Konferans, snöusch! och flytt...

Jag skrev ett inlägg förut som försvann innan jag hann publicera det, så nu orkar jag inte skriva om det, lägger istället ut kort! Anledningen till att jag inte orkar skriva nu är för att jag är för trött, kom inte hem förrän 00.30 inatt, gick upp 06.30...för mig är det för lite sömn.


Lockade håret i förrgår kväll, bättrade på det igår morse innan konferensen.




En av sakerna de gick igenom på konferensen var påsk-kampanj, vi fick ett påskägg fyllt med godis!




Millan redo för kvällen, iklädd Helenas klänning.




Jag är inte naken, jag lovar jag har en klänning på mig!


Från vänster ser ni Lena och Sara, två av mina innesäljskollegor.


Ett band som spelade, jag skriver inte vad jag tyckte om musiken, har man inget bra att säga kan man hålla det för sig själv. Under kvällens lopp var det lite prisutdelningar som till exempel "Årets innesäljare".


Kayo (stavas hon så?) uppträdde för oss, jag håller inne om vad jag tycker om hennes musik också...
********************************************************************************************


Jag lyckades inte köra ut bilen från parkeringen imorse så Moa fick åka pulka till och från dagis.




Efter jobbet idag så åkte vi en sväng till Bauhaus (det gick bättre att köra ut bilen då det var lite uppkört/plogat vid parkeringen). Vi kom på att vi flyttar till radhus imorgon och äger inte någon stor spade som går att skotta snö med, så vi handlade en del bra-att-ha-saker.
Nu måste jag sluta skriva för nu ska sebbe koppla ur datorn. Jag kommer att känna mig handikappad utan dator i typ två dygn...
Ha det så bra kära vänner så hörs vi efter flytten.


Kära bloggläsare...

...nu tar det nog ett tag innan jag skriver på min kära blogg igen. Imorgon drar jag iväg på konferans på Värmdö och på kvällen blir det galamiddag, är inte hemma förrän vid midnatt. På torsdagen blir det jobb, hem och koka ihop en snabb middag, sen till radhuset kl 18.00 för att kolla att städningen är OK. På tal om det, någon som vill passa två barn en timme på torsdagen? Bara att höra av dig...

På fredag flyttar jag och Sebbe grejor till huset, vi har tagit ut en flyttdag då. På lördagen fortsätter vi med flytten, då har vi hyrt flyttbil. Så jag har nog fullt upp ett tag framöver. Så fort jag känner att jag har tid så ska jag sätta mig ner igen och dokumentera lite i min blogg, hoppas att jag lyckas få något kort på mig imorgon kväll i fina klänningen jag har lånat av Helena. På lunchen idag köpte jag örhängen och armband som jag skall ha på mig imorgon kväll (strunta i strumpbyxorna, jag kommer inte att ha de svarta jag köpte idag utan jag skall ha hudfärgade, det såg snyggast ut)



Jag lämnar er med ett middagstips, det är middagen vi åt idag; Fläskfilé paneng.
Skär upp en fläskfilé i lagom stora "grytbitar", stek på köttet. Häll över en påse santa maria paneng, lägg i en röd paprika som du strimlat/skurit i bitar och häll på kokosmjölk, låt koka ihop 3 minuter...så jävla gott! Ris är gott att ha till.  

Nu måste jag locka håret och måla ett till lager nagellack!

Min prinsessa

Min lilla stora prinsessa...jag blir så ledsen när jag lämnar henne på dagis, samtidigt som jag blir superglad då det går så bra att lämna henne som igår morse. Men jag blir lite ledsen på morgonen när jag går ifrån dagis och tänker på att jag inte ska träffa henne på väldigt många timmar...och snart var det dags för dagislämning igen.


Min lilla tjej har blivit så stor


Ha en underbar Tisdag! För mig innebär Tisdagar möte så jag slutar inte förrän 17.15.
Till middag idag blir det fläskfilé paneng.


Gode gud...

...ge mig motivation till att packa för just nu är den som bortblåst!
Kanske blir bättre snart när jag har fått i mig lunchen jag sitter och äter just nu.
Neo han sitter i rummet och leker med lego som är utbrett över ett helt lakan, kompisen Kevin är här också.
De var ute och lekte ett tag nyss, kan ju inte vara inne HELA dagen.
En riktig slappardag har jag idag, mjukisbyxor och Sebbes T-shirt, så het är jag just nu!

