Trädgårdsvård och nagelvård

Dagens middag åt vi idag på Texas burger (tror jag att det heter) i Sickla- hamburgare för vuxna.
Jag, Sebbe, Timmy och Moa. Blev påmind om varför vi inte brukar gå ut och äta med Moa-bus! Tror ni hon kunde sitta stilla en endaste minut? Tror ni det tror ni fel!
God mat var det i allafall. Efteråt gick vi lite i affärer, handlade läppglans på KICKS.
Killarna släppte jag i Farsta därifrån får de ta sig till Råsunda själva.
Moa blev trött och grinig nästan på en gång när vi kom hem så jag gick och la mig med henne strax innan 19, hon slocknade på en gång med vällingflaskan i munnen, skönt för jag har sett fram emot att vara själv den här kvällen. Jag har ägnat mig åt trädgården i en timme säkert, grävt och gjort plats åt tre olika plantor. Sen har jag vattnat och plockat vinbär för att frysa in.
Nu efter att ha sabbat mina naglar väntar nagelvård o "Livet på BB" på kanal 5.

God natt!


Erik! Erik! Erik!

Hittade den här nyss, gillar den. Fast jag gillar även den aukustiska versionen med Robyn.
Erik han är bra han!



En annan låt med Erik Hassle, jag går och nynnar på hans låtar hela dagen känns det som, blir lätt så när jag spelar hans musik i bilen.


En Tisdagskväll

Vad har hänt sen sist då? Inte så mycket egentligen, jag har jobbat, Moa har börjat på dagis. Jag kände mig som världens sämsta mamma när jag lämnade henne igår morse, på en annan avdelning än den hon brukar vara på, med andra fröknar än dem hon är van vid. In och lämnade henne, efter att hon har varit hemma i tre veckor, kändes inte så shysst, men vad skall man göra då? Jag måste ju jobba, och det hade gått jättebra, hennes favoritfröken kom dit vid 10 också så Moa trivdes. Hennes två bästa kompisar var där de med.
På jobbet är det mycket att göra, men jag kämpar på!

I Söndags var vi och storhandlade, sen hjälpte jag och Madde Natta med att hämta bilar. Efter det åt vi mozarella, tomat och basilika hemma hos Madde, och drack lite kaffe. Trevligt var det! Känns som att jag sällan är social med mina vänner, i allafall inte utan Moa. Kanske tid för en förändring?

Mina planer, de går åt helvete känner jag, ingen idé att planera något.
Igår tänkte vi hyra film, men Sebbe glömde svänga förbi Konsum och hyra filmen så vi sket i det.
I stället satte sig Sebbe och spela och jag städade hemma.
Idag hade jag tänkt träna, men istället åkte vi hem till Anna med familj där vi hämtade lite plantor/blommor från deras trädgård till våran. Det är lite tomt i rabatten på våran gavel, har en vinbärsbuske där och några rosbuskar, men det är rätt så glest mellan dem. Så nu när Anna och dem röjer bort en massa blomster (och deras damm för att istället göra stor gräsmatta som de kan lira fotboll på) så passade vi på att norpa från dem, det blir nog fint!

Sebbe med systerdotter Andrea


Moa och Andrea får åka skottkärra


Anna och Cristian röjer, jag och Sebbe sitter glatt och tittar på :-)

Kolla vad fin himmelen var nyss, alldeles rosa...Timmy; förlåt, jag vet att jag har en skitkamera/mobil kan inte hjälpas.


Nu har jag precis betalat lite räkningar, alltid lika tråkigt.

Imorgon efter jobbet ska vi åka till Farsta och plocka upp Timmy som har fyllt år, äta någonstans. Sen ska grabbarna vidare till Råsunda och kolla på fotboll. Så jag kommer vara hemma själv (bortsett från en sovande Moa då) imorgon kväll, jag tycker alltid att det är lite jobbigt, eller jobbigt och jobbigt är det väl inte- läskigt är nog det rätta ordet. Jag blir så rädd, för att någon ska bryta sig in i huset då.

