Klantmillan

Brukar försöka tänka att det finns en mening med allt. Men vad kan det vara för bra med att jag spiller ut Saras nya nagelstärkare? Kanske fyndar något annat kul på apoteket då jag köper en ny till henne???

Earl grey

Dricker te, närmare bestämt Earl grey, det ger mig en alldeles speciell myskänsla, en trygg känsla. Earl grey drack jag alltid när jag var på mammas jobb när jag var liten, typ vid 6-7 års ålder. Hon jobbade på en restaurang som hette "Kastanjen" och låg vid Karlberg (i stan). Jag blir så här lugn och glad när jag tänker tillbaks på te och nybakade baguetter med riktigt SMÖR på, det var det jag brukade äta till frukost när jag fick följa med mamma till jobbet. Jag blir glad helt enkelt när jag tänker på brickorna jag hjälpte och samla in och fick 50 öre per bricka med disk, en sak jag inte förstod på den tiden var hur 30+20 blev 50:-, samtidigt som ex 40+10 också blev 50:-!!! Fattade verkligen inte hur det funkade... Jag tänker även på tågresorna till och från stan, då mamma och jag skrev små brev till varandra. Lyckliga minnen!

 


Träning?

Idag har jag varit hos en "livsstilscoach" här på Coca-Cola. Vi pratade lite träning, stress, motivation m.m.
Hon visade mig en Yoga rörelse som jag skall utöva 7 minuter om dagen, 7 dagar i veckan, i 7 veckor...
Så nu känner jag för att åka till Globen och hämta ut mitt SATS kort, redo för träning!


Tävling

Jag tävlar på Hemma på kråkered om dessa fina saker...


Snart god natt även för mig

Ikväll innan läggdags spelade jag och Neo en omgång "Scene it", han vann!

 

Nu sover barnen, Neo i sin säng, Moa i våran säng.



 
La Moa med välling i sin säng förut, men som vanligt så somnade hon inte av det. Någon timme senare somnade hon på mig i soffan, jag gick och la henne i sin egen säng, hon vaknade på en gång, jag orkar inte bråka så jag la henne då i våran säng. Alldeles strax ska jag gå och lägga mig bredvid henne. Men först ska jag ringa min karl för att se om jag lyckas få hem honom från Solna/Sundbyberg där han nu dricker öl efter fotbollsmatchen.


Sista måndagen

Idag jobbar jag sista måndagen innan mammaledighet! Jippie!
En måndag med huvudvärk, usch! Tog Ipren 06.30, hjälpte inte, tog Alvedon 9.30, hjälpte inte...
...så nu sitter jag här med min huvudvärk.
Jag började morgonen med besök på MVC för att be dem förlänga mitt p-piller recept. Men när jag sitter där och pratar och berättar varför jag är där kom jag precis på att jag fick ju p-piller recept på ett år, bara det att jag valde att endast plocka ut för 3 månader....så man skulle kunna säga att jag åkte dit i onödan. Det är tur att man kan skratta åt sig själv i allafall.
Men jag blev kvar där i 10 minuter ändå, vi pratade huvudvärk och olika p-piller.

Ikväll blir det mys för mig och barnen, Sebbe ska iväg på fotbollsmatch.
Och när Sebbe inte är hemma passar vi på att äta fisk. Det blir sprödbakad torsk med kokt potatis och äggsås.
Bara huvudvärken släpper lite så att jag överlever denna dag.

Jag älskar mina härliga barn, de är så goa. Jag tänker så mycket på dem när jag är på jobbet, undrar vad Neo gör just nu och hur han har det i skolan, hur det går för honom på gympan idag när han har varit hemma och varit sjuk i helgen...så tänker jag på min goa Moa, hon är så söt, hon gör så roliga saker nu.
Imorse när Sebbe kom in i köket där Moa var, då hade hon öppnat skafferiet, plockat fram russinpaketet och satt i köket och åt russin! Busfia! 

Söndag

Gick upp 7.30, direkt till tvättstugan i grannhuset. Sen hem och åt frukost.
Sen åkte vi alla till IcaMaxi och storhandla. Till tvättstugan igen...
Sen åt vi lite lunch, god hemmagjord pizza från igår. Sen gav vi oss ut på en promenad i skogen, letade kantareller...tappade mobilen någonstans...Sebbe fick leta reda på den samtidigt som jag ringde till den. Han hittade den som tur var. Det var härligt väder ute-friskt!
När vi kom hem dammsög jag. Så nu är jag ganska så trött.
Resten av dagen blir lugn, middag, bad för Neo, de enda planerna vi har.
Skulle vilja hälsa på Annelie med familj och träffa lilla Disa, men vågar inte utsätta den lilla tjejen för Neos förkylningsbakterier.

Hoppas alla har en härlig Söndag!

Lördag

Ibland busar vi med varandra på jobbet, hittar på hyss på varandras platser, Se så fint det blev på Björns plats när han var ledig en dag...