Till middag idag ska vi göra lövbiffwok, det ska nog bli smarrigt.


En sån där bra dag!

Det gick inget vidare att lämna Moa på dagis igår, hon blev jätteledsen. Antingen var det för att det inte var på hennes avdelning vi lämnade henne, utan öppningsavdelningen, eller så var det för att hon kände hur osäker jag själv var. Men hon slutade nog gråta rätt så snabbt. Neo grät varje gång jag lämnade honom, upp tills han var 4 år, det var jättejobbigt tyckte jag, men då vet jag att det var precis när jag gick som han grät sen gick det över på en gång.

Gårdagskvällen hos Malin var trevlig, kändes härligt att vara bortbjuden en fredagskväll och tillbringa den med en massa härliga tjejer, äta goda pajer och bara sitta och snacka och lyssna på musik. Malin hade gjort så fint både inomhus och utomhus. På vägen in till huset hade hon tänkt såna här fina lyktor/marshaller;


Vid 23-tiden körde jag några av tjejerna till pizzan, själv åkte jag hem och såg fram emot att mysa med min karl, men istället råkade jag väcka Moa och jag somnade själv. Trött efter en arbetsvecka!

Idag har vi varit i Sebbes mammas lägenhet och plockat lite lego (bl.a), eller inte LITE lego, MYCKET lego!


Legot ligger just nu i badkaret för rengöring.

Hittade även en stor spegel som vi kommer att ta med oss därifrån en annan dag.
Neo fick handla Lördagsgodis i en spelbutik i Jordbro centrum, de har så himla mycket godis där, roligt godis, ni vet sånt man inte hittar på Ica. Vi har haft Moas faster Anna och kusin Andrea här, mycket trevligt! Härligt att ha en Anna att prata med tycker jag! Timmy (Moas farbror) kom också hit i eftermiddags och är fortfarande här, han åt hemmagjord pizza med oss.



En annan sak jag gjort idag är att jag har beställt från H&M, mest till barnen...det blev endast en klänning till mig. Så mycket packning har det inte blivit av, lite har jag packat och lite till blir det kanske sen. Imorgon ska jag packa också.
Jag vet inte vad det är som gör det, men den här dagen har varit en sån där BRA dag, det är inte allt för ofta man känner så. Det känns bra, är så otroligt tacksam över allt jag har i mitt liv. Ikväll väntar Coca-Cola och kexchoklad, börjar känna mig riktigt trött får se hur länge jag orkar hålla mig vaken.
Sebbe och Timmy sitter i detta nu och spelar TV-spel, får se om de tänker fortsätta med det eller om vi skall kolla på TV. Men det är klart...om de spelar så kanske jag tar och packar lite...om jag orkar...

Sist men inte minst så vill jag tacka dig Therese för din kommentar, det värmde!


Lämna Moa

Fredag morgon och jag ska åka och lämna Moa på dagis för första gången! Hon ha varit så duktig så hon får komma till frukost en dag tidigare, skulle egentligen ha kört igång nästa vecka.
Sebbe åker också med och lämnar idag så det ska nog gå bra. Nu: klä på Moa, se till att Neo klär på sig, borsta lite tänder för att sen åka iväg till skola/dagis/jobb.
Det blir en bra dag det här som innehåller bla lunch ute med min underbara kollegor, fredagsfika på jobbet, lite mys med familjen innan det är dags för mys med vänner ikväll!

Snart helg

Torsdag idag, nu börjas det igen, mitt tjat om hur fort dagarna går. En hel arbetsvecka har snart gått, Fredag imorgon! Idag åt vi schnitzel och pommes frites, det gillar Neo! Efter middagen blev det lek i barnens rum. Jag måste verkligen avsätta tid för lek, annars blir det inte av, det finns så mycket att plocka med här hemma så att jag hela tiden börjar med någon städuppgift. Men inte idag, idag lekte vi och sjöng...ett tag i allafall.

Nu skall jag packa lite och ringa och boka flyttbil!
Det eviga tvätten finns ju också, vika in och hänga upp nytt.