Nu väntar sängen-god natt!

Hjälp de hemlösa

Om det är några i samhället jag känner för så är det de hemlösa.
Gör som jag, skicka ett sms till 72900 med ordet HEM så bidrar du med 50 kronor till Stockholm stadsmisson.

Ha nu en underbar Måndag!

Två till

Två låtar till som kommer att få påminna om gårdagskvällen...


Sköna...




Skön låt, lite seg, kommer igång 2:45

Hade en trevlig kväll/natt med mina underbara kollegor igår!

Fredag

Fredag, ja inte idag men imorgon. Jag ser fram emot den, välkomnar den med hela mitt hjärta! Nej, för att vara lite allvarlig...kort och gott- ser fram emot en trevlig kväll imorgon!

Fin-fint


Jag fick krokar av en kompis, med mörkrosa/lila som originalfärg, jag ville ha krokar till barnens rum, men färgen passade inte riktigt in. Med med lite målning så blev det fint;

Neo kan hänga upp sin morgonrock och "sångpåse"


Moa har sina pärlhalsband i dessa påsar från IKEA


Idag efter jobbet åkte jag till Handen, planen var att hitta ett par snygga skor man kan ha på sig på krogen men som inte är höga, som jag kan dansa i hela natten ;-)
Men det är ju något allvarligt fel på mig, jag hittade inga skor. Eller så är det så enkelt att jag inte följer modet som råder och då är det ju svårt. Äh, jag får ta mina lite högre skor när jag går ut på Fredag, det är iaf kilklack så det ska nog funka. Jag hittade inga skor, däremot hittade jag kläder till barnen, Moa fick en kjol, 39:- på Name it (har kostat 129:-).
Till Neo hittade jag tre stycken tuffa T-shirtar från Intersport, det var 3 för 100:-
Ja, jag är en REA-nörd , jag erkänner!

Till middag idag åt vi klyftpotatis med persiljebiffar och gräddfil med gräslök i....mmm....både persiljan och gräslöken har vi skördat från trädgården.


Lekkamrater

Har jobbat första dagen idag...herregud vad trött jag är, har varit det sen efter lunch. Jag var duktig och promenerade till jobbet idag, sen promenerade jag även på lunchen men till skillnad från vanligt så tog jag en promenad ensam på lunchen, de flesta av mina kollegor har semester så det är lite tomt på jobbet :-(

Neo var här förut, med sin pappa, sin lillasyster Nova och sin kompis Kevin. Neo och Kevin såg man knappt skymten av, de satt först på Neos rum och lekte med LEGO, sen var de ute vid skolans lekpark som ligger nära vårat hus. Moa och Nova lekte och bråkade lite, eller mest var det Moa som bråkade med Nova.
Även Sebbes bror Timmy var här. Jag har plockat vinbär i trädgården, tänkte frysa in lite till en vinbärskaka med maräng som jag hittat recept på.


Moa och Nova badar






6 ½ åringarna ville visa sina tappade/nya tänder


Gungar i hängstolen


Snart är det godnatt så att jag överlever Tisdagen, tanken är att jag skall orka träna med Natta imorgon kväll- lycka till Millan!

Pizzan

Igår åkte vi till Nicksta. Vet ni hur varmt det var i vattnet? 25 grader!
Moa fick åka vattenrutschkana med Sebbe, och med mig en gång.






Igår kväll var Helena här, vi (jag, Sebbe och Helena) satt på altanen och drack lite.
Helena och jag drog till pizzan sen, det var skoj, det blev dans i två timmar.


Sminkning pågår







Liknar mest fjortisar men det kan vi nog bjuda på


Ömhet, närhet, kärlek!?




