En ledig dag

Har haft en härlig ledig dag med barnen. Annelie med barn var här. Även en kompis till dem och Neos kompis var här, vi var på baksidan och i lekparken, åt korv med bröd till lunch och drack lite saft och åt kakor efteråt.













En trött Moa somnade i vagnen efter en massa utelek


Neo fick köpa glass i centrum

Undrar om jag kommer att orka åka och träna om 1,5 timme? Hoppas! Skulle behöva lite mer motivation bara...


Sköna Söndag


Här är jag på väg hem till Lisen, igår kväll, nykter hittills, sen gick det bara utför...
Nejdå inte så farligt däremot har jag varit bakis idag, fy! Så nu kommer jag nog hålla mig nykter några månader.
Men det var roligt igår, vi gick till "Pizzan" och dansade, vi mötte upp Helena på vägen dit.

********************************************************************************************


Sebbes systerdotter Amanda sov hos oss inatt, så hon följde med oss till Skogskyrkogården idag.
Vi plockade syrener från trädgården och la vid minneslunden för Sebbes mamma på Mors dag.


Sen åkte vi vidare hem till Sebbes syster Anna, Seb målade ett rum där, vi andra lekte, åt även god middag där. Tur att de finns, Anna, Christian, Alexandra, Amanda och Andrea! Det har varit en bra Mors dag som vi spenderat med nära och kära. Efter Anna åkte vi ner till Tungelsta och hämtade hem Neo, jag har saknat honom!


Här har vi söta Andrea som får stå ut med en hel del från Moa, lite puttar och slag,
dock varvat med pussar och kramar!

Nej, nu ska jag se om jag kan få min lilla dotter att sova, klockan är 22.30 och hon sover inte...jag vill ju ha lite Millan-Sebbe-tid!


Lördag

Igår var jag hemma med Moa som hade feber, som mest hade hon 39.9, det är rätt så mycket! Idag är hon bättre. Igår kväll fick Moa vara hemma med sin pappa och farbror Timmy, de grillade lite kött och hade det bra. Jag hade det också väldigt bra, jag var på Heron city med Helena och Lisen, vi åt god thaimat, tog en kaffe och kollade på "Sex ande the city 2", jag gillade den, den var rolig! Så hade jag ju trevligt sällskap också!

Helena och Lisen på tjejtoan på Heron


Idag har vi inte gjort så jättemycket, Sebbes syster och hennes familj var här en sväng på lite fika.

Moa gungar med kusin Andrea som får lite assistans av sin pappa Christian

Jag och Moa åkte iväg och handlade lite blommor, så jag har planterat dem nu. Ser inte ut så mycket för världen nu, men jag valde såna som ännu inte har blommat så mycket, tänkte att det är ju faktiskt bara Maj än så länge, roligt om de blommor i sommar.

Planterade smutronplantor mellan jordgubbsplantorna.





Boden/förrådet fick också lite pynt!




Nu står maten i ugnen, potatis till Sebbe och grönsaker/rotsaker till mig, Moa får ta lite av varje. Sebbe ska snart steka fläskfilé till det.


Neo är hos sin pappa den här helgen. På måndag är jag ledig med Moa och Neo, då kanske vi skall träffa Nina hennes lilla Jason.

Det blev inte så att vi skulle vara barnvakt den här helgen som jag skrev om i ett tidigare inlägg...

Snart kommer Sebbes systerdotter Amanda hit, hon skall sova hos oss. Jag vet inte riktigt om jag skall vara hemma och ta det lugnt eller om jag ska ta några Bacardi breezer och gå till pizzan med någon vän sen...får se vad det blir...trevlig Lördagskväll!


Bröllopet med mer...

Det har varit en bra dag, blev bjuden på lunch, thaimat i Länna-gott!
Efter jobbet var vi i Haninge centrum och letade sandaler till barnen, inte det lättaste, var inne i tre olika affärer och hittade ändå inga! Tydligen om det är till en tjej så finns det bara sandaler med hjärtan och Hello kitty på, det gillar jag INTE!
Det fanns ett par andra som var OK till Moa på stadium, men då var de slut i hennes storlek.
Till Neo hittade jag några UTAN Blixten McQueen på, men då var det Timberland och Ecco,
så de kostade över 500:-, jag tycker inte att ett par sandalen han han ha en sommar är värda så mycket pengar.
Din sko hade också sandaler åt neo, men inga som satt bra, de var jättekonstiga...eller så är det Neos fötter som är konstiga?