Imorgon kväll ska jag hem till Malin på en tjejkväll med paj och vin. Eller inget vin för min del, jag kör bil, känner inte för att festa och har absolut ingen lust att vara bakis. För ni vet väl vad vi måste göra i helgen, vem kan ha undgått att vi skall PACKA! Och försöka underhålla barnen...och åka till Sebbes mammas lägenhet och fixa lite, Sebbe har varit där hela veckan och rensat. I och med det så har han inte packat något här hemma, men det är lugnt, vi skall nog hinna. Dax för lite fix här hemma! Ha en fortsatt trevlig kväll och en underbar helg!

God natt!

Idag var det jobb- as usual.
Sen hem för att laga middag, ugnspannkaka. Packade lite (en kartong alltid något) medan maten var i ugnen.
Vek lite tvätt och körde igång en ny maskin. 
Efter middagen åkte hela familjen till Ica Maxi för storhandling, det var tänkt att Neo skulle få leka på deras lilla lekland men det stängde kl 19.00 och vi kom inte dit förrän 19 så han fick vara med och handla han med.
När vi kom hem fick Neo gå och lägga sig på en gång, Sebbe och jag plockade upp varorna och hängde tvätt.
Nu har vi precis sett en film "Boy A" med ett sorgligt slut : -(
Till filmen så blev det kaffe, butterkaka och nya ballerinakladdkaka, jag gillade inte dem.
Att det blev värsta fikat får jag skylla på att vi fira Sebbes namnsdag idag.



Nu har jag precis tvättat håret, klockan är mycket nu, måste gå och lägga mig om jag ska orka upp till jobbet imorgon. På tal om jobbet, f.r.o.m 1:a Februari kommer jag att gå ner i tid på jobbet, jag kommer att minska min arbetstid med två timmar i veckan. Det kommer att göra stor skillnad för mig som skall hämta båda barnen efter jobbet, även om jag bara slutar en halvtimme tidigare vissa dagar så betyder de minuterna mycket en sen eftermiddag. Igår tog jag mig tid till att leka med barnen och spela spel med Neo. Idag har jag inte alls hunnit, men det är ju inte varje dag vi åker och storhandlar! Fast jag känner att jag helst av allt kommer att vilja packa så mycket som möjligt nu såhär sista helgen innan flytten, men jag ska försöka leka med barnen emellanåt också.
Något som verkligen har blivit lidande på senaste tiden, det är hur vårat hem ser ut- smutsigt!
Men det gör inte SÅ mycket.
Nej nu ska jag gå in och pussa på Neo, sen vidare in i vårat sovrum och pussa på Moa och Sebbe.
Moa sover, Sebbe kollar på Navy CIS, jag gillar också det programmet men det är ingen idé för mig att börja titta, jag kommer ändå inte orka hålla mig vaken hela avsnittet.
Nu: God natt!


Tutte!

Jag har en jättefinne på hakan. Moa tog fingret och pekade på den, sken upp och sa: "tutte"!
Det förklarar nog storleken på denna härliga finne.

Ont

Trodde inte att jag skulle palla mig till jobbet idag, jag kände mig riktigt dålig igår, trött, huvudvärk, hosta, ja det kände som att jag höll på att bli riktigt sjuk.
Men jag vaknade vid 05.00 imorse med jättehuvudvärk och varje gång jag hostar gör det ännu ondare i huvudet.
Jag tog mina sista Eeze  så just nu känns bara huvudvärken att den ligger och vilar, väntar på att få bli värre lite senare, men med Eeze så fixar jag även denna dag! Tror jag...

Igår direkt efter middagen åkte jag, Lisen och Matte  (Neos pappa som körde stor bil) och hämtade en säng från Lisens lägenhet. Så nu har vi en gästsäng/soffa till "spelrummet i radhuset".
Så kanske vi en dag känner att vi har pengar vi vill spendera på en bäddsoffa eller så.
Men tills den dagen kommer så blir den här sängen perfekt med lite stora kuddar till att ha som ryggstöd.
Då behöver det inte se tomt ut i det rummet heller.

Hoppas ni får en härlig Tisdag, hoppas även att ni slipper hemsk huvudvärk!

Dagens horoskop

Väduren 21/3-20/4

Måndagen blir romantisk. Förmodligen blir du överraskad av någons starka och öppet visade känslor.







Vet inte riktigt om jag tror på det här, men återstår att se!


