Flera dagars sysslor

Kära vänner! Det har varit hektiskt den senaste tiden tycker jag. Stressen började i Onsdags, alltså för nästan en vecka sedan, och den har inte gett med sig ännu.
Den (stressen) är inte världsjobbig, den är kontrollerbar så det är tur.
Men det är mycket på jobbet just nu, sen ska man hem och försöka få ihop vardagen, träningen tar ju lite tid från mig. Men det funkar, jag vill ju träna och bli av med lite mage.
Jga var inne på mitt gamla jobb i Lördags, en av mina gamla kollegor tittade och kände på min mage och frågade om jag är gravid...nej, svarade jag, det är jag inte, jag är bara tjock, det är därför jag måste träna!

I Fredags direkt efter jobbet åkte jag och träna. Hem efter det för att hämta upp Sebbe och Moa, till Elgiganten och köpte Wii spelkonsoll (som jag har spelat lite på i helgen och fick träningsvärk i armen på en gång!). Sen mötte vi upp Anders, Jamina och Rufus och handlade middag, middagen åt vi hemma hos oss.

Kusinerna Rufus och Moa i mataffären;



**********************************************************************************************
I Lördags åkte vi till Haninge centrum, där fyndade jag bla 4 tröjor på BikBok för 180:- sammanlagt!
Sen körde jag Neo till bowlingkalas i Brandbergen. Vidare hem för att äta lunch. Sen var det dags att hämta Neo på kalaset, därifrån åkte jag och Neo till IKEA för att handla saker till Moas säng, sängkläder till Neo och stearinljus såklart!
På Lördagskvällen blev det sängfix, Wii-spelande och sen såg jag och Sebbe på "Benjamin Buttons otroliga liv". Den natten sov Neo och Moa i samma säng, nere i Moas myshörna. De är så gulliga mina barn, speciellt när de är så snälla mot varandra och man klart och tydligt ser syskonkärleken mellan dem.



   

Det är inte riktigt klart i Moas rum, jag och Sebbe håller på att sy tyg som skall hänga för myshörnan.
Hyllan med nya servisen på och hennes möbler skall målas vita, kanske hinner fixa med det i helgen.
En fullproppad bil blev det iaf på IKEA.



*********************************************************************************************

Igår var det Söndag, då körde jag och hämtade Neo på maskeradkalas, jag var och träna, jag körde hem Neos kompis som var här ett tag, Natta och Robin kom förbi en sväng innan de lämnade kalla landet Sverige för något varmare Thailand.
*********************************************************************************************

Idag har det varit jobb! Sen hem för middag som idag blev makaronipudding, även Timmy (Sebbes bror) åt här. Efter maten åkte jag och Neo och storhandla. Timmy, Sebbe och Moa fick vara kvar hemma, de har kollat på fotboll på TV. Nu ligger båda barnen och sover och snart gör även deras väldigt trötta mamma det. Mamman som satte sig vid datorn för att betala räkningar och som efter att ha gjort det tänkte passa på att blogga. Jag gillar att blogga, det är roligt, tyvärr hinner jag inte det lika ofta som jag önskar, gäller ju att prioritera lite.
Imorgon slutar jag sent, 17.15 som alltid på tisdagar då vi har tisdagsmöten. Om jag orkar tänker jag åka och träna imorgon kväll.

Ha en härlig påskvecka!


Solen skiner

Åh vad härligt det är nu när solen har börjat visa sig. Man blir på så bra humör kan jag tycka.
Häromdagen, i Måndags var jag och Moa hemma, förskolan hade stängt. Det var helt rätt dag att vara lediga på! Vi var ute på baksidan i säkert två timmar, Moa lekte och jag solade. Det var nästan 20 grader i solen.
Hela måndagen kände jag vart väldigt lyckad. Det började med att jag gick upp lite tidigare än vad jag faktiskt behövde, det gjorde att jag hann med en hel del på morgonen, det bästa var att vi inte behövde stressa i oss frukosten, jag och barnen. När det var dags att gå och lämna Neo i skolan sken solen och vi var ute i god tid, ingen stress och alla var på bra humör! Moa och jag gick en sväng förbi affären, sen kom Annelie och Disa och fika och spana in vårat nya boende. På eftermiddagen var Helena hos oss och stannade även på middagen som då bestod av lasagne. På kvällen åkte jag iväg och träna. På tal om träna så hade jag velat träna idag, men det har jag inte hunnit för idag åkte jag till Värmdö och köpte en jättefin säng till Moa. Den ligger halvt nermonterad i hallen där nere, kanske Sebbe bygger ihop den imorgon. Hur som helst måste jag åka till IKEA och köpa en madrass till sängen, eller två madrasser, det är nämligen en loftsäng så under kan man ha en myshörna (behövs en massa kuddar och sånt dit)!
Jaja, IKEA får bli av i helgen tror jag. Och träna skall jag försöka göra imorgon kväll.