Vi åt pannkakor till middag, jag vet, det är ingen direkt middag så snart blir det fruktsallad som ett litet komlement till den dåliga middagen. Neo borde komma in närsomhelst (han är ute och leker med några kompisar)
19.30 tänker jag kolla på "Halv åtta hos mig" jag gillar det programmet. Jag har alldeles nyss gjort en av de tråkigaste saker jag vaet, nämligen betala räkningar, men nu är det gjort!

Det kommer bli en trevlig helg, på Fredag blir det middag och bio med tjejerna, "Sex and the city 2" skall vi se på Heron. På Lördag kommer en jobbarkompis dotter hit, vi skall vara barnvakt åt henne till på Söndagen, det ska bli jättekul, det är oftast roligare med fler barn, vi ska nog försöka leka ute en hel del.

I Lördags var vi ju på bröllop, det var en sån härlig dag, allt var så bra;

* Anna och Christian var så snygga
* Amanda var så duktig som sjöng för dem
* God mat
* Trevliga människor
* Härligt band som spelade
* Roliga tal och lekar

Det blev verkligen en dag att minnas! Tack för i Lördags!


Här står de och väntar på bruden







Millan hon har blommor i sitt hår...


Bra vecka!

Hittills har veckan varit underbar.
Skansen i Tisdags med Moa, Neo, Neos fröknar, klasskamrater och några föräldrar samt syskon.
 Det var en solig och härlig dag.

Igår hade vi möhippa för Anna, riktigt lyckat.
Bildbevis;



Moa i klädsel nr1




Jag dög inte längre...det var Annelie som gällde!




En hel del grisar och sälar hade de på skansen...


Min tokunge till höger




Moa i klädsel nr 2, efter att ha spillt youghurt över hela tröja nr 1
***********************************************************************************
***********************************************************************************


Inne på salongen i Hammarby sjöstad


Bruden Anna (Sebbes syster) får manikyr och pedikyr


En av de bästa grejerna var att vi fick båtskjuts från salongen till nästa båt vid slussen.


Ombord på räkbåten, Anna blir tvingad till att bära slöja med blommor


Fniss på bryggan där båten lägger till efter ca två timmars resa på vattnet...




På tillbakavägen med båten bjöds det på kex och ost. Här ser man även början till Annas familj i lera, så som hon tänker att familjen ser ut om 5 år.

Till slut fick hon till det;

Uppifrån från vänster; Amanda, Alexandra, Christian, Anna, Andrea samt två bonusbarn. Eventuellt ett till "eget" och eventuellt ett eller flera fosterbarn. De svarta runda sakerna ni ser är fotbollar.


Nu måste jag snart gå och lägga mig, vill inte vara trött imorgon. Bröllopet är inte förrän klockan 16 men vi har lite att fixa innan dess. Som att göra sig snygg t.ex. Fortsatt trevlig helg! Och håll tummarna för att Sebbe inte blir så sen eller är för full, han är på Christians svensexa just nu.


Skansen

Snart drar vi till Skansen, jag, Moa, Neo och hans skolklass! Och fröknar...och föräldrar...och syskon...KUL!

Söndag idag

Idag är Sebbe magsjuk och spyr-blä!
Moa har fortfarande ögoninflammation, eller ja senast imorse hade hon gojs i ögonen, hon ligger just nu och sover (och hostar) i vagnen får se hur ögonen ser ut när hon vaknat. Så om det blir jobb för mig och Sebbe imorgon det vet jag inte, får se hur alla mår. Jag mår jätteskumt, på dagarna är det OK men på kvällen får jag huvudvärk och känner mig helt sänkt...har varit så sen i fredags. Just nu är jag bara lite krasslig i halsen...Jag skulle ha åkt och tränat i fredags efter jobbet, jag åkte till ÖB, sen fick jag sån huvudvärk så att jag åkte hem istället för till gymet. Som middagsgäst i Fredags var Eddie, Sebbes bror här, vi lagade egna hamburgare.

Igår (Lördag) tog jag och Moa en sväng till Farsta centrum, jag behövde har orangeaktiga blommor att ha i håret på bröllopet, klänningen jag skall ha på mig är åt det orangea hållet, måste ju matcha! Har varit svårt att hitta något hårspänne eller liknande i den färgen, men jag hittade små blommor inne på panduro, smart va? Annas och Christians bröllop är snart, på Lördag!, det ska bli jättekul! Förutom Farsta så blev det en hel del ute igår, det var ju 20-30 grader ute! 34 grader i solen, Sebbe tyckte det var för varmt för att ligga och sola på baksidan, men jag pressa! När det var dags för middag så grillade vi fläskytterfilé.

