Neo säger

Igår var jag iväg med Neo till frisören, när vi kommit in dit så blir han sur och vill inte riktigt klippa sig där. "Jag tror bara att det är MÄNNISKOR som klipper sig här"...han har lite svårt att särskilja människor/vuxna.

Igår kväll somnade neo på soffan, jag bär in honom till sin säng, då han vaknar till och säger att vi måste borsta hans tänder...men då han redan hade slumrat till och Moa inte var helt nöjd på soffan så sa jag att vi struntar i det ikväll.
Då började han gråta och sa "jag vill inte ha tandtroll!"- så vi gick och borstade tänderna :-)

Imorse (idag har vi den sista Februari och det har Neo stenkoll på) löd vårat samtal såhär;

Neo: Mamma, idag är det sol
Jag: Ja, det är det vad skönt!
Neo: Men det är bara för att det är vår imorgon

Han har sån koll min son!

För ett tag sen gick vi (Neo, jag och Moa) till Åbyplan och köpte Lördagsgodis på Åbykiosken, i solskenet...fy fan vad jag älskar solen! Vårkänslan är här!
Men nu när jag tittar ut så bildas fler och fler moln, tråkigt!

Nej, nu blir jag irreterad!

Pappa har inte hört av sig sen innan jul- eller då var det jag som hörde av mig till honom.
Men det är så han funkar, han kommer och går liksom.
Nu vet jag varför han inte har hört av sig, det är för att han nu har kontakt med Kid, och då behöver han ju inte ha någon kantakt med mig, han behöver inte ringa mig för att kolla om jag har hört något från Kid. För att nu har han direktkontakt med honom istället. Jag tycker att det är taskigt av pappa att inte höra av sig, trodde ett tag att han tyckte det var roligt med två barnbarn, tyckte även att vi hade lite bättre kontakt ett tag, men så var det väl inte då. Åh! Jag blir så arg, nu känner jag att jag inte vill ha han i mitt liv...men rätt vad det är så kommer han att höra av sig och prata på som vanligt och man fattar bara hälften av vad han pratar om...Han borde inte få bete sig så. Vad ska jag göra? Kanske låta bli att svara om han skulle ringa? Egentligen borde jag svara och fråga varför han inte har hört av sig något tidigare, men han kommer bara att prata bort det och säga att "det har varit mycket nu, mycket med jobbet". Jaja, bajs åt honom!

Nu måste jag roa min dotter lite, hon gnäller i lekstolen...Trevlig helg! Själv tänker jag ha mysfredag, fast utan gott tilltugg :-)

Måste bara visa vilka söta!

Förstora bild...
Förstora bild...
Har ni sett något så fint nån gång? Jag blev helt förälskad i dessa smycken! Hittade länken på en arbetskamrats blogg...
www.smyckenoannat.se 

Spya, spyor, kräks!

De senaste dagarna har handlat om spyor, feber och magsjukor. För det är vad vi har haft hemma hos oss.
Började med att neo fick feber i Måndags, när han hade somnat började Moa spy, och så fortsatte hon...och hon håller på än idag. Jag började må illa igår morse, sen kom mina spyor och diarré. Var tvungen att ringa Sebbe och be han komma hem. Jag blev bra efter några timmar, men barnen är fortfarande dåliga. Moa-spyor och diarré. Neo-feber.
Nu börjar jag bli irreterad på Neo som klänger på mig hela tiden, han är så rastlös. Det märks inte på honom att han har feber, han är pigg och vill leka och busa ändå. Jag tycker att han kan ta det lite lugnt ja.
Igår pratade jag med sjukvårdsupplysningen som tyckte att vi skulle åka in med Moa till sjukhuset, vi drog på det då vi hela tiden trodde att spyorna skulle upphöra-men icke! Så imorse åkte vi till SÖS, men det såg bra ut, de hittade inget konstigt utan det verkade som att hon åkt på magsjuka "bara". Hon pukade senast för 1 timme sedan, jag hoppas att det går över snart.
Mitt i all sjukdom så har vi haft min lilllebror Max här, det har varit jättemysigt och roligt. Igår åt vi semlor och drack "champagne- och fläderte" som luktar jättegott och smakade OK. Synd bara att vi tajmade in sjukdomarna med besöket :-(

Imorgon hade jag och Malin planerat in IKEA, hade sett fram emot det...men vi har bokat om, så jag får hålla ut till Måndag.

Nu tog jag tempen på Neo, 38.8 har han, det är så lustigt för det märks verkligen inte på honom. Han håller ju igång lika mycket som vanligt. Känns som att jag måste hitta på något med honom imorgon, frågan är bara vadå? Vi kan inte träffa folk och smitta ner dem, skulle kunna gå ut men han ska kanske inte hålla på att springa och leka i snön och anstränga sig, och tänk om Moa fortfarande spyr, och spyr då i vagnen? Alltså ska vi göra något hemma. FÖRSLAG?

