Blir så less...

...mest på mig själv för att jag är så jävla mjäkig! Istället för att bli arg utåt så blir jag det inombords och då känner jag mig jätteledsen. Först var jag skitarg på Sebbe för att han inta behagade komma hem förrän på morgonen, hur arg verkade jag vara utåt mot honom då? Inte särskilt, jag var lugn och sa bara vad jag tyckte, sen var det inget mer med det.

Sen till mamma, varför kan jag inte bara säga till henne i telefonen vad jag tycker och hur jag känner?  För att jag är konflikträdd kanske? För att det är skönare att vara sams än att vara osams? Men all den här irritationen bara växer inom mig ju, och läggs på nästa gång jag blir irreterad på henne.
Förstår inte hur hon kunde skriva så i sms:et, vad har det med saken att göra? Försöker få mig att få dåligt samvete för att jag har en fin familj? Hon har gjort sina val, hon gjorde ett idag också, förresten; jag borde väl räknas till hennes familj? Hennes egna dotter? Ja hon kunde ha fått en trevlig helg här!

Jag kommer nog alltid funka såhär, så det är väl bäst att jag lär mig att leva med det, jag får bli sur inombords, skriva av mig, sen är det lugnt. I alla fall vad gäller min relation med mamma och pappa.
Med Sebbe kan jag prata och säga precis vad jag tycker. Men att agera ut ilska kommer jag nog aldrig att göra, jag brukar bli ledsen istället.

Just nu tycker jag att pappa är en idiot, jag har inte pratat med honom sen innan jul, då öppnade jag mig och sa att jag ville träffa honom något under julledigheten...han hörde inte av sig, inte för att önska god jul, inte för att kolla hur vi mår ingenting! Skit i honom, men det är inte så lätt. Ibland önskar jag att han skulle bry sig, men det kan jag ärligt säga att han inte gör. Han är som han är.

Nu hoppas jag på en fortsatt BRA helg, trots att den inte blev som den var planerad. Kram till alla underbara iallafall!

Vilken underbar kille!

Neo, han är helt underbar. Det känns som att det var riktigt längesen vi hade en sån här myskväll, neo och jag. Jag får helt enkelt tvinga ut Sebbe mer att festa...nej, det vill jag inte, jag tycker om att ha Sebbe hemma på helgerna :-)
Neo och jag har bakat negerbollar, sen åt vi dem medans vi kollade på "Let´s dance".
Vi hade tända värmeljus och myskläder och Neo hämtade hans täcke till soffan.
Vi läste (kollade) i  ett par böcker också. Sen blev han sååå trött, han ligger nu i våran säng, och det förvånar mig inte om han redan har somnat. När Neo själv säger att han är trött och vill gå och sova, då är han TRÖTT!
Han har hur som helst varit så himla go´.  Vi behövde en sån här kväll, jag är allt för ofta irreterad och stressad- och han lyssnar för dåligt, allt för ofta!

Moa, hon har inte varit fullt så underbar, eller jo hon är ju världsmysig (!) men hittills har hon spytt 6 gånger...jag vet inte om hon är sjuk eller om det är någon reaktion mot majskrokarna hon fick för första gången idag.
Jag som har kämpat i ett flera dagar med att tömma tvättkorgen, sen i Måndags då Moa spydde massor, och Neo på Tisdagen hade kissat ner sig...ibland känns det verkligen som att det inte finns något slut vad gäller smutstvätt!
Jag gillar inte att det hänger massa kläder och sängkläder när jag har folk här, men nu får det bli så ändå, för imorgon kommer ju mamma och Max hit och sover hos oss.  Moa spydde nyss igen, för sjunde gången, stackars liten!
Hon var så himla charmig idag, vi var på Ica maxi och fotade Moa hos "Stjärnstudio" 59:- för ett porträtt. Till en början när fotografen pratade med henne och fotade så log Moa, efter några meningar till så asgarvade Moa, det blir nog svårt för fotografen att välja ut det bästa fotot, känns som att alla blev bra.