Just nu har jag huvudvärk, det har varit en stressig dag. Jag har endast jobbat till 15.30 idag, onsdagar slutar jag så tidigt, mycket att göra på jobbet och jag känner inte riktigt att jag hinner med att göra allt jag behöver/vill göra på jobbet. Men det brukar gå i perioder, lite olika från dag till dag också, men den här veckan känns lite stressig jobbmässigt. På lunchen idag var jag på utvecklingssamtal för Neo, de sa inte direkt något nytt...
...han är duktig! Väldigt duktig i svenska, att läsa osv så där behöver han utmanas, få lite svårare uppgifter. Det han behöver träna på är att sitta still och lyssna-nehej!? Jag tjatar dagligen på honom att han måste lära sig att LYSSNA! Nu tänkte jag faktiskt gå och lägga mig bredvid min karl (som somnade när han nattade Moa och orkade sen inte gå upp igen) för att sova. 

Här kommer kort från våran lediga dag i Måndags;








Ser ni? Det börjar växa grönt!

Senaste tiden

Jaha, vad har jag haft för mig den sista tiden då? Jobbat, hem för att äta middag, sen lek och hemmafix alt. träning... Känns som att jag har kommmit igång med träningen nu, bara hoppas att det håller i sig så att jag nån gång kan få se lite resultat. Kolla in mina fina:


Här myser de i Neos säng.

Igår var vi på pizzahut och åt middag. Barnen fick varsina färgkritor och pysselblock, det var jättehärligt så höll de sig sysselsatta i väntan på maten.








Igår kväll när det var dags att sova gick Neo och la sig i våran säng, kolla in stilen;

********************************************************************************************

Idag var jag och träna på morgonen, med Natta.
Sen hem och duscha, skjutsa Neo på kalas, hem igen för att äta lunch.
Sen åkte jag, Moa och Lisen till Handen, handlade lite underkläder till mig och finkläder till Neo som han skall ha på bröllop...kanske...för när jag hade köpt det fick jag höra att Neo kanske kunde få låna en kostym, så vi får de.
Jag köpte även ett träningslinne till mig själv, och en tröja till Moa, och leksaker till Neo och Moa som de skall få i påskäggen. Just det, jag köpte ju en finklänning till Moa, också tänkt att ha när Moas faster gifter sig. Får se vad Sebbe tycker om den också. Han är inte hemma nu, drog iväg på fotboll vid 12.30, så det återstår att se när han kommer hem. Jag lär hursomhelst sova då.
Imorgon får vi besök av Robin och Carro och deras barn, de kommer på eftermiddagen tror jag och kollar på fotboll, jag tänkte bjuda på fruktsallad med jordgubb/lime kesella, det är väl bra (nyttigt) fika?!

Moa och jag fikade lite på hennes rum idag, kaffe och kaka och lek!



Nybadade små hjärtan! Båda ligger och sover nu och det är precis vad deras mamma också kommer att göra inom kort. Ska bara ringa och säga godnatt till min karl först.

Hoppas DU får en fortsatt trevlig helg, njut av solen och att all snö håller på att töa bort!


Njuter

Just nu njuter jag av livet, av min familj framför allt. De betyder allt för mig.
Jag fick för mig att det skulle vara roligt att åka på en weekend, förut har jag tänkt att jag och Sebbe skulle åka typ till London eller så, men jag skulle vilja ha med mig barnen, vill inte lämna dem. Då kom jag på att vi borde dra till Dublin, då kunde jag passa på att se hur min vän Linnea har det.
Jag har kollat lite på nätet nu, det landar på 13.000:- för oss med flyg och hotell. Helt plötsligt kändes det inte lika intressant längre. Jag tyckte det var för dyrt då det bara är en weekend, dvs knappt tre dagar.