Idag har vi bara haft en slappardag. Sebbe var på fotboll förut och nu sitter han på Medborgarplatsen och dricker öl med en av sina bröder. Moa somnade för ca 20 minuter sen. Jag tänker lägga mig i soffan, goffa i mig jordnötsringar och läsa en spännande bok. Jag har lånat den av Helena (eller  egentligen Helenas mamma), hittills är det otroligt bra-spännande! Det är en kriminalroman som egentligen inte alls är min typ av läsning, men tydligen så är det det ändå...fast jag borde inte läsa den nu, när inte Sebbe är hemma, jag blir alltid lite rädd här hemma i radhuset när inte Sebbe är här, sen en lite halvläskig bok på det...fy. Men jag kan inte låta bli, jag vill veta hur den slutar. Boken heter "Hypnotisören".

En dag kvar, sen är det back to work...känns inte jättekul men inte så hemskt heller.
Det som är tråkigt är att de kollegor jag brukar umgås mest med har semester...


Skälåker

Det blev Gålö vi åkte till idag, Skälåker som det heter.  Där var det VÄLDIGT långgrunt. När vi kom hem tog vi en siesta, den satt fint! Sen har vi hållt oss ute hela eftermiddagen, grillat hemgjorda hamburgare. Sebbe och Moa har badat i poolen, jag med fast ofrivilligt, Sebbe hämnades då jag sprutade kallt vatten på honom med vattenpistolen...


Visst är det gulligt när GB-gubben har fått en GB-gumma?


Moa sitter och klurar på vad hon ska bygga för slags sandslott.


Jag badade idag igen, vilken badsommar det blev!



Men här har vi det riktiga blötdjuret!







Adjö Skälåker!


Moa läser bok för dockan.


Är hon söt eller är hon söt?


Imorgon blir det Nicksta, sista semesterdagen, sen är det helg sen jobb....

Fast jag har ju en veckas ledighet till, v.32, då tar jag ut föräldraledighet.
Nu blir det film och wienerbröd...mmm.....


En mysig middag

Vi har tagit det lugnt Måndag och Tisdag, inte gjort så värst mycket. Träffat en Helena förstås.
Igår (Onsdag) däremot var vi först i Nynäshamn på Nicksta och badade.
Det var det varmaste vattnet jag varit med om hittillss den här sommaren, första gången jag stannade kvar i vattnet efter att ha doppat mig. Jag, Sebbe och Moa badade.
Vi hade köpt med oss lunch; rostbiff, potatissallad och frallor.
Det är tomt utan Neo, Neo är i Värmland med sin pappa. Tanken är att han ska vara hos sin pappa 4 veckor, men jag ska nog sno hem honom någon helg under tiden.
Hursom- vi pratade om att åka till Nicksta igen, den gången MED Neo. Han skulle nog tycka det var roligt med vattenrutschkanorna som finns där, sen kan man spela minigolf...får bli en eftermiddag någon helgdag.

Vi var bjudna på middag hemma hos Anna med familj igår. Vi och ett gäng till. God grillad mat och trevligt sällskap, sånt uppskattar jag! Sen bor de ju så fint, stort mysigt hus och fin trädgård.

Idag vet jag inte vad det blir, tänkte lägga över det på min karl...men då han inte är världens bästa initiativtagare får jag nog lägga fram lite förslag för honom. Jag funderar på att åka till Rudan eller eventuellt Dalarö, vet knappt om jag någon gång varit på Dalarö så det känns om att det är dags nu...
Jaja, vi får se vad det blir av den här dagen, varmt verkar det ju bli och då måste man ha nära till badet där man kan svalka sig.

Foton från igår, och tro det eller ej men jag fotade inte en enda gång i Nynäs däremot tog jag kort hemma hos Anna;


En väldigt blomstrande trädgård...


Lavendel luktar gott!




Kusin puttar på






 
Moa sitter hos faster Anna, kusin Andrea får smaka på Moas glass


Jordgubbar till efterrätt





Ha en underbar Torsdag!