Imorgon tänker jag bli snygg i håret, hoppas att slingorna tar bort det mesta av min utväxt, annars bli det mössa på några veckor framöver. Just nu, sover båda barnen, Neo i våran säng, men jag ska bära honom till sin egen säng. Moa ligger på soffan, med "kissunderlägg" under sig, hoppas det inte kommer så mycket mer spyor nu. Jag tänkte lägga henne i sin säng. Så ska väl jag gå och sussa snart, håller tummarna för en natts sömn med inte allt för många avbrott. Hoppas även på att karlsloken kommer hem inatt, och inte imorgon bitti, för då blir jag en sur Millan!

Ha en trevlig helg alla goa! 

Skogaholmslimpa och oboy

Japp, läs rubriken så vet du vad jag äter till mellanmål, inte en hel limpa såklart, bara en macka- smaskens.

Idag blev det i allafall en promenad :-) till skillnad från igår morse, jag mådde jätteilla och hade ont i huvudet, så jag sov två timmar på dagen. Sen mådde jag lite bättre och kunde fortsätta dagen som planerat, med besök hos Helena. Fick även träffa Natta då, det var roligt!

Efter dagislämningen idag tog vi (jag, Moa, Malin och melvin) bussen till Tungelsta, på väg till öppna förskolan.
Här klappar Melvin på Moa när de leker på öppnis.



Sen bjöd jag Malin på lyxlunch hemma hos mig- havregrynsgröt!!!
Efter lunch och fika här hemma hämtade vi barnen och gick till bibblan, för Neo blev det andra besöket på bibblan idag, de hade varit där med dagis.

Jag har lite dåligt samvete, för jag har bidragit till att Sebbe tappat sin telefon idag- dumma jag, fast egentigen så är det inte mitt fel- men ändå!

Imorgon tänkte jag träffa Natta igen, så det så. Hoppas på skönt promenadväder. Idag när vi promenerade blev vi alldeles svettiga iallafall, jag hoppas att det var för att vi hade tempo, och inte för att vi hade för mycket kläder på oss.

Nej, nu skall jag vika tvätt, och hänga upp ny. Och ha lite bättre koll på Moa som ligger och leker på golvet.


Neo han är lite seeeg såhär på eftermiddagen efter en tuff dag på dagis, så han kollar på barnprogram.

Måndag

Jag är trött! Tydligen så är Moa och Sebbe också det, de ligger och sover på soffan, klockan är nu 18:45. Sebbe ska upp snart igen, men han behövde en powernap, förstår honom, då han går upp 04.30 på morgonen!
Neo han spelar Kung fu panda på tv:n, men det får han bara göra en kvart till, sen är det dags för mig att läsa för honom.

Idag när jag hade hämtat Neo på dagis hjälptes jag och Neo åt och bakade chokladmuffins, vi fick nämligen finbesök av  Annelie, Robin, Amadeuz och Imra , det var mycket trevligt. Vi fikade, snackade skit och barnen  lekte massor! På nåt sätt är det skönt när det är liv och full rulle, men jag förstår ändå inte hur hon får ihop det, vardagen alltså, hon är duktig hon!

Med barn runtomkring sig så är det alltid nånting, som nu, Moa har precis somnat och Neo spelar ju, då tänkte jag att jag har 10 minuter framför datorn...trodde jag ja, Neo vill att jag ska hjälpa honom med spelet, han klarar inte banan, så blir han skitsur när jag säger att jag hjälper honom snart.
Lyx är det när man får sätta sig på toa och skita ifred, för det är inte så ofta!
Nu har jag klagat klart, jag älskar mina barn och älskar att ha dem runt omkring mig hela tiden :-)

Imorgon skall jag gå ut och gå på morgonen. Sen vet jag inte vad som händer mitt på dagen. Men när jag har hämtat Neo ska vi åka hem till Helena i allafall.