Idag har jag åkt iväg med 2 kartonger och tre sopsäckar fyllda med jord, ogräs och löv till tippen i Jordbro.
Fortfarande har vi tre kartonger och två säckar kvar med jord/ogräs vi måste åka iväg med, jag hann inte ta det idag, tippen stängde 15.30. Jag och Moa har även varit ute och cyklat och varit på promenad med Madde. Närsomhelst kommer Neo hem efter att ha varit hos sin pappa sen i onsdags. Det blir härligt att honom hemma igen. Nu kommer han! Ska gå ner och hälsa, sen fortsätter jag med inlägget med en massa foton.


Kolla vilken min jag kan göra!


Det var roligt!


Var är Moa?


Tittut!




Moa tar hand om dockan.


Solar!


Mmmm.....


Gungar i lekparken


Lekstugan


I den stora vita krukan har jag planterat basilika som idag har börjat växa lite, den mindre vita krukan är det dill i. I rabatten bakom har vi jorgubbar, gräslök och persilja, men än så länge är det mest jord man ser...


Just det, Moa och jag var i Handen i förmiddags och bytte hennes skor, Sebbe köpte Pumagympaskor till henne för mindre än en månad sen, som nu har gått sönder, så vi bytte från dem till dessa adidas-gympaskor.

Nu ska jag och Neo spela Fia med knuff. Ha en fortsatt härlig Söndag!


Ögongojs!

Idag är jag hemma med Moa som har ögoninflammation. Hon såg ut som en alien imorse när ena ögat var igenklibbat med gult gojs. Nu ser det inte lika illa ut.
Solen skiner på oss idag, inte ett enda moln på himlen, det är härligt!
Moa och jag har varit ute i parken, på altanen och cyklat till Ica.
Jag har slitit bort lite murgröna på baksidan, jag tycker att det är fint, men inte som det växte här bak. Cyklarna fastnade ju i det. Jag satt ute och åt lunch, så härligt. När Moa somnade gick jag ut och satte mig i solen igen, men med endast klänning på så blir det lite kallt när det blåser. Här ser ni Moa som sover med sina bästisar (som hon lekt massor med idag); Nallen och Dockan.



Senare idag vid 16-tiden när vi ska hämta Neo så kikar vi in på skolan, fritids har öppet hus idag.

*********************************************************************************************


Här har vi söta Andrea! Hon fyllde 1 år igår, då var vi där och blev bjudna på middag och tårta.
Det var så härligt att åka dit direkt efter jobbet och vara social. Lite annat än den annars rätt så trista vardagen. Anna hade gjort en så god lasagne med en massa nyttigheter i, bla gröna linser.

Nu ska jag gå ut och rensa lite ogräs! Sen förbereda maten som idag blir makaronipudding.
Ha det gott!


Utemöbler

Vi är ute efter snygga inte jättedyra utemöbler. Vilket vi har hittat på Ica Maxi.
Min favorit är de i vitt, möbelgrupp smögen. Vitt, snyggt, stilrent, klassiskt, lantligt!
Får plats med 5 stycken där.


Jag gillar även möbelgruppen under "Smögen". Fördelen med den gruppen är att det är positionsstolar.
Med tanke på smuts och pollen så känns det inte som att det spelar någon roll om man har ljusa eller mörka möbler. Pollen syns nog lika mycket på båda.

Sommarkatalogen 2010 - sidan 18


Bitter? Bara idag.

Jag har ingen ro i kroppen. Idag har vi först varit i VH centrum på Västerhaningedagen eller liknande...
Sen kom min bror och hans tjej på lunch och fika. Middagssällskap fick vi av Timmy. Sen åkte jag och Neo till Helena där även Natta och Madde befann sig. Så jag har ju varit lite social idag. ÄNDÅ KÄNNER JAG MIG RASTLÖS! Imorgon skall jag åka och sola och träna, sen har jag inga planer. Det är ju sånt skitväder! Sen är jag rätt så fattig också så att hitta på något som kostar känns inte aktuellt.
Jag skulle vilja omge mig med härliga människor...jag har sms:at A-L, det var längesen vi sågs, kanske vi kan ses imorgon. Annars så skulle det vara härligt att bara ta det lugnt imorgon efter träningen. Då vi på Måndag direkt efter jobbet åker till Söder och äter middag och fikar hemma hos Anna med familj där Andrea blir 1 år! Så jobb + Söder tar ju upp hela den dagen, men det skall bli trevligt.
Något jag skulle behöva göra imorgon är att rensa lite till i rabatterna, åka iväg med gammal jord och ogräs samt plantera basilika bl.a. Den tänkte jag börja med att odla inomhus.