Neo-tapeter

randig vägg,barnrum

Neos rum ser ju inte så roligt ut. Håller på att kika lite på tapeter som kan vara fina i hans rum. Det är något som den här tapeten jag är inne på. Fast bara på en vägg, resten av rummet skulle - om det blir denna tapet- vara vitt. Jag är ute efter någon tapet som är randig vågrätt, den skall vara i svart och grönt samt vit, beige eller grå. Och resten av rummet då i samma vita/beige eller grå. Får bli ett projekt efter den här varma sommaren.

Nåttarö

Redo för bilder? Ok, då kör vi...


I Fredags var vi i Nynäs i god tid innan båten gick, vi hittade en mysig lekpark...

...som låg precis vid hamnen.







Sen blev det dags att åka till Nåttarö med en hel del packning!



Barnen satt INTE! så här snällt på båten hela tiden.


VARMT! Sebbe hade här redan satt upp vårat tält, sen satte han upp Annas och deras tält. De tog en senare båt än oss dit. Så när de kom dit var deras tält på plats!


Småkusinerna sitter och äter russin.




Barnen mot de vuxna i fotboll.

 Själv avstod jag fotbollsspelandet och passade istället barn.


Tillbaka till tälten, även om det fortfarande var varmt på kvällen så var det så jävla mycket mygg! Så man var tvungen att ha långbyxor och långärmat. Här sitter/står Moa hos sin faster Anna.



Började Lördagsmorgonen med BURN!



Neo, Moa, kusin Amanda och kusin Alexandra



Här är vi på väg till en badställe...




Nåttarö handelsbod, tackar för den, där kunde man köpa riktigt kaffe! Nescafé är ju ingen höjdare.


Vi  hittade en sån fin badstrand, åh vad mysigt det var där!




Moa brände sig på Fredagen, så resten av helgen fick hon bada i Neos T-shirt


Sebbe och Christian hyrde kanot.






Neo fick provåka kanoten.

Även Moa ville åka båt.


Här lagas det mat. Kokt färskpotatis, stekt falukorv och stekta köttbullar blev det.




Här är vi på väg till Nåttarö krog, kolla vilken fin kväll det var, en sån härlig solnedgång.
Nu har ju jag fotat med min mobil, så resultatet av bilderna blir sådär...men Sebbe har fotat med sin mobil och Anna fotat med deras systemkamera, av dessa blir det bra bilder! Fast det hjälper förstås inte mig just nu :-)









Ja, det var Nåttarö det, fy fan vilken härlig helg vi har haft!
Vad gillar ni värmen då? Jag tyckte det var OK på Nåttarö, då man sprang omkring i bikini hela dagarna. Och var vid havet och badade för att svalka sig. Hemma är det värre, 26 grader inne OCH ute. Vi öppnar fönster och drar på bordsfläkt och drar på AC...varmt! Jag känner lite såhär; Att man aldrig kan vara nöjd! Det enda man (jag i allafall) vill är att det ska vara soligt och varmt på semestern och ja- nu är det det. Men då tycker jag att det är FÖR varmt...konstiga människa!


Nu drar vi!

Ikväll är det lite packning som gäller för imorgon bitti åker vi till Nåttarö, bil till Nynäs och båten över till ön.
Vi kommer att tälta där, sova över två nätter- så vi är hemma på söndag kväll igen. Känns lagom att sova i tält två nätter. Eller det beror lite på hur Moa mår, hon har gått och fått lite feber, 38.2 hade hon nyss, så länge det inte blir värre åker vi som planerat, tar med termometer och alvedon. Skulle det bli tufft för henne/oss ja då har vi inte så långt hem. Jag önskar er en härlig helg! Med mycket sol, bad och glass i stora lass.
Avrundar med några foton från igår då vi var och badade vid Drevviken. Ja, tro det eller ej, men ALLA i våran familj badade, det var premiären för mig.










Den här dagen har mest handlat om städning här hemma, jag har bäddat rent och dammsugit bl.a.
Handlat inför tältningen har vi också gjort.
Romantik med rosor från trädgården i sovrummet;


Måndag, Tisdag...