Nu ska jag plocka fram kycklingen, som vi skall ha till middag imorgon, från frysen.

God kväll!

Envisa små rackare till barn, att det ska vara så farligt att sova!

Nutid: Neo ligger i sin säng, nattad och klar...men han kommer hela tiden på nya saker att göra- allt för att hålla sig vaken ett litet tag till. Han har nu;
* fått vatten
* varit uppe och bajsat
* tjatar just nu om att få gå upp och stryka i sin almanacka....jag säger nej, han är inte helt nöjd med svaret!
Moa somnade hos mig när jag läste för Neo, så jag la henne på soffan med vårat täcke under sig, så där ligger hon och sussar, hennes pappa sitter bredvid och kollar på något motorcykelprogram på Discovery channel, jag kände inte att det var så spännande...så jag hamnade framför datorn istället.

Tror inte att jag ska vara vaken så länge idag. Jag är lite seg efter att ha badat med Moa på Handens sjukhus (babysim).
När vi kom hem därifrån ville jag inte sätta mig i soffan, jag hade blivit alldeles för trött då. Istället satte jag igång att städa, damma och dammsög osv.
Neo kom hem från Matte vid 18, jättekul! Känns som att det var över en vecka sen jag såg honom sist. Jag har verkligen saknat honom, trots att han bara varit borta i 2 dagar.
Livet känns bra just nu, jag bär på mycket kärlek som jag tvingar på mina kära familjemedlemmar.
Kanske är vaken ett tag in på kvällen ändå, det visas en film vid namn "Mr Woodcock" kl 21.00, får se om den verkar spännande. Nu har Moa vaknat- tokfia!
Hoppas att jag vaknar upp pigg imorgon bitti!





Frisören har fönat håret fint.



Moa ser lite skeptisk ut, men verkar faktiskt tycka att det är roligt att bada med alla andra bebisar!

En kille som många känner/vet vem det är har dött, hemskt när någon dör! Men en annan sak som jag tycker är hemskt, det är droger! Jag hatar dem, de ställer till så mycket. De personerna som tar dem vet ju också att det är farligt med droger! Usch! Jippie till dem som tar sig ur skiten.

Nej nu sitter jag här med Moa i knät, det  går sådär att skriva med henne. Så god natt!

Nöjd!

Har varit fullt ös idag, vi var först i Handen, där jag klippte mig...jag blev riktigt nöjd faktiskt! Håret blev mycket fint, till skillnad från sist jag klippte mig, den gången kom tårarna när jag gick från frisörsalongen. Nu ska jag se om mamma orkar göra slingor på mig någon dag. Jag var så duktig så att jag bokade in nästa besök hos frisören, om 10 veckor, det är bra, för annars drar jag bara ut på det, och jag vill inte att det ska gå 5 månader igen mellan klippningarna.
Efter klippningen åkte vi till Ica-maxi där blev det storhandling av (passade även på att införskaffa mig slingmedel), skönt att ha det avklarat.
Åkte till djuraffären och handlade kattsand åt Sebbes mamma, hem för att packa in maten i kyl och frys, hem till Sebbes mamma på en fika, hem till oss igen...jag la mig för att sova en timme.

Nu ska vi fika lite, ta det lugnt, Neo är hos sin pappa, Moa sussar kudde, så ett tag framöver är det bara jag och min karl ;-)

Imorgon blir det babysim, sen hämta Neo. Ser fram emot veckan som kommer, Malin och jag har lite planer med barnen, bla Barnadiset. Ska även försöka styra upp date med Van.

Jaha, nu vaknade Moa. Trevlig helg mina kära!

Lite foton och text, hihi...

Livet är bra, jag trivs just nu. Lite hektiskt ibland, men det är bara att acceptera.
Den senaste veckan har varit bra.

Vi har varit hemma hos Malin med familj, Neo och Tuva bjöd på negerbollar;



Moa fick prova lekstolen, en sån vill hon ha...