Vila i frid

Gårdagen hemma hos Anders och Jamina var jättetrevlig, åt jättegod mat, behöver inte gå på restaurang när man blir bjuden på perfekt tillagad oxfilé hemma hos dem, tack för det!
Men när vi var på väg till bilen för att åka hem vid 20.00-tiden ropade Anders på Sebbe genom fönstret, vi gick upp igen, Anders fick ett samtal...deras mamma är död, 55 år blev hon.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, gårdagskvällen var jobbig, den här dagen har varit jobbig.
Jag vill bara göra så att Sebbe mår bra, aldrig har jag känt mig så maktlös, jag vill trösta, fråga en massa saker, prata om annat, göra så att han skrattar, göra så att han pratar och lättar på sitt hjärta...det finnns så mycket jag vill göra samtidigt som jag inte vet hur jag ska göra, vad jag ska säga, hur jag ska bete mig, jag vill inte vara jobbig, inte vara i vägen men samtidigt vill jag vara nära honom så att han känner att jag finns här för honom.

Det är en massa blandade känslor vad gäller hans mammas bortgång. Idag var nästan alla Sebbes syskon här.
Oavsett hurdan mamma hon har varit för dem och vilken sorts kontakt de har haft så är mamma alltid mamma.
Det finns ju alltid minnen och så att tänka tillbaks på. Konstigt att hon är borta. Och vad sjukt det är egentligen att det inte finns någon tid till sorg och bearbetning i vårat samhälle. Då är det begravningsplanering, lägenhetsröjning och annat praktiskt som skall fixas! 

Ta hand om er där ute, visa kärlek till dem ni älskar!

Middag hos kusinen Rufus med familj

Igår tränade jag på lunchen, körde step-up-pass. Sen fick jag ont i huvudet, jag hade glömt bort att jag brukade få det efter step-passet men som tur var så hjälpte Ipren mot värken.
Idag är det en annan värk som råder- träningsvärk! Och värre lär det bli imorgon...
Fredag var det igår, och fredag på jobbet innebär fredagsfika. Niclas hade bakat saffrans-semlor, det var jävligt gott! Från träning till semlor...haha....jaja, jag tränar så att jag KAN äta sånt, eller? Kan ju intala mig själv det i allafall.

Igår hade vi Neos storebror Robin här, han sov över också.

Moa med sin storebrors storebror


Neo och Robin har mys på golvet med popcorn och Coca-Cola framför en film.

Idag åkte vi till Handen och köpte pyjamas och tre tjocktröjor till Moa.
Det var ju en massa REA i butikerna, det gillar jag, fick 3 tjocktröjor för sammanlagt 180:-
Vi tog en sväng förbi ÖB också, för verktygslåda, tvättmedel, tops m.m.

Annars har både gårdagen och denna dag inneburit lite nermontering av hyllor och lite packning.
Tänk att om två veckor bor vi inte här längre...härligt!

Nu ska vi alldeles strax åka hem till Anders, Jamina och Rufus där det bjuds på middag.
Ha en toppen-Lördag!


Handvård på jobbet



Precis som rubriken säger så är detta handvård på jobbet.
Nail strengthener från ACO samt handkräm även denna inköpt på apoteket. 


En hårt arbetande kvinna!

Är du min tjej?
-Pappa
Är du pappas tjej?
-Aa

Så löd konversationen mellan Moa och mig nyss, hon har spenderat MYCKET tid med sin pappa de tre senaste dagarna och LITE tid med sin mamma. Moa började på dagis i Måndags, Sebbe har hand om inskolningen. Det går bra, idag gick han därifrån ett par timmar och det hade inte varit några problem. De tycker att Moa är en charmig och bestämd tjej, jag tycker den beskrivningen stämmer in bra på henne.