Jag började blogga igår kväll, sen somnade jag med Moa så nu kör jag på istället. Innan vi drar iväg till badstranden. Idag är första dagen på semestern som jag och Sebbe skall spendera TILLSAMMANS och barnen är förstås med.
 
I Lördags var Sebbe i Farsta på Pripps cup-jag hade barnen.
I Söndags var jag i Södertälje och träffade Linnéa- jag hade barnen.
I Måndags var jag först i Nynäs, sen Gröna Lund- Sebbe hade barnen.
Igår (Tisdag) var Sebbe iväg till sin syster och målade åt dem i nya huset, sen åkte han vidare till sin pappa i Vidja- jag hade barnen.
Vi har träffats lite ändå under dessa dagar, men inte mycket, så idag blir första dagen tillsammans som sagt.
Jag tror att det blir Drevviken. Sen kommer Sebbes pappa och sambo och äter middag här.

Jag var lite arg igår som du ser av tidigare inlägg, känns bättre idag!
Solen skiner, inte ett moln på himlen, stranden med familjen väntar efter frukost.

De senaste två dagarna i bilder, börjar med Måndagen;


Efter frukost körde jag Sebbe, Moa och Neo hem till Annas familjs nya hus. Tog mig en titt på det, tänkte att jag skulle stanna max 30 minuter för sen så ville jag hem och göra mig iordning. Men en halvtimma räckte knappt till husesyn, stort var det, tre våningar, en massa rum och stor fin trädgård i huset som ligger i Gamla Enskede.
Min familj blev kvar där hela dagen då Sebbe målade tre rum.


Jag åkte hem och fick göra mig iordning alldeles ifred. Hög musik var på under tiden!

Dags att dra, hittade ett par cider i kylen som var kvar sen i midsomras.




I Nynäs blev det ännu mer tittande på nytt boende, Saras nya lägenhet, den var jättefin, riktigt fräsch.
Jag blev så avundsjuk på hennes nya soffa, stor och snygg, en sån vill jag också ha...

Vi åt fiskplanka på båten "Freja"


Tog en cider till...


Båten över till Grönan

Innan spelningen tog vi en varsin grogg...och ett glas vatten :-) Det var ju en sån hetta, måste tänka på att dricka en massa vatten.

Erik Hassle på scen, det var jag, Sara och alla fjortistjejer på plats!
Jag är grymt imponerad av Erik, han kan minsann sjunga på RIKTIGT!
Så var han väldigt duktig på att fånga och flörta med publiken, tror inte att det fanns en enda tjej på plats som inte kände att "han sjöng bara för mig".
När han hade spelat klart tog vi en varsin cider på Kryddhyllan, men sen blev det hemgång för oss tanter.



Tisdag;

Jag bestämde att vi skulle hålla oss hemma, jag, Neo och Moa så vi började iaf dagen så.

Det blev till att fylla poolen.




Moa fick badsällskap av Neo och Semmi.

Sen tog vi en promenad till VH centrum, handlade bla varsin glass. Mötte upp Helena.

Vi gjorde lite våfflor till lunch, drack lite kaffe-tog det lugnt!


På kvällen, efter middagen- som bestod av favorit i repris med lax och grönsker/rotfrukter i ugn- åkte vi till Sebbes pappa i Vidja där Sebbe och hans syskon var.

Moa går här med Liam som är Sebbes halvsysters halvbrors son :-)
Sebbe med syskon är inte så fjantiga som jag och ska hålla på och säga "halvsyster" osv...bara jag som krånglar till det.

Det är så härligt och ha trädgård tycker jag, även om jag inte är så värst bra på att "vara med trädgård".
Nu börjar vinbären mogna;


Och lite olika rosbuskar har vi på tomten, så fina så;




Nu ska jag gå ner och äta frukost med familjen, Ha en härlig Onsdag!



Åh!