Förmiddagarna brukar se ungefär likadana ut, jag och Malin brukar promenera ca en timme med våra knoddar. Igår var vi på "babycafé" i Tungelsta, ganska skönt att vara där, där man inte ser all tvätt och tänker på att man skulle behöva dammsuga...utan istället bara fokuserar på barnen.

I Lördags var jag på tjejmiddag hos Helena, mycket bra initiativ tycker jag! Moa fick uppleva sin första tjejmiddag, hon lärde sig bl.a  hur man öppnar en flaska vin;



I Söndags var vi på första "lektionen" på babysim, jag och alla pappor med bebisar var i vattnet...det var faktiskt så att det var övervägande pappor. Får se om det bli sebbe som badar med Moa nu på Söndag. Så kan jag vara fotograf :-)

I förrgår- ingen snö.
Igår- snö!
Idag-ingen snö...
...jag är så glad att vi passade på att ta med barnen till "Krokiga näsan" igår och åkte pulka/snowracer.
Det var ju bara en minus ute, riktigt skönt faktiskt. Jag gjorde mackor och kaffe (äppeljuice till barnen), riktigt kul!



Idag har Sebastian namnsdag, han ska få ett litet ta-hand-om-dig-kit;



som blev till ett paket;



Nu måste jag plocka lite här hemma, ska snart hämta neo på dagis, då ska vi åka och hälsa på Annelie med familj.

Trevlig vecka!

När dotter sover...

...passar jag på att blogga. Skulle vilja blogga mer, korta inlägg ofta, med olika tankar och funderingar.
Men jag hinner inte det...får ta det när jag blir pensionär :-)

Men nu sover Moa, så då finns det lite tid för Millan-göra, sitter framför datorn och dricker kaffe.
"Ellen Degeneres" visas på tv bakom mig, hon är rolig, jag gillar henne! Det är inte många kändisar man får se dansa så fin-fult som hon gör. Plus att hon har Justin Timberlake med i sitt program då och då, ögongodis!
Idag var jag ute och gick med Malin, en timmes promenad- fram och tillbaka till Jordbro. Sån skillnad på att promenera tillsammans, det känns som att det går mycket fortare när man har någon att gå och prata med.
När jag kom hem satte jag igång med att stryka gardiner och satte upp dem i vardagsrummet, Moa hon fick sitta i babysittern och titta på.
Sebbe var så duktig igår som borrade upp fästen till gardinstängerna, efter att vi möblerade om lite såg det så tomt ut i vardagsrummet, så det fick det bli gardiner, tyckte inte att det behövdes förut...
Förutom borrandet så var vi på Eriksdalsbadet igår, det är roligt att se Neo bli lite bekvämare i vattnet, vill inte att han ska bli lika mjäkig som mig i djupt vatten.

Ett tips! Jag har alltid haft dålig kvalité på mina naglar, de har alltid skivat sig och varit tunna och mjuka. Så är de inte nu, de är starka och skivar sig ingenting, det måste bero på att jag äter B-vitamin som tillskott.
Så; taskiga naglar? Ät B-vitaminer som finns på apoteket!

Mitt jobb skall ha Gala-middag, samt konferans med middag och fest i Februari, det skulle vara roligt att gå på. Men jag mailade nyss och tackade nej till båda händelserna då vi inte har fått  Moa att ta flaskan än.
Känner ändå inte att jag skulle vilja ha festklänning på mig, med den här magen. Det kommer ju fler tillfällen!

Nu är snön borta :-(  tråkigt! Det är så fint ute med snö! Ett par bilder från en promenad medan snön låg på backen:



Moas fina vagn





Det var inte så mycket snö, men tillräckligt för att kunna åka pulka: (Tack Helena för sällskapet den kalla vinterdagen) 





Nu måste jag väcka Moa och se om hon vill ha lite tutte innan vi går och hämtar Neo på dagis.
Ha en jättebra vecka allesammans!