Jag är en hårt arbetande kvinna!
Det går bra för mig på jobbet, hittills har dagarna gått rätt så fort. Det jag tycker är lite tråkigt/lite "farligt", det är om vardagarna ser likadana ut hela veckan, som i måndags och tisdags...ni vet...upp tidigt på morgonen, äta frukost, göra sig iordning, göra iordning barnen, lämna på dagis/skola, jobba!, hämta barnen, hem och laga mat, äta och plocka undan, bada barnen/alt. leka en liten stund eller själv ta sig tid för en dusch, natta barnen, städa lite hemma, soffan-TV-jag och Sebbe slappar tills det är dags för sängen...nästa dag: samma sak!
Kan bli lite tråkigt i längden, det går an några dagar i rad men jag tror att man får förgylla vardagen då och då, behöver inte vara något stort och avancerat. Ta idag som ett exempel, efter jobbet åkte vi hem och åt middag, sen tog jag med mig barnen och Natta hem till Helena där vi fika, prata och lekte med katterna.
Trevligt för mig, kul för barnen! Ok, Neo kom i säng en timme senare en vanligt, men han ska nog orka upp imorgon ändå. Imorgon efter jobbet och middagen tänkte jag åka iväg och träna, tar med barnen till minisats och hoppas att jag kan få med Sebbe till SATS också. Skulle vi ha något varje dag efter jobbet skulle jag tycka att det blir för stressigt, men att komma iväg vissa dagar är bara härligt. Gäller bara att planera och förbereda träningsväskor middagsinköp och sånt, men det är väl inga problem, planera är ju mitt andranamn!

Jag fick låna en klänning av Helena, om två veckor ska jag nämligen på galamiddag som vi ska ha med jobbet på Värmdö, det blir kul, konferans på dagen, och middag på kvällen, men det blir lugnt, får skjuts hem inte allt för sent och de får nog släppa mig i Jordbro där jag kommer att ta bilen hem så nyktert blir det då.

Jag hade med mig kameran till Helena men glömde ta kort så jag tog kort på min fina kille nu när det var dags att sova.

   

Nu väntar bajsblöja, tvätt som skall vikas och tvätt som skall hängas upp :-)

Vill ha!

De här sakerna önskar jag mig till Moas nya rum, de är mycket finare i verkligheten!




Den fina sängen, sen ett litet bord med två små stolar...så gulligt! Det enda som saknas är pengar...


Lite pulkaåkning

Idag har vi varit ute på granngården och åkt pulka, jag, Neo, Moa och Neos kompis Kevin som är hemma hos oss och leker just nu. Jag var inte ute så länge med Moa med tanke på att hon bara sitter stilla i sin pulka så vet jag inte riktigt hur varmt hon tycker att det är, en annan springer ju upp och ner för backen och håller sig varm på så sätt. Moa fick en väldig fart när hon åkte ner för backen, som inte alls är så stor. Jag frågade om hon ville åka och hon svarade ja, om och om igen.  När vi kom in blev det soppa till lunch.





Annars handlar den här dagen mest om förberedelse såsom;

* packa ur mina saker ur skötväskan för att packa en handväska som jag kan ha med mig första dagen på jobbet, och packa ner saker i Moas skötväska inför hennes första dag på dagis

* packa Neos ryggsäck- frukt och gympakläder

* åkt och tankat bilen har jag gjort så jag slipper det imorgon bitti (känner på mig att morgonen blir stressig ändå)

Vi håller även på att förbereda oss inför flytten lite smått, upp och ner i förrådet, packa någon kartong, gå ner med julsaker osv...

Till middag idag blir det Tacos.
Nu ringde Natta, hon kommer förbi en sväng så bäst att jag avrundar.
Ha en härlig Söndagseftermiddag och önska mig lycka till första dagen på jobbet och håll alla tummar för att det går bra för Moa och pappa Sebbe på dagis imorgon.

Lördag

Jag vågar knappt erkänna vilken tid vi vaknade idag, fast jag ska erkänna ändå; 11.30 vaknade vi. Jag skäms!
Moa vaknade vid 07.00 då fick hon välling sen somna vi om hela högen och när vi vaknade vid lunchtid satt Neo i soffan och tittade på barnprogram.
Vi gick upp och åt frukost sen tog jag med barnen till SATS, jag körde lite på crosstrainern.
Åkte ner till Tungelsta för att lämna Neo hos sin pappa, jag och Moa följde med in och lekte ett tag med Neos andra lillasyster Nova.

Till middag idag gjorde jag grönsaker i ugn, vad gott det var. Jag hade i potatis, morötter, lök, paprika, tomat, palsternacka och champinjoner. Blev inspirerad av Anna som lagade mat till oss igår då hon gjorde något liknande så fick man välja kött eller kyckling till.
På tal om middagen igår så hade vi en jättetrevlig kväll hos Sebbes syster, jag åt aningen för mycket godis bara...