Lördag

Då har vi Lördag idag, jag och Moa har varit förbi Helena på en fika, det var roligt att träffas. Moa ligger i sin bilstol i hallen och sover, men när hon har vaknat så tänkte jag ge henne lite mat/puré och sen framåt 16-tiden tänkte vi röra oss mot Stureby, till Anders och Jamina och bli bjudna på middag.
Moa börjar komma igång mer och mer med maten, försöker ge henne puré nån gång på dagen och gröt senare framåt kvällen. Igår prövade jag ge henne välling för första gången, har bara prövat tillägg förut och då har hon vägrat ta flaskan. Men igår gick det hur smidigt som helst med vällingen, skönt och sorligt på samma gång då hon känns så stor- hela 6 månader! Men en timme efter det att hon hade druckit välling och somnat vaknade hon och snuttade på mig...
Det är lite jobbigt att bara få sova 2 timmar åt gången, jag är så jävla less på att bli såhär trött på dagarna! Jag vill känna mig pigg en hel dag...kommer inte ihåg hur det känns.



Det ska synas ordentligt att man har ätit gröt!

I Torsdags var vi ju hos mamma i Södertälje, fick god lax till middag, det var inte det enda jag fick, Sophie hade med sig kläder till mig och mamma, jättefina saker!  Imorgon tänkte jag  ha på mig en tunika som jag fick av henne, kanske kommer upp ett kort på den, för jag gillade den verkligen. Imorgon ska vi på Tuvas "princess-kalas", men innan dess ska jag försöka åka och klippa Neo, beroende på vilken tid på morgonen han kommer till oss.

Tuvas paket, jag tyckte det blev ganska fint med en 4 på...nu håller jag tummarna på att Tuva inte läser min blogg :-)


Moa hos sin mormor.

Jaha, vad ska jag hitta på nu då? Sebbe sitter och spelar, det är så tråkigt att titta på. Jag är alldeles för trött för att städa eller så, och det känns inte som någon idé att somna nu...men jag går nog och lägger mig i soffan och vilar lite.
Trevlig helg!

Min dag

Har inte gjort något speciellt idag direkt. Det vanliga bara på dagen, lämnade Neo på dagis, hem och gulla lite med Moa, tvätta osv. Jag gjorde iordning lite fruktsallad till mellanmål på förmiddagen, men jag är konstig, det enda den gjorde för mig var att jag blev ännu mer hungrig!



Moa har varit så go nästan hela dagen, som hon brukar, sen när jag börjar med middagen så blir hon skitgnällig! Hon känner väl på sig att jag inte kan plocka upp henne då. Idag åt vi potatismos och pannbiff, snodde inspiration från Madde som åt det häromdagen. På tal om Madde så var jag och barnen förbi henne en sväng igår, mycket trevligt! Och på tal om middagen så hade vi en middagsgäst; Kevin, Neos kompis. Han har varit och lekt med Neo idag.





Moa är en glad AIK:are.

Hon är så rolig att kika på när hon ligger och leker på lekfilten, för nu är hon så stor så hon rullar från mage till rygg, från rygg till mage, hon roterar och ändrar riktning på golvet, så spännande att se hennes utvecklling.
Nu ska jag passa på att duscha medan Moa ligger och sussar på soffan, märks att hon börjar bli stor nu för hon har minskat dagssovandet rejält!
Sebbe har inte kommit hem än, han skulle jobba till 19.00 idag och på Torsdag, för att istället vara ledig på Fredag.
Neo kollar på tv...
Imorgon ska jag och Moa åka och hälsa på Jamina på förmiddagen, ta en fika hemma hos henne i Stureby, är det fint väder kanske vi går ut och går ett tag. Hon ska ha barn om tre veckor! Snart så...
På Torsdag kommer Natta hit på fm/dan, på em ska jag och barnen åka till mamma och äta middag, lax skall jag få (gott, gott, gott), Neo får pannkakor. Sophie kommer också dit, så roligt!
Sen på Torsdags kvällen kommer Neos pappa och hämtar honom, så jag slipper ställa väckarklockan på Fredag, det ska bli skönt, nu tror jag säkert att Moa vaknar runt 7-8 ändå, men jag behöver inte stressa och gå ut då.
Just det, duschen var det ja...trevlig kväll!