Jag gillar verkligen läget som det är. Min härliga familj, några kära vänner och kollegor och sist men inte minst- vårat hus! Sen gillar jag oväntade inkomster som tex min jämställdshetsbonus från försäkringskassan och min bonus från jobbet, som i och för sig inte är så mycket att komma med om jag jämför med mina kollegors bonus i år men jag trodde att jag skulle få 0:- i bonus då jag var mammaledig förra året, så den lilla bonus jag får är jag väldigt glad över! Nu har jag mest skrivit om materiella ting känns det som när jag skriver om pengar och hus. Det som värmer mest är pussarna från Moa, härliga samtal med Neo och bus med Sebbe. Jag älskar hur vi tillsammans får vardagarna att (för det mesta) fungera och bli till något bra. Nu ska jag gå ner till karlslok i soffan och värma mina fossingar. Barnen sover sen ett tag tillbaks, jag nattade först Neo sen Moa, imorgon är det Sebbes tur att natta barn för då ska jag träna.
Kram på er alla livsnjutare!

Tomt

Precis som rubriken säger så är det lite tomt här hemma. Bara jag och Sebbe i huset. Neo är hos sin pappa och Moa har vi varit och lämnat till hennes faster. En barnledig kväll är vad vi kommer att ha.
Men snart är det inte så tomt längre, om ungefär en timme kommer det lite folk hit på inflyttningsfest. Inte så många blir vi, men nära kära vänner, det blir trevligt.
Den har dagen har mest handlat om förberedelser. Vi vaknade vid 6-tiden, eller egentligen var det Moa som vaknade då!!! Kort därefter gick vi upp och åt frukost och satte sen igång och städa. Klockan 10 var vi i Handen och storhandlade på systembolaget. Polisen hade körkorts- och nykterhetskontroll i parkeringshuset i Handen. Så idag fick jag för första gången sen jag tog körkort (har haft det i 6,5 år) träffa farbror polisen och blåsa. Jag brukar alltid bli så nervös när jag ser polisen, fast jag är helt oskyldig till något som helst brott. Men idag hann jag inte bli nervös- skönt! För jag har ju inget att vara nervös för.
På vägen hem tog vi Matbutiken i VH och handlade en massa onyttigt såsom chips och dip, men även vindruvor, physsalis, rädisor och minismå clementiner! Det måste ju finnas lite nyttigare alternativ till snacks.

Sebbe han har kopplat in surroundsystemet från spelrummet ner till vardagsrummet där vi kommer låta våran spellista gå hela kvällen. Nu ska vi snart göra bål och tända marshaller m.m.
Jag önskar er alla en härlig Lördagskväll! Jag kommer att tänka på er som inte kunde komma ikväll, men ni är välkomna en annan dag. Så snart snön försvinner och man kan börja sitta ute så kommer det helt klart att bli grillkvällar hemma hos oss!


Bilder säger mer än tusen ord.

Halloj på er bloggläsare! Jag har varit kass på uppdatering. Jag har haft fullt upp helt enkelt.
En hel del träning på SATS har det blivit den senaste veckan. KUL! Ska dit imorgon igen. Sen är det allt det där vardagliga som tar min tid.  Helgen som var träffade jag både Helena, hemma hos henne och Natta som kom hit. Jag har tagit några foton de senaste dagarna...
Så ser ni lite i bilder vad jag/vi har haft för oss.

 
Jag har försökt ta ett bra kort på mig själv som jag kan använda som profilbild på facebook, då jag på min nuvarande bild där (på facebook) är blondin, blondin är jag ju inte längre!
Men jag lyckas inte ta ett enda bra kort, jag ser inte ut som jag!


Kolla sötkorv tuggar på lampan!