Nu har jag precis bakat kolakakor, tänkte äta det senare. Fast jag har tjuvsmakat, de blev väldigt goda och det är så enkelt att baka kolakakor.

Vi ska se på filmen "Män som hatar kvinnor" ikväll, fick låna den av Neos pappa.
Nu måste jag åka och hämta Neo i Tungelsta...
 
Planer för morgondagen; inga! Skönt? Både och...


Lekbesök

Idag har vi haft lekbesök, Lisen och hennes systerdotter Melina har varit här.
Vi har lekt och ätit toast, Sebbe var upp till Ica och hämtade min julklapp från jobbet som var en smörgåsgrill.
Så vi invigde den.

Lek;













******************************************************************************************

Tips till dig som är sugen på något gott; Milkshake! Gud vad gott det är, Sebbe och jag har gjort det två kvällar i rad. Vi brukar ha vaniljglass, banan, oboy och lite mjölk.



******************************************************************************************

Nu ska vi åka iväg till Söder hem till Sebbes syster och hennes familj, vi blir bjudna på middag där- lyxigt!
På vägen dit ska vi plocka upp Neo som har lekt med en kompis efter skolan.
Moa hon sov ända till 10.30 idag så hon tar sin tupplur just nu så hon ska nog orka vara vaken ett tag i kväll, får se hur länge vi blir kvar hos Anna. Skönt att vara bortbjudna en fredagskväll tycker jag.
Magen förresten, den känns bättre idag, hoppas att det fortsätter på det här sättet.
Ha nu en härlig fredagskväll!


Snällt!

Jag är så glad! Vilka härliga människor det finns!
Pratade nyss med säljarna till vårat radhus, vi får en gräsklippare och skrivbordet som är måttanpassat till datarummet, härligt! Nu börjar det närma sig!

Aj fortfarande

Aj min mage, just nu har den så ont, där uppe i magen gör det ont!
Idag har vi inte gjort något speciellt förutom att packa lite, Sebbe montera ner en hylla och våra sängbord.
Om jag inte har skrivit det tidigare så är Sebbe ledig den här veckan!
Vi tog en promenad till skolan för att hämta Neo, jag hade endast jeans, inga långkallingar eller termobyxor och gud vad jag frös! Mina skinkor var alldeles röda när vi kom in.
Tack gode gud för att bilen finns, den tog jag imorse när jag lämnade Neo, sen åkte jag hem och la mig igen, bredvid Moa och Sebbe och somnade om. Jag ville bara sova bort det onda i magen.

Enda planen för resten av dagen är middag som idag blir köttfärssås med spaghetti.

Jag saknar våren och sommaren, saknar värmen framförallt, hoppas våren hälsar på snart!


Onsdag

Igår kväll såg vi en film på Canal + komedi: "Juno", jag gillade den!
Sen blev det "Paradise hotell" som är ett sjukt program som egentligen inte förtjänar några tittare men trots det så har jag fastnat, tycker det är underhållande, folk är så knäppa, super, bråkar, knullar runt och pratar pakter.
Jag skulle ALDRIG kunna ställa upp i ett sånt program, jag är alldeles för ärlig av mig.  Jag skulle inte orka hålla på som de gör där, men det är ju ett spel, med riktiga männsikor som spelpjäser!

Jag hade lite ont där uppe i magen igår, magkatarrsaktigt.
Det sitter i även idag. Men jag har i allafall pallat mig iväg och tränat idag, Neo fick följa med till MINISATS.
Nu måste jag försöka se till att sköta kosten någorlunda, helst äta innan jag blir hungrig så att det inte blir värre med magen! Skall även försöka att inte stressa upp mig i onödan.
Jag tycker att jag är rätt så lugn men det är klart att det är lite att fixa innan flytten, samt att jag funderar på jobbet som sätter igång på allvar för mig på Måndag, och Moa börjar på dagis på Måndag.
Sen har jag nog skänkt mamma och pappa några extratankar dessa dagar...
Fast det känns inte som att jag är stressad eller klurar väldigt mycket.
Men en del kvällar är jag lite för uppspelt inför flytten så att jag inte riktigt har någon ro att sova...