Trött

Ja, jag är trött, känns som att det är det enda jag skriver här på bloggen, att jag är trött!
Det är bara att försöka ignorera tröttheten, jag och Moa ska snart gå och hämta Neo på dagis.
Får se vad vi hittar på när vi kommer hem igen. Neo ville spela något spel med mig, så hoppas att Moa är relativt nöjd så kan vi sitta på barnens rum, Moa i lekstolen medan jag och Neo spelar.

Jag fick nyss ett mail ang min inköpta förpackning av  slingor, och jag får en värdecheck på 100:- av dem! Vad skönt, jag skrev nämligen ett litet klagomail till dem och det var väl tur med tanke på resultatet av det mailet :-)

Jag längtar till våran resa 7:e Maj, det ska bli riktigt härligt! Jag har beställt sol och värme, bad och två glada barn, och en glad karl förstås!
Kolla in vårat hotell och dröm er bort- mot solen...
www.fritidsresor.se/resa/grekland/kreta/gerani/blue-village-caldera-beach/?season=sommar-2009

Trött, godissugen

Jag är så himla sugen på något gott, som choklad eller så, mmmmmmmmm.
Men jag har ingen choklad hemma, hoppas att Sebbe har köpt med sig något gott.
Trött är jag också, det är tufft att vara på babysim, jag blir helt slut av det. Idag dök Moa, 2 gånger, så duktig så!

Gårdagens;

-  det saknades både pensel och slingnål när jag skulle göra slingor, så det blev inga slingor för mig, jag blev så jävla sur så tårarna rann! Jo det är sant, jag hade låtit bli att duscha och tvätta håret för att det inte ska vara rent när man gör slingor, jag hade övertalat min karl att hjälpa mig, jag hade gått och väntat på att Moa skulle somna, så när jag var redo för slingning och det inte gick, då brast det för mig!
-  jag blev lite rastlös då vi inte hade några direkta planer
- tomt utan Neo hemma

+  jag fick se på Melodifestivalen och ett extra + för att Måns var med
+ Sebbe och jag (Neo sov en natt till hos farmor) åt god middag och choklad och vaniljhjärtan
+ jag gjorde en ansträngning och bäddade rent
+ Malin ringde och meddelade att de skänker en fin lampa till oss (en lampa med tre spots på till barnens rum)
Stort plus till mig själv som tuffade till mig och både gick ner i förrådet (där det kan finnas spindlar) själv, och kollade på en hel skräckfilm, som normalt sett INTE är min typ av filmer.

Måndag imorgon, dagis för Neo, jobb för Sebbe, undrar vad jag och Moa ska göra? Kanske en prommis på förmiddagen? Imorgon blir det iaf lite roligare middag än idag. Idag åt vi pastasnäckor och köttbullar, det var ungefär det jag orkade laga iordning. Imorgon ska jag göra fläskfilégryta, gott!

På torsdag ska jag träffa min brors ex, det blir la roligt!

Trevlig vecka!

En hel Lördag framför mig, helt utan planer

Det är Lördagsmorgon, Moa ligger och leker på sin lekfilt på golvet och Sebbe sover.
Med tanke på att han brukar gå upp 04.30 på vardagar så låter jag honom sova tills han vaknar idag.
Jag sitter och äter en banan, väntar med frukost så att vi kan äta en gemensam sådan.
Neo han är hos farmor och farfar, han åkte dit igår efter dagis, men han kommer hem idag. Då ska vi gå till kiosken i Åbylund och köpa Lördagsgodis, där de har lite annorlund, roligt godis.
Sen har vi ju "Alla hjärtans dag" idag, men vi ska inte fira det på något speciellt sätt. Så hemma hos oss så märks det nog bara på att jag har gjort ett gulligt kort till Neo.
Om vi tänker tillbaks ett år, till förra årets "Alla hjärtans dag" så såg det lite annorlunda ut...
ingen Moa, dock en illamående Millan då Moa låg och grodde i mig, Sebbe och jag åt på en blåsig restaurang på stranden i Egypten, det var ganska svårt att hitta en restaurang som var öppen vid den tiden vi var ute för att äta (mitt fel, jag var hungrig och mådde illa och kunde inte vänta- allt handlade om mig och mitt illamående då faktiskt!).

Jag önskar er alla en härlig Lördag, vare sig ni jobbar, är lediga, är singel eller har en käresta, firar denna dag eller helt enkelt bojkottar den och visar varandra kärlek och uppskattning varje dag ;-)

                                                                                     

Underbar Fredagskväll

Det var jättetrevligt att ha Lisen på besök här idag, synd om Moa bara när Lisen skrattade så högt- hahaha, Lisen råkade skratta lite högt en gång och Moa gallskrek för att blev så rädd.
Nu har jag min karl här hemma, han är fin han. Nu sitter och spelar tv-spel, han tänkte vara lite tråkig ett tag, men sen blir det plockmat (snittar med skinkost, rostbiff, potatissallad, proscuttio med pepparrotsost, ölkorv, vindruvor m.m.)
Får se om det går någon bra film på tv till den goda maten.