Jag skulle vilja vara en person som inte tänker så mycket. Men tyvärr så funkar inte jag så. Jag blir irreterad för att pappa sms:ar mig 1½ år efter det att vi senast hördes, jag sms:ar tillbaka, inkluderar då en fråga, och jag får inget svar! Sen kan jag inte låta bli att känna irritation när min mamma köper en spjälsäng åt min bror som skall ha barn men aldrig har sponsrat mig/mina barn med något...typ bilstol/matstol/babysitter. Jag menar inte att bror inte förtjänar detta, det är kul för honom , absolut. Men jag tycker att det är dåligt gjort av henne! Jobbigt att känna så här...jag brukar håna bittra människor, fattar inte hur man orkar gå runt och vara bitter hela livet...men idag känner jag mig som en av dessa bittra människor. Hoppas att det är borta imorgon. Men för att uppskatta allt bra här i livet så måste man få vara lite nere ibland också? Jag vet ju att mina föräldrar inte är värda att lägga ner en massa tankeenergi på så jag hoppas att jag har kommit över det tills imorgon! Fokus på allt som är bra;

* SEBBE NEO OCH MOA- MIN FAMILJ MITT HJÄRTA MITT ALLT!
* BRA KOMPISAR OCH ANDRA HÄRLIGA MÄNNISKOR SOM FINNS I MITT LIV
* JOBBET SOM ÄR NÄRA, HELT OK LÖN, OK ARBETSTIDER, OK ARBETSUPPGIFTER OCH HELT UNDERBARA KOLLEGOR!
* VÅRAT HÄRLIGA HUS
* HÄLSAN!
* BILEN KAN FÅ VARA MED HÄR OCKSÅ

Nu skall jag gå ner till min karlslok och se om han är pratsugen!
Hoppas att alla får en fantastisk söndag!


Sms från?

En konstig grej hände mig idag...min pappa sms:ade mig...det var en sådär 1,5 år sedan vi pratade i telefon.
Men bättre sent än aldrig? Eller? Jag vet inte, men jag sms:ade tillbaka i allafall.

Nu: natta barn! Sen: träning! Vi åt hemlagad pizza till middag idag, kanske förbränner den? Ja det skadar inte att träna så snart drar jag...om jag inte blir för trött!

Helgen är slut

Söndagskväll och helgen är slut, den går alldeles för fort, den går ju lika fort som veckorna-dumt! Jag tycker att tiden kunde gå långsammare på helgen...
Igår åkte vi till bauhaus och handlade lite nödvändigt, väl hemma igen blev det en hel del fix. Spacklade, fogade och målade innerdörrar (Jag hjälpte till litegrann). Vi rensa ogräs i flera timmar tror jag. Sen öste vi på med flera nya jordsäckar och planterade några jordgubbsplantor.

Idag har jag hunnit träna, kollat på när Neo kört cross, solat både i solarium och den riktiga solen (måste få lite färg till Annas bröllop så jag kan ha klänning på mig), promenerat till affären och pantat, rensat mer ogräs, badat och rakat benen (det blir ju inte så ofta numer då jag för det mesta duschar på SATS), grillat och efter middagen gjorde Sebbe äppelpaj som vi fikade på. Middagssällskap idag var Eddie. Jag har även byggt lego med Neo, målat naglarna, tvättat två maskiner med tvätt och massor med mer saker.
Känns bra att ha fått en hel del saker gjorda. Ändå ser det ut som skit här hemma, i allafall på övervåningen, nedervåningen har jag dammsugit idag.
Här uppe är Sebbe ännu inte klar med dörrarna, han har varit iväg på fotboll idag. Bara det är klart till helgen som kommer så är det lugnt, då kanske min bror+tjej+bebismage kommer hit. De har inte sett hur vi bor än så jag hoppas att de glider förbi då.

Foton på Neo och hans storebror Robin som kör cross. Moa kollar på.











Nu önskar jag dig en godnatt! Och hoppas du får en härlig start på veckan!


RSS 2.0