Här lånar Moa kusin Rufus bil. Rufus som fyllde 1 år.
Det bjöds på en massa gott hemma hos Rufus familj;

Fattar inte hur de lyckades göra såna här stora maränger-med fyllning! Goda var dem.
För att försöka kompensera allt onyttigt så åt jag och Sebbe en nyttig lunch i Söndags, bestående av smoothie, vindruvor och melon. Nackdelen var ju att en timme senare var man ju hungrig igen!





Ovan ser ni vårat nya vitaminvatten vi säljer på Coca-Cola. Vi fick ta hem ett av varje kolli. Två kollegor hade sin dryck i min bil över dagen. Alltså "endast" 5 av dessa kolli var mina att ta hem. Törstiga? Kom hem till oss!


På bilden ovan ser ni temperaturen på våran baksida häromdagen (15.6 +grader)
Trots det finns det en väldig massa snö kvar ute. Kortet nedan tog jag igår morse.



Ha nu en fortsatt trevlig vecka! Jag måste gå och sussa nu, så trött så.


Utbildning

Godmorgon på er! Snart ska jag iväg på lite utbildningn här på jobbet.
 Hela dagen skall den kursen hålla på. Känns rätt så kul faktiskt om man får ta lite småpauser för att sträcka på benen då och då...annars kan det bli tufft.

Jag måste klaga! Jag brukar nog inte klaga alltför ofta så nu passar jag på. "The mentalist" som hade säsongspremiär i Tisdags som jag såg fram emot så mycket- det var ju repris! Inga NYA avsnitt! Dåligt!
Sen var det ju säsongspremiär för "Roomservice" igår, jag gillade INTE deras nya upplägg, påminde mer om "Äntligen hemma". De skulle hålla på att visa och lära ut hur allting går till. Det var inte det värsta, det som jag tyckte var mest tråkigt var att i början av programmet när de skulle visa hur de har tänkt sig och vad de skall hitta på för något i lägenheten så fick man se slutresultatet redan då! Man fick se vad det blev för färger osv på små foton...helt värdelöst. Då behöver man ju inte se klart programmet! Fast det gjorde jag ändå :-)
Inredarens stil gillade jag inte heller, men som tur var verkade det faktiskt som att familjen blev nöjd och det är ju det allra viktigaste, skit i vad jag tycker!

Ha nu världens bästa torsdag!


VAB

Igår satte Sebbe upp grejer på barnens rum som de kan ha sina mjukisdjur i. Skönt att få bort dem från sängen!


  

Behöver jag tala om vilken som tillhör vilket barn?!
Förutom nallar så har Moa bollar i sin. Åh, vad jag älskar IKEA! Neo hade en sån här nätförvaring i sitt rum i lägenheten vi bodde i förut. Men den tog jag sönder (inte med flit). Har inte velat köpa såna hit då jag tycker det är så krångligt med hur man skall sätta upp dem. Med krok i taket tycker jag de kommer för högt upp. Vid entrén på IKEA så skyltade de upp två sovrum varav ett av sovrummen hade såna här förvaringar som hängde på just såna här hyllkonsoller (heter det så?). IKEA kommer med så smarta lösningar.

Nog om det! Vet ni, att av de senaste fyra veckorna så har jag endast jobbat EN hel vecka. Tre av fyra veckor har Moa varit sjuk någon dag. Sebbe var hemma med henne idag då hon har feber. Imorgon måste Sebbe jobba så jag ska vara hemma med henne. Känns lite pinsamt gentemot jobbet tycker jag, men vad skall man göra? Det är en period...hoppas jag. Men hon verkar inte ha det så jobbigt trots feber, kanske lite mer gnällig än vanligt. Men jag tänkte att vi skulle ta en tripp och handla present till Moas kusin imorgon. Kusinen Rufus skall vi till på Lördag på hans 1-års-kalas!

Den här kvällen bjuder på TV-premiärer. Alldeles nyss har Sebbe och jag kollat på "Dating in the dark" på kanal 5. Jag tyckte det var underhållande, inget jag MÅSTE se framöver, men sitter jag framför TV:n på tisdagkvällar så får det helt klart vara på. Om 40 minuter är det säsongsstart för en av mina absoluta TV-serier nämligen "The mentalist" som visas på 3:an. Huvudrollsinnehavaren är så grym! 


RSS 2.0