Ha en riktigt trevlig fredagskväll, vad ni än hittar på!


Vilken fin bloggsida jag har!

Har ni sett vilken tjusig och personlig blogg jag har, något sådant skulle jag aldrig kunna klara av själv, har inte den blekaste om hur man gör sånt...så tack så hemskt mycket min gamla vän Kim!!! som ordnade denna blogg åt mig :-)
Jag tyckte att det passade bra med foton på mig och min familj då det är mest sånt strunt jag skriver om. Nej, inte strunt- min underbara familj!

Igår träffade jag en "barndomsvän" som berättade att hon är gravid, jättekul! Det enda som är lite tråkigt är att bebisen är beräknad till 30:e Augusti, och att jag räknar med att börja jobba i Augusti, då sebbe tar över och är pappaledig.
Men hur som helst- det var en jätterolig nyhet, spännande!

I helgen målade sebbe om i barnens rum, det blev jättefint. Så här såg det ut innan;


Vitrandiga tapeter med bruna socklar. Fult!

Sen blev det en klar förbättring;



Neo fick en blå-turkos-aktig vägg och Moa fick en rosa vägg (såklart), där hennes säng kommer att stå så småningom;



Förra veckan åkte vi till Drevviken en dag efter dagis för att åka skridskor, men barnen lessnade efter ett litet tag, så vi blev inte så långvariga där.





I Måndags var dagis stängt, då passade vi på att åka till Barnadiset, Moa och jag testade bollhavet;



Moa får en puss av Melvin


Neo och Tuva övar på sin klättring




Visste ni förresten mina kära bloggläsare att vi har en fisk?
Det är lite synd om den, jag tror att jag gjorde rent åt den innan jul...och sen inte förrän häromdan igen...men den lever, än sålänge, tror att jag har haft den i ca 3 år nu. And here it is;



Jag njuter just nu, trodde aldrig att jag skulle få se en sån syskonkärlek som jag ser mellan Neo och Moa varje dag, det är roligt. Men det varar nog inte för alltid, tror Neo kan bli lite sur när hon börjar rota bland hans saker sen...
Men så här gulliga är de nu;



Det går inte så bra att blogga med en Moa i knät...men nu kom Lisen och snodde min finaste, så det är bra, men då ska jag istället vara lite social. Sätta på lite kaffe och plocka fram mackor. Ha en bra dag!

Antar utmaningen- men bara halvt!

Fick en utmaning från Kim, se kommentar från sista blogginlägget...
...men stressad som jag är (med två vakna barn att underhålla) så antar jag utmaningen halvt, här kommer 6:e kortet från 6:e mappen, däremot kommer jag ej att hålla på att skicka detta till vänner, alldeles för komplicerat för mig...



Några ord om fotot; jaaa, Sebbe och Neo busar i soffan, jag sitter bredvid, man ser en liten bit av min gräsliga morgonrock! Har inte ens roterat bilden åt rätt håll...

Borde sova...

Sova är det jag borde göra, nu när Moa sover och allt. Men vad är det för idé? Om en halvtimme måste jag börja klä på oss och så för att åka iväg till dagis. Och det tar ett tag för mig innan jag har tänkt igenom en massa saker innan jag lyckas somna. Jag sover nämligen inget bra nu på nätterna, då min dotter har bestämt sig för att vakna varje timme, har jag tur går det två timmar mellan gångerna!

När vi har hämtat Neo ska vi åka till Drevviken och åka skridskor med Malin, Tuva och Melvin.
Jag ska inte åka, men tanken är att neo ska göra det. Så länge Moa är nöjd i vagnen så ska jag försöka hjälpa Neo så gott jag kan.

Den här veckan har gått i vänskapens tecken, då jag har hunnit träffat Helena, Natta och Madde.

Igår var vi på bvc, Moa fick 2 sprutor, stackars barn! Aj!

Om vi (Sebbe) orkar så kanske vi (nu menar jag också Sebbe)  börjar med att måla om inne på barnens rum i helgen, weeeiii, det kommer att bli så fint!  ...hoppas jag.

Jag har fortfarande inte gjort några slingor i mitt hår...får se när det blir av. Nu ska jag lägga mig på soffan och vila några minuter. Ha en bra pannkaksdag! Pannkakor- det kanske man skulle äta idag istället för falukorv och stuvade makaroner? Fast Neo äter pannkakor till lunch på dagis idag, så vi hoppar nog det. PUSS!

RSS 2.0