Foton från igår, Söndag

Igår åkte vi hem till Anna med familj, projekt flytta lekstuga, det var lite folk där...






Storasyster med lillasyster



Till lunch bjöds det på korv med bröd och sallad






En del av min middag igår, så himla gott! ...jag väljer ibland bort potatis/ris mot grönsaker och rotfrukter i ugnen.
Vi gjorde ris, fläskkotlett och bea.

Var ute en kort stund efter middagen, gick till skolans lekpark som ligger bredvid vårat hus.






Idag är jag hemma och är mammaledig. Moas dagis har stängt idag och imorgon. Så hon och jag är hemma. Neo gör första dagen i skolan idag, eller fritids rättare sagt, skolan börjar nästa måndag.

Moa sitter här bredvid och leker med sina dockor.
Men nu ska vi gå ut i lekparken på baksidan. Det är ju sol och allt!
Ha en härlig Måndag!


Bakis-förkyld!

Igår (Fredag) åkte vi till Enskede till Vårflodsparken igen. Rufus och Moa badade.






Vi åt lite lunch i parken


De tre kusinerna leker i sandlådan



Sebbe och Moa stannade kvar i Enskede och sov hos Sebbes syster.
Själv drog jag mig hemåt för lite sminkning och sedan vidare hem till Linda. Vi åt god Phad thai, det kommer jag definitivt göra här hemma någon dag snart. Vi spelade lite Wee och sjöng "Singstar". Det var en trevlig kväll, åkte hem strax innan 00.00, jag var trött och hade ont i huvudet så det var skönt att vara hemma i tid. Jag drack 7 bacardi breezer, blev inte full, däremot fick jag ont i huvudet.


Linda hade en massa pärlor och sånt så man kunde göra egna örhängen, här hänger ett örhänge som jag har gjort och ett som Sara gjorde. Kul ju att pyssla med sånt, får jag tråkigt i höst/vinter skall jag införskaffa mig sånt material.


Sara och Linda sjunger med inlevelse.

*******************************************************************************************
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
*******************************************************************************************



Jag åkte och hämtade Sebbe och Moa idag, i Vårflodsparken (igen).
Moa hade inga badbyxor så hon badade i sina shorts och T-shirt.


Det var så varmt idag så det var riktigt skönt att vada omkring i vattnet i plaskdammen.


Lunchdags för barnen.


Moas blöta tröja på mitt huvud och solglasögon...ok jag vaknade upp med värsta huvudvärken och kände mig helt sänkt! Bakis-förkyld skulle man kunna säga. Kände mig riktigt bakis, konstigt dock- då jag inte blev full igår. Däremot så rinner snoret på mig :-( och det kliar i halsen, så nyser jag...lite småförkyld är jag allt.


Världens sötaste fis badar, jag satt tyst och observerade Moa i minuter när hon lekte med ankorna i badet, hon pratade, radade upp dem och bar på dem.

Förutom bad i park och badkar så hade jag besök här tidigare idag. När Sebbe var iväg på fotboll var Natta och Helena här på en kopp kaffe. Nu på kvällen har jag (med Sebbes hjälp) grävt upp en planta med värsta rötterna, planterat andra slingerväxter där och på med lite ny jord. Rätt så avslappnande jobb, det här med trädgårdsarbete. Men nu har ju inte vi en så stor tomt så det är väl därför jag tycker det är roligt att hålla på. Det blir inte för mycket. Nu ska jag ta något att äta och läsa bok. God natt/parta vidare beroende vad ni hittar på där ute en Lördagskväll som denna. 


Nu börjar klockan bli mycket...

Igår var vi på Naturhistoriska muséet, jag och barnen. Min jobbarkompis Björn mötte vi upp där, han, hans fru och deras dotter. Det var helt OK, men jag har lärt mig att jag finner nog levande djur något mer intressanta än uppstoppade sådana. Men det var roligt att hitta på något. En sak som var mindre kul var att åka tåg med mina ungar, det gör jag inte om...på....länge! Moa hade lite mer ro i kroppen än vad Neo hade faktsikt, men så fort Neo sprang och bytte plats på tåget så tog Moa efter, Neo smittar liksom av sig på Moa. Så nu har vi åkt tåg, nu dröjer det 10 år innan vi gör om det, tackar vet jag bil och körkort!
Det blev inte så mycket kort igår, de få jag tog blev inge vidare heller, men tänker visa er dem ändå;


Busungar på tåget



Moa och Neo lyssnar på olika fiskljud!?


Det roligaste på muséet var (enligt Moa) det här genomskinliga golvet med stenar under


Neo hittade en dataskärm-tur för honom!




Neo blir uppäten!


Moa myser med stenen


Kaffe och glasspaus utanför tunnelbanan på väg hemåt snart


Mer bus på tåget på väg hem


Vi har pratat om att lämna bort Moa och Neo över en natt. Igår kom vi på att det är nog den enda dagen det skulle funka bra för oss. Så efter middagen åkte vi och lämnade barnen hos Moas faster med familj. Vi stannade på en kopp kaffe, lånade med mig två böcker hem (ska bli alldeles underbart att fastna i lite bokläsande ett tag så om det är dåligt med blogguppdatering har jag istället fastnat i böckernas värld). Var hemma till 21, då kollade vi på film "Cellular" tror jag att den hette. Den var helt OK, hade kunnat haft ett bättre slut bara.