Nu ska jag sätta mig i barnens rum och leka med Sebbe och Moa, Neo är på granngården med en kompis och åker stjärtlapp han. Imorgon är det skola som gäller för Neo, slut på jullovet!

Lycka!

Lycka för mig är att se er le och att ni mår bra, min fina familj!



En kall tisdag!

Vi var ute förut, stod inte ut en timme ens, det var alldeles för kallt. Men vi hann åka ner för backen ett par gånger och ta en macka och dricka oboy. Moa började gnälla sen...och Neo frös och sa att han ville hem...och jag och Helena frös om fötterna. MEN vi har i allafall varit ute ett tag idag.


Helena åker stjärtlapp


Moa, Imra och Annelie står och fryser?


Moa- ledsen då det är alldeles för kallt! På väg hem nu!

Vad gör man en sån här dag då? Vi fikade lite här hemma.
Hade jag inte haft barn hade jag kanske kunna varit nöjd med att bara ligga i soffan o glo på TV, men det känns som att barnen blir uttråkade så hela familjen blir rastlös.
Det är för kallt för att vara ute, badade ihop gjorde barnen igår kväll. Sen är jag lite seg så att jag ORKAR inte baka eller göra trolldeg eller liknande. Latdag! Man märker på Neo hur rastlös han blir, han flyger omkring i vardagsrummet och hoppar runt i soffan. Nu är han hos en kompis, han skulle äta middag där. Hoppas att de leker en massa och har kul. När Neo inte äter här får jag min vilja igenom så vi ska äta min favorit jag Moa och Sebbe, rårakor med bacon! Mmmmmmmmmmmmmmm........

Känns bra att skolan börjar på Torsdag så vi får in lite rutiner igen, med läggtid och luncher osv. Nu har vi gått upp rätt sent på fm och äter sen frukost vilket resulterar i att det inte brukar bli någon ordentlig lunch.
Frågan är vad vi ska göra imorgon? Jag hade velat åka in till Söder och Bläcktornsparken, Neos pulka befinner sig just nu på Söder så då kunde vi åka pulka där. Men inte om det ska vara lika kallt imorgon som det har varit idag!

Kolla in sötkorven då hennes pappa ordnar med såpbubblor;


Nej nu ska jag försöka roa min uttråkade trötta sötkorv Moa!

Snart så...

...ska vi ta bilen till pulkabacken.
Det blir babypulka för Moa och stjärtlapp för Neo.
Varm Oboy och ostmackor är ordnat.
Synd bara att det ska vara -15 ute!
Får väl ångra att vi tog oss ut en sån här kall dag, men det är värt ett försök.

Start på vecka 1

Igår kväll blev även jag illamående och ville kräkas, men gjorde det inte. Mådde skit hela kvällen...fy!
Neo sov hos farmor inatt och hade spytt vid 5 imorse, men nu mår han bra!
Jag kände mig helt OK imorse men så körde jag och Sebbe ett städpass med dammsugning, skurning av golv och bädda rent...sen kände jag mig illamående igen, kanske inte har så mycket kraft då jag inte åt någon direkt middag igår. Så städdag är vad vi har haft idag, sen åkte jag och hämtade Neo hos sin farmor, hon hade varit snäll och stickat rosa söta raggsockor åt Moa.
Nu är Eddie, Sebbes lillebror hemma hos oss, han ska laga middag åt oss, han skulle hitta på något med fläskfilé, färska champinjoner och bacon, det blir nog smaskens. Får han en chans att visa upp sina färdigheter från restaurangskolan!

Jag kollade igenom Sebbes Thailandskort nyss, måste bara visa er det här underbara kortet på Moas kusiner Rufus och Andrea;


De var på en båtresa i Thailand, barnen blev trötta och fick sova i korgar som de brukade ha dykargrejer i.

Nu ska här bytas bajsblöja! Hoppas ni har en härlig start på veckan!
Imorgon hoppas jag att vi kommer ut i snön för lite stjärtlappsåkning (då vi glömde Neos pulka i Eskilstuna i julas), varm choklad och mackor!

