God jul!

Om en vecka är det julafton, lite svårt att förstå, det är ju så snart!
Jag vill ha snö! Men kommer det någon snö? -Nej...ska det bli ännu en julafton med blöt asfalt?
Snön gör så mycket, det bli mycket myssigare med den på marken och träden.
Och så är det roligare för Neo som kommer att få en snowracer i julklapp.

Det var typ två veckor sen jag skrev. Jag har - så fort jag har haft en stund över , spelat på min telefon, man skulle kunna säga att jag fastnade för det, blev lite spelnarkoman, men nu så har jag  (med sebbes hjälp) klarat hela spelet så nu har jag tid att blogga.Förutom att spela så har jag tagit det lugnt de senaste veckorna, promenerat lite, städat lite, träffat vänner, ja det vanliga. Men vi har också gjort pepparkakor (som faktiskt blev riktigt goda och fina, de flesta iaf) och pepparkakshus. Och varit på bauhaus och köpt julgran! Julgranen står ute på balkongen nu, så att den inte hinner bli dålig, vi tänkte klä den på Söndag.
Jag har möblerat om på Neos rum också, så nu har vi en "Moa-hörna" där inne som i dagsläget fungerar mest som förvaringsutrymme åt bilstol, babygym m.m. Men nu känner jag att det inte är någon brådska med att flytta, vi får plats här. Förresten, Neos hörna (typ mer än halva rummet) är jag mycket nöjd med.

Jag känner mig fattig just nu, men de gör väl de flesta vid den här tidenm på året; julklappar, julmat, nyårsmat och festkläder...och massor av födelsedagar för våran del. Utöver det kommer skickar Folksam räkning för två barnförsäkringar som gäller ett halvår framöver...den skal vara betald för denna lön. Och 17:e Januari börjar Moa på babysim, även det skall betalas nu. Allt löser sig säkert fint och jag vet att Sebbe har rätt i att det är onödigt att oroa sig och grubbla på pengar redan nu. Men det är ju så jag funkar...så är det lite jobbigt att inte få någon lön, att bara få föräldrapenning och måste "leva på Sebbe". Men som sagt, jag oroar mig säkert bara i onödan!

Jag skulle vilja träffa pappa något runt jul, får se om man får tag på honom, och om han vill ses något.

Just nu är jag trööött, men neo vill inte att jag sover, jag förstår honom. Jag ska väl börja med middagen om ca en timme, det blir schnitzel och cous-cous med bea. Sen kommer Seb hem, då tänkte jag be honom om ursäkt, har lite dåligt samvete för igår var han på sånt bra humör, sen börjar jag prata pengar, räkningar m.m. Det kändes lite onödigt, han kan ju inte göra något åt det, men det var ju inte det jag ville heller. Tror han tog åt sig och undrade om jag tyckte att han skulle leta extrajobb, men det hade jag absolut inga tankar på. Jag tycker bara att det är jobbigt att känna att jag inte bidrar så mycket till våran ekonomi. När jag har nattat Neo idag så ska jag och Moa åka iväg hem till helena, det var ett tag sen vi träffades sist.

Imorgon ska kvin följa med oss hem från dagis.  På Torsdag skall jag och Moa på jullunch på jobbet. Sen är det Fredag och Neo åker till Matte och kommer inte hem förrän på Tisdag. Innan dess så ska vi storhandla och köpa några klappar till innan vi är helt klara. Sebbe tyckte vi skulle köra en storstädning också, så vi får väl se...

Om jag inte skriver något innan jul så GOD JUL!


Lite less när det inte blir som jag föreställt mig

Jag blir tokig och ledsen.
Ibland vill man bara att det ska vara så bra, och gör det man kan för att det ska bli så...
...så bara skiter det sig ändå, det gör mig ledsen.
Bla så  hatar jag att behöva tjafsa med Neo, hans sista dag här idag, imorgon åker han till sin pappa.
I mitt huvud är allt frid och fröjd, vi äter en trevlig middag (Ugnspannkaka som är en av hans favoriter), fikar lite- jo, visst- in my dreams...
Tjafs och tjat, gnäll och gnat, japp, så blir det i verkligheten!

Hade det här varit för en så där 10 år sedan hade jag definitivt suttit inne på mitt rum och gråtit nu.
Jag och Neo har nu gjort en överenskommelse om att inte bråka något idag, han skall lyssna på mig och Sebbe och vi skall lyssna på honom. Jag känner att det kommer att brista snart om det blir mer bråk idag, då kommer tårarna att falla, och jag kommer inte att kunna hejda dem.

Annars har dagen varit bra, rolig, vi var hos Annelie och lekte och fikade.
Jag har varit och hämtat min nya telefon på posten (Ica), har inte ens öppnat kartongen för att kolla hur den ser ut än, sa till Sebbe att vi kollar på den sen när båda barnen sover...nu sover bara Moa.

Igår var smet jag och Moa ut på kvällen, hem till Natta för att kolla på "Greys anatomy" och fika, det var väldigt mysigt!

En annan sak som hände idag var att pappa ringde mig och gav mig dåligt samvete...för att jag inte passar lillebror...men jag vill inte, jag är absolut inte skyldig pappa någonting, och jag vet att jag har 100% rätt i det, men ändå är det svårt, för jag vill ju vara den där snälla, braiga och hjälpsamma människan. Men jag försöker intala mig själv att det är bra att jag gör det JAG vill göra, och får helt enkelt skita i vad andra tycker då!

Jag kom på en sak idag...min mormor skrev dagbok, varje kväll skrev hon några rader. Så nu har jag kontaktat min moster om de dagböckerna, hoppas att hon hittar dem, och hoppas att jag kan få låna dem och läsa, skulle vara lite intressant. Nu tror inte jag att mormor skrev så intressanta saker om hemligheter och så...nej, hon skrev nog vad det var för väder och vad hon hade gjort varje dag...tror jag...det skulle vara roligt och se; "idag har Millan varit här", "idag har Millan varit här", "idag har Millan varit här", ja jag tror ni hajar, jag var väldigt mycket hos mormor en tid.

Nu ska jag gå och titta om Sebbe har somnat där inne i sovrummet och kanske skall jag plocka ur mobilen ur kartongen och lägga den på laddning...God kväll!

Saffransbullar och Söderte

Dricker lite te och till det blev det nybakta saffransbullar, smaskens! Jag fick lite hjälp av Neo med att baka. Moa, hon skötte sig, sov nästan hela tiden, men när hon hade sovit klart passade hon på att vakna medan bullarna skulle jäsa- duktig tjej. Ikväll ska jag försöka komma iväg och sola, har haft tanken nästan varje dag i över en vecka nu, men jag vill ju tajma in det med amning, och Neo-nattning osv.

Idag har det varit astråkigt väder! Regn, regn och åter regn. Har fått en del vettiga saker gjorda, som tex satt upp en lina ovanför badkaret som man kan hänga galgar med blöta regnkläder på bla. Men det har varit en seeeg dag, jag sov en halvtimma innan det var dags för dagishämtning.

Imorgon skall jag till bvc med våran stora tjej (3 månader blev hon idag!), hon skall vaccineras, jag kommer tycka jättesynd om henne när hon får spruta.

Moa idag:

Igår var jag duktig och gjorde (för första gången i mtt liv) egen wok, kycklingwok. Jag brukar annars köpa färdiga påsar, såna där Findus eller vad det brukar vara för märke. Jag lyckades faktiskt.



Nej, nu ska jag sätta mig bredvid Neo i soffan och vika tvätt, nu vakna Moa också...får nog hoppa det med tvätten...ha det bäst!

RSS 2.0