Adjö barnen!

Idag fick vi alltså sovmorgon, vaknade vid 10. Upp och duscha, åt frukost, sen kom Helena med muffins. Vi fikade, hon gjorde inbakad fläta i mitt hår. Sen var det dags att hämta barnen, förbi affären på hemvägen. Hemma var det sminkning och laga middag som gällde. Vid 16.30 åkte jag och barnen till Oxnö/Gålö där vi mötte upp fotografen Robert. Vi var där ca två timmar och blev fotade vid klipporna. Ska bli jättespännande att se resultatet. Ikväll gjorde vi lite smoothie, Sebbe och jag kollade på film vid 21. "Notorious" såg vi, den handlade om Notorious BIG, om hans liv, rätt så intressant men inte direkt en bra film.
Vi stekte pannkakor förut också, de skall vi ha till picnic-lunch imorgon. Tror att vi åker till den där parken i Enskede/Stureby igen, som vi var i häromdagen. Hoppas det blir lika fint väder imorgon som det har varit idag.
Sista dagen på semestern skulle man kunna säga. På väg hem från parken ska jag svänga förbi systembolaget, för att senare åka hem till en jobbarkompis och laga thaimat, dricka lite cider och spela TV-spel. Det blir trevligt!

Hur ser Lördagen ut då? Inga planer, karlslok skall iväg på fotboll, det är det enda jag vet.
På Söndag ska vi hem till Sebbes syster, hjälpa till att flytta på lekstugan (själv skall jag hjälpa till genom att observera hur de andra arbetar antar jag).
Nu är klockan mycket, sminkborttagning och tandborstning väntar, sen väntar en nybäddad säng.
Sov gott mina vänner!


Första halvan av en semestervecka

Vi börjar väl med gårdagen då. Måndag var det, hela familjen har semester den här veckan.
Vi åkte hem till Anders, han var hemma med Rufus (Moas kusin). Därifrån gick vi iväg till en stor rolig lekpark. Det fanns en plaskdamm där också, men vi badade inte där. Även om Moa ville. Men vi tog inte med badkläder, kändes inte som att det var solsäkert väder.





Neo läser för Ruffe


På promenad










På väg därifrån somnade Moa...


...och Rufus


Jag är inte svettig- jag lovar, jag är regnblöt...himlen öppnade sig och det började spöregna på oss, någon minut senare tittade solen fram igen.

Igår kväll åkte jag hem till Natta/Helena för att snacka lite skit med Natta, hur underbart som helst.
Vad vore livet utan sina vänner?


Idag, Tisdag mådde jag jätteilla och spydde hela förmiddagen, antar att det är p-pillren jag har börjat med som spökar. Ska det fortsätta så slutar jag med dem för såhär tänker jag inte må! På eftermiddagen åkte vi och lekte på Andy´s lekland i Sickla.






Har tagit det lugnt här hemma på kvällen, gjort det vanliga...lagat middag, tvättat kläder.
Sebbe har legat och vilat, han är förkyld och alla vet väl hur karlar blir när de är förkylda? Inte så konstigt att han blev dålig förresten, efter att ha varit på Sonisphere och "badat" i regnvattnet...usch....
Jag har passat på att rensa i rit/pyssel-skåpet (inklusive vässat alla färgpennor, japp det är sånt jag pysslar med när jag inte jobbar!);


Sebbe och jag såg en film på trean nyss, med han som har huvudrollen i "The mentalist". Det var nog en riktig Millanfilm, inte Sebbes typ av film kanske (drama) men han härdade ut.
Nu väntar sängen för imorgon har jag ställt klockan på 08.00
Jag, Neo och Moa ska åka till Naturhistoriska muséet, där möter vi upp min kollega Björn med fru Tanja och deras dotter Frida. Klockan är mycket, tack och go natt!


Myslördag

Tror jag börjat bli psycho. Det är OK om man inte alltid har läget under kontroll va? Så mycket känslor och tankar som far omkring i ens huvud. Verkligheten börjar komma ikapp en. Vill inte tänka så mycket, vill bara vara, men hur lätt är det då? Hur borde jag bete mig, vad borde jag säga? Vet exakt vad jag borde, men vet inte om det är det jag känner för. Så jag kan väl bara göra det jag känner för? Eller, det kanske inte är nåt shysst mot mig själv? Om vi bortser från det djupa tänket så har det varit en myslördag för mig och barnen...