Jag är så jävla arg, så arg så att jag gråter och skakar och svettas!
Less på alkoholen, och de personer som är beroende av den. Tänker inte nämna några namn men det gäller fler personer i min omgivning. Åh, jag är så frustrerad, varför går det inte att få den hjälp man vill ha? Soc är ett jävla skämt enligt mig. Fan vad alkoholen kan ställa till det för folk. Jag anser inte att det är fel att dricka, för den som behärskar det, men det finns de personer som inte kan behärska alkoholen, de borde hålla sig från den.
Sen borde det införas bättre hjälp i samhället, hjälp för dem som behöver den hjälpen.
Man känner sig alltid lika maktlös.

Förutom detta så är det bra just nu. Bilder från gårdagen och denna dag kommer förhoppningsvis ikväll!


Helgen i bilder

Lördagen i bilder

Moa-baddjuret badar  i Drevviken vid Farstabadet


Moas kusin Andrea gillade att bada hon med.



Neo klättrade hellre




En massa folk var det vid Fartsa badet.
Jag, Moa och Neo var där med Anna och en bit av hennes familj, Sebbe kikade förbi en stund, han hade promenadavstånd dit från "Prippen".


Hemma lagade jag GOD mat, passade på att äta lax när Sebbe inte var hemma, mmmmmmmmmm...


Tokungarna behövde bada efter en varm dag!



Söndagen i bilder

Idag åkte jag, Neo och Moa till Södertälje för att träffa en gymnasiekompis som numer bor i Dublin.
Linné heter hon, jag var lite smart och bestämde Torekällberget som träffpunkt, så vi hade några mysiga timmar där. Jag hade med mig pannkakor till lunch så köpte vi glass efteråt. Kollade på djuren och kikade lite i museum.


Neo kollar in utsikten över Södertälje


Ett stycke Moa och ett stycke väderkvarn




Båda barnen klappade geten


Neo hoppar ner i höet (heter det så?!)


Lite runskrift


Jag är inte så mycket för historia, det är verkligen inte mig grej. Men det var väldigt intressant att kolla in bilder på Södertälje så som det såg ut för längesedan, en del byggnader känner man igen då dessa finns kvar än idag.

Ritning pågår


Ett gammalt flipperspel, i bakgrunden har vi en jukebox

    Moa var rädd, vågade inte möta; gumman -->      



Efter Södertälje åkte vi hem och hämtade en bakiskarl, vidare till Stureby där Sebbes bror med familj bor.
Där blev det lek och stoj och så bjöds det på mycket god middag!



Kusinerna ville bada


Neo läser för Ruffe




Imorgon åker vi till Enskede på morgonen, där skall jag titta på Annas och deras nya hus, sen lämnar jag familjen där, Sebbe har lite målning att fixa där. Själv åker jag hem och gör mig i ordning, ska bli väldigt skönt att få vara alldeles ensam hemma i några timmar innan jag ger mig iväg ner till Nynäs för att träffa Sara.
Sen väntar Erik Hassle på kvällen. Får se vad vi känner för efter det, antingen är vi sega och vill åka hem...eller så vill vi ta en drink inne i stan och kanske svänga våra lurviga, tjaa vi får helt enkelt se vad vi känner för då.
God natt kära vänner!


Erik Hassle

På Måndag ska jag och Sara (från jobbet) åka till Gröna Lund och kolla på Erik Hassle. Det ser jag fram emot, ska bli kul att se vad det är för slag folk som kommer dit som publik, han är ju inte den klassiska skönheten direkt men har en härlig röst och sjunger jäkligt bra! Så jag vet inte, kommer det att komma en massa småtjejer? Eller kommer de bara och tittar på "snygga" killar?
Timmy brände en skiva åt mig med Erik Hassles låtar, den har jag spelat i bilen, sån härlig röst!
Innan vi åker in till stan tänkte jag åka ner till Nynäs, kolla hur Sara bor och så ska vi äta en bit mat innan vi drar.
Hoppas vädret håller i sig!

Anna; här har du Erik Hassle med hans mest kända låt........







RSS 2.0