsöndagar, lucia, pepparkaksbak, och till slut julafton?

Igår var det kyrkogården som jag skrev i mitt senaste inlägg, Neo sa att man skulle önska sig något när vi hade tänt ljus. Så Neo önskade att Albin skulle finnas! Han tvingade mig önska något också, så jag önskade att mormor hade fått leva lite längre så att hon skulle få träffa BÅDA mina underbara barn.



Sen när vi kom hem blev det Enchiladas med sallad-gott!

Lite spontan blev jag sen, åkte till Helenas Halloween-partaj.
Tänkte att jag bara skulle skjutsa dit Natta och stanna en kortis,
 men det var så trevligt med musiktävlingar och lekar så vi (jag och Natta) åkte nog inte
därifrån förrän framåt 00.30. 










Kvällens bästa utklädda blev:


*******************************************************************************

Idag har vi inga som helst planer för dagen. Sebbe är snart framme i Göteborg för att kolla på den stora avgörande matchen- heja AIK! Sebbe kommer nog hem någon gång inatt...eller imorgon.... Jag är lite seg, känner mig lite bakis, trots att jag inte drack igår. Men jag kom i säng vid 01.30 vilket är sent för att vara mig och jag har huvudvärk! Huvudvärken fick jag igår strax innan jag åkte från Helena och den sitter fortfarande i.
Kanske skall vila lite snart när det är dags för Moa att sova. I sånafall får Neo spela på TV:n under tiden jag vilar.
Men nu så blir det "Scene it" jag och Neo ska spela det på X-boxet.


RSS 2.0