Började dagen med lite träning på SATS. Plockade upp Neos kompis på vägen hem. Åt lite lunch, ungarna lekte ett par timmar. Sen åkte vi till Ösmö där min jobbarkompis har sin häst. Ungarna fick klappa hästen, Moa fick en hästpuss. De lekte även med en hund där. Regnet öste ner och har gjort det i princip hela dagen. Blev dyngsur bara korta biten från bilen in på affären. Vi hyrde film och köpte godis. "Upp" heter filmen vi hyrde, en tecknad/animerad vad vet jag...men den var bra, lite väl sorglig för att vara en barnfilm kanske, men bra tycker jag. Det har som sagt varit riktigt inne-och-mys-väder. Har dammsugit på nedervåningen och snaggat Neos hår. Barnen sover nu, Sebbe är på "Sonisphere" har ingen som helst aning om när han kommer hem, men är hundra på att jag ligger och sover då. Om han inte kommer hem imorgon bitti förstås, då skall jag nog vara vaken. Fan vad bitter jag låter, ska sluta med det. Vaknar nog upp utan att vara en bitterf_tta imorgon.

Just ja, fotograferingen häromdagen, det var hur kul som helst. Och jag tror och hoppas att det blev en hel del bra foton. Vi pratade om att träffas någon dag den här veckan som kommer, då jag har semester och köra lite fotosession då också, denna gång med barnen. KUL!
 Ett litet smakprov från fotodagen, detta är ett av de 530 korten fotografen Robert Ginsberg tog.



Film godis jordnötsringar, vad mer kan man önska?



Ettstycke Neo innan snaggning


Min prins färdigklippt!

Jag får väl ge upp snart och gå och lägga mig. Så tråkigt att gå och lägga sig själv...saknar ro i kroppen. Tror inte Sebbe har någon mottagning, får iaf inte tag på honom. Håller mig nog vaken tills jag lyckas få tag i han.

För det mesta tycker jag att det är mysigt med regn. Men inte nu, inte när jag inte har en karl hemma. Det låter jättemycket i huset när det regnar, och så blixtrar det och åskar...usch!

Tisdag

Igår åkte jag hem till Helena direkt efter jobbet, där blev jag bjuden på mat-lax, mmmmmmmmmmmmmm.
Hon hade köpt cider på systembolaget åt mig, alkoholfri då jag körde bil, så snällt så.
En hel del snack blev det-tjejsnack!

Idag hade jag bestämt mig för att hålla mig hemma, då jag och Sebbe inte kommer att ses så mycket den här veckan känns det som. Till middag idag stekte vi fläskkarré, gjorde grönsaker i ugnen som jag hade lite basilika och salt på bara (potatis till "Sebbe kräsmage"), gjorde persiljesmör till köttet. Lyx att kunna plocka persilja och basilika ute på baksidan.
Vi har bara Moa hemma, Neo är fortfarande hos sin pappa, han var bara här i helgen. Men på Fredag får jag hem min kille igen. Sen är vi lediga 1 ½ vecka. Fan, fan, fan...kom på att jag måste anmäla föräldrapenning till försäkringskassan, får göra det efter det här blogginlägget...
Ska nog försöka komma iväg till Naturhistorika muséet med barnen nästa vecka. Något mer måste vi hitta på också, får se vad det kan bli. Sebbe har inte bestämt sig om han skall vara ledig eller jobba, det återstår att se.
Imorgon är det jag och Moa här hemma på eftermiddagen/kvällen, jag ska passa på att laga fisk till middag, brukar göra det när Seb inte är hemma. Torsk med potatis och äggsås!
Jag ser fram emot Torsdagen, jag ska på fotosession med Robert som har fotograferat mig flertalet gånger tidigare. Hoppas det blir några bra bilder :-) Klurar för fullt på kläder, smink, hår och accesoarer...det ska bli kul!

Jag skrev ett inlägg häromdagen...men den här bloggen och vårat internet är som det är...inlägget försvann, jag blev sådär måttligt road. Jag kan känna ibland att jag inte kan skriva av mig om exakt vadsomhelst på bloggen, det blir mer som en dagbok om vad jag gör på dagarna, djupare än så kan jag inte vara. Med hänsyn till inblandade människor och för att inte blotta mig själv inför alla. Kan berätta att min morfar har dött. Han hade tydligen legat i sin lägenhet i en vecka innan någon hittade honom. Jag hade ingen direkt kontakt med honom, träffade honom senast på mormors begravning för några år sedan, innan dess var det många år sedan jag träffade honom. Så begravning väntar i Augusti nån gång...jag tycker att begravningar är oerhört jobbiga, spelar ingen roll vems begravning det är, skulle kunna sitta och stortjuta på en främlings begravning, det är hela grejen som är sorglig. Avrundar med kort på världens mest underbara tjej;





Hilma

Världens finaste brorsdotter. Min bror, hans tjej och deras dotter Hilma var här här idag, så himla söt! Finns det något som kan göra en gladare än en sån här söt bebis?




Så otroligt fin är Hilma.




Jag har fastnat för en låt, Eminem och Rihanna, båda är ju duktiga artister (enligt mig) så inte så konstigt att de gör en bra låt tillsammans.



Hittade ingen vettig video på youtube, för ny låt kanske?

RSS 2.0