En liten gnäll-Fia

Gårdagskvällen var bra till en början, jag gjorde äppelpaj till det blev det självklart kaffe.
Vi kollade på film; "Harry Potter- den flammande bägaren" eller vad den heter. Jag har tidigare aldrig sett en Harry potter film och inte heller läst böckerna, jag vet att det är inte min typ av film...
...ack så fel jag hade, den var ju faktiskt bra!
Kvällen var bra tills jag blev besegrad av en 6-åring! Usch vad arg jag var på Neo igår, han lyssnade inte alls, visade ingen som helst respekt, slutade med att jag BAR in honom på sitt rum och stängde dörren, varpå han var helt tokig och sparkade och bankade på dörren och öppnade den, jag skrek på honom som en galning, jag var så arg så att jag blev tvungen att gå och sätta mig i soffan...åh vad mitt hjärta bankade och tårarna kom. Han gjorde mig så arg, jag hade försökt vara pedagogisk och säga till honom på bra sätt hur många gånger som helst, och han skiter fullständigt i vad man säger till honom, det var då det brast för mig, men det hjälpte tydligen inte att skrika heller...

Jag tyckte att han fortsatte med sitt respektlösa sätt idag och kände att vi kunde behöva en paus från varandra så jag åkte och lämnade honom till sin pappa över dan, han kommer hem sen igen.

Själv åkte jag och träna, jag kände mig riktigt duktig när träningen var avklarad.
Sebbe var hemma med Moa, Sebbe är kass i magen och Moa är fortfarande dålig. Då Sebbe inte orkar göra så mycket annat än att ligga på soffan nu när han mår skit så var det tur att Moa sov nästan hela tiden då jag var och träna.
Hon bara gnäller och vill bli buren.
Hon sitter i mitt knä just nu. Tidigare badade vi tillsammans, hon och jag, då var hon nöjd, hon älskar att bada.
Nu verkar Moa vara trött igen det måste ta på hennes krafter att ha feber i så många dagar och inte äta ordentligt. Vi skulle egentligen få middagsbesök av Sebbes lillasyster idag men med tanke på omständigheterna tar vi det en annan dag.

Nej, nu måte jag försöka lägga Moa...hon är INTE nöjd!


En liten sjukling





Moa är sjuk, hon är inne på sin fjärde dag med feber.
En kompis frågade förut om man märker på henne att hon har feber, nej, inte direkt svarade jag, bara att hon ser lite dåsig ut ibland. Men jag tar tillbaka det svaret...hon är väldigt kinkig! En liten gnällmaja, men jag förstår henne, hon har feber och hostar mycket plus en massa snor som rinner. En lugn dag idag med är vad det blir.
Jag, Neo och Moa gick till centrum förut för att köpa mer alvedon till Moa. Först kändes det behagligt ute, solen sken, vi hade inge bråttom så Neo lekte lite i snödrivorna. Men sen kände jag hur kallt det blev, det gjorde ont i hela ansiktet för att det var så kallt, inget härligt alls.

För mig och Sebbe handlar det just nu mest om att turas om att ha Moa i knät, mysa, busa, pussas och trösta...
Neo äter djungelvrål som han köpte för sin lördagspeng och leker i sitt rum.
Latmiddag blir det sen; köttbullar och makaroner. Förresten så blev det latlunch också, korv med bröd.
Hoppas vi får en mysig kväll, kanske kan hitta någon bra film på TV? Hoppas att Moa blir bättre snart, mest för hennes egen skull!

Ha en härlig Lördag!


Lite nyårsbilder

Nyår var lyckat, god mat, trevligt sällskap!
Här följer lite bilder...


En liten fördrink


Bus-Moa som hade lite feber...


Sebbe fixar köttet...


...medan Moa och Matte leker vid bordet


Sen var det dags för käk!




En Neo väntar på att få gå ut och smälla raketer


Sebbe drar på sig sin jacka som röjer ner vasen i hallen varpå Sebbe frågar: "varför gör den sådär för?"

Lite kort vi tog ute när vi sköt raketer, kanske vid 9-tiden...











När vi kom in var det dags för efterrätt, det blev fruktsallad med limesockerlag och riven vit choklad OCH negerbollar, mest för Neos skull då han inte är så förtjust i fruktsallad.


Matte trycker ner snacks i en hushållsrulle som sedan åker ner i Neos mun.


Mys under pappas tröja


Det blev balkongen vid tolv-slaget


Nyårspuss!

God fortsättning!


RSS 2.0