Min största motståndare just nu...

...det är min son på 5 år! I några dagar nu har jag tyckt att han har varit alldeles underbar. Snäll, glad och har lyssnat bra. Men nu är de dagarna förbi antar jag...jag blir tokig på honom. Värst är middagarna, det är en stund på dagen när man som familj sätter sig ner gemensamt i köket, äter god mat och pratar lite.
I mina drömmar ser det ut så iallafall. Verkligheten är en annan; sonen , ja jag vet inte riktigt vad han håller på med, allt förutom att äta iaf. Det är nog det vi bråkar mest om.

Jag skulle vilja åka och bada imorgon, mest för Neos skull, göra något roligt, ta med lite pannkakor (hans favorit)...men han gör hela tiden så att jag inte känner för att göra roliga saker med honom.  Jag kokar inombords just nu, känns som han gör det han kan för att irretera mig och Sebbe. Hoppas att han vänder och blir "snäll", jag orkar inte med ett storbråk idag. Ikväll skall det syndas, äppelpaj med vaniljsås tänker jag mätta min mage med. Men bara idag, imorgon är det förbud för sånt gott igen!

Hörs en annan dag!

Måndag

Jag är lite trött nu, klockan är 19.30, har inte gjort något speciellt idag, förutom att ha städat lite och bakat bröd- frallor!
Har velat gå ut och gå, men det är så jävla kallt, det räckte med att gå upp till affären för att inse att mitt ansikte skulle frysa till is om jag skulle ut och promenera idag. Hoppas det är lite skönare ute imorgon för då ska jag nog ta med Moa på en promenad hem till Natta. På onsdag tänkte jag träffa Helena, passa på när hon är ledig!
Gud vad jag har sovit de senaste veckorna, Sebbe har varit ledig i tre veckor och vi har slappat en hel del, gått upp typ vid 10-11, ibland har vi sovit ett tag på eftermiddagen. Det har varit skönt. Vi har ju inte bara sovit, under jul så var vi hos Anders på julafton, Sebbes farmor på juldagen. Vi har varit iväg på Eriksdalsbadet och badat med barnen, varit och bowlat med dem också, inte Moa då, hon fick sitta på min mage i bärsele.  Nyårsaftonen firades hos Anna, trevligt med god mat och fin utsikt över vattnet.

Moa har blivit stor, hela 4 månader hon har fått börja med smakportioner. Jag och Sebbe har lagat lite puréer, morot-, ärtor- och majspuré. Tänk att till Neo så lagade jag aldrig egen barnmat, utan köpte färdig, men det är ju så himla enkelt att laga egen, i allafall än så länge när det bara är puréer! Det är ju både billigare och nyttigare.

Neo är hos sin pappa nu, kommer hem imorgon. Han har varit lite kämpig på sista tiden...lyssnat med ars_ _t!
Men så fort han inte är här saknar jag honom. Hoppas han har saknat mig lite, han har varit hos Matte 4 dagar nu.
Vi har nu Amanda och Alexandra här nu, Sebs systerdöttrar, det är roligt. Ska käka lite popcorn och titta på film klockan 21. Eller för min del blir det inga popcorn, nu har jag varit duktig i 5 dagar, jag har bestämt mig för att jag inte vill se gravid ut när jag inte är det, så jag får inte äta sånt jag älskar...typ bullar, pajer, choklad, ja allt onyttigt är förbjudet, får se hur länge jag håller mig undan det. Har ju gjort ett par försök förut, de gick sådär!

Nu är jag alldeles för seg för att skriva mer, ska sätta på lite kaffe så jag orkar vara vaken några timmar till.

Gott nytt år, hoppas 2009 blir til ett bra år, till viss del blir det vad man gör det till...jag har iallafall en Kreta-resa att se fram emot i Maj. Jag kommer även att fortsätta vara mammaledig den största delen av året!

RSS 2.0