Någonstans bakom flaggor och skyltar skall hans skärm och tangentbord finnas, jag tycker att jag och Sara gjorde ett bra jobb iaf.

Idag var vi i Handen, Neo klippte sig och Moa fick lite höst/vinterkläder.




Det tog säkert en halvtimme att klippa Neo, det var någon "rookie" som gjorde det...men han fick ju både färg i håret och en klubba så han var nöjd.



Inte så lätt att få ett bra kort när det är reflexer med...




Förutom Handen idag så har vi inte gjort något speciellt, bäddat rent i allas sängar och tvättat! Tvättningen fortsätter imorgon med tvättstuga kl 07.30, tänkte tvätta spjälskydd, matta och överkast där, våran maskin är lite för klen för det.
Jag njuter av att det är Lördag idag, riktigt härligt!
Snart är det final i "Kändisdjungeln", sen är det "Royal pains".
Sebbe och Neo gick precis upp till affären för att köpa popcorn och chips, Moa blev lite ledsen när de gick så nu ska jag ta hand om henne.
Ta hand om ER!

Här och nu.

Mitt mantra jag får lov att köra med framöver;

HÄR OCH NU

Det är nämligen inte migrän jag har. Det är en annan huvudvärk som jag får för att jag spänner mig, grubblar och planerar. Stackars muskler i min kropp som aldrig får slappna av.
Så lite mer fokusering på nutiden, och lite mindre tankearbete åt framtiden.
Ibland stressar jag upp mig HELT i onödan!


Fredag

Kändes sådär att åka till jobbet imorse...Neo var ledsen när jag gick, han är hemma med Sebbe och Moa idag för han har troligtvis öroninflammation. Han hade så ont...han vaknade flera gånger i natt.

Jag ska iväg till neurologen som ligger vid Globen på lunchen, ska kolla mitt huvud- jag tror ju att det är migrän, vi får se vad farbror doktorn säger.

Idag är det jag som har fika, jag kämpade på med mina äppelmuffins igår samtidigt som Sebbe satt som klistrad framför fotbollen som visades på TV. Natta var hos oss, men jag kan inte påstå att jag var så social då jag bakade och bakade...hon lekte med barnen.

Får se hur denna kväll ser ut, tror att det blir hemmagjord pizza till middag.

"Vapenbröder"

Igår kväll kom Matte förbi, han hade hyrt film.
"Vapenbröder", det var helt klart sebar, även om svenska filmer har en tendens till att ibland kännas lite "töntiga".


Ett steg närmare...

Handpenningen betald idag! Känns bra! Nu vill jag flytta...bara 4 månader kvar...

Snurrilisnurr

Oj, vad det är mycket som rör sig i min skalle.
Jag är en riktig grubblare, tänker för mycket.
Eller så är det bara så att jag har för lite att göra- ett icke aktivt liv som gör att jag tänker en massor och PLANERAR och funderar.
Just nu är det mest bank, lån, handpenning, flytten, vårat nya radhus, möbler/inredning, det faktum att av Sebbes och mina föräldrar så är det bara hans pappa som vet att vi har köpt radhus- inte hans mamma- inte min mamma- inte min pappa- inte ens mina bröder...lite tråkigt, kanske skulle höra av mig till min Max och berätta iaf?

Sen tänker jag på vad jag ska handla i helgen, Moa måste ha en jacka, mössa, halsduk och vantar.

Tänker även på att det är väl lika bra att börja handla presenter åt Neo, det ska ju denna lön räcka till.

Vill ni kanske se kort på huset?
Här ser man lite hur det ser ut på baksidan, ni ser även vardagsrummet och köket.
Jag längtar!






Snart är det helg, undrar vad vi skall göra då? Hoppas att Annelie med familj vill träffas en stund, hon har ju fått en liten Disa! Omständigheterna gör att jag har Neo även denna helg, får se vad vi hittar på. Jag är lite splittrade i mitt tankesätt. Dels tänker jag att vi borde åka och bowla eller åka och bada på Eriksdalsbadet eller något liknande, samtidigt som jag tänker att vi skall spara pengar just nu, inte spendera dem! Men vad finns det för gratisnöjen? Kanske picnic i Bläcktornsparken? Då är det bara bensinen som kostar.

Helgen

Igår åkte jag och Moa till Helena och fika, Neo var på kalas på Andy´s lekland.
Efter Helena åkte vi förbi mitt gamla jobb Babyplanet, där jobbade Anna-lena, det var en rolig överraskning (hon har inte jobbat där på 1,5 år)!
Sen åkte vi hem och hämtade Sebbe för att åka vidare hem till Anders och Jamina på eftermiddagsfika, Anders hade bakat så goda .......... tänker inte skriva vad det var han hade bakat för eventuellt tänkte jag bjuda på såna på Fredag när jag har fika på jobbet. Det var roligt för Moa att få träffa kusin Rufus och hans kusiner Nevin och Milea.
På kvällen var vi hemma, såg på kändisdjungeln, Neo åt godis. Matte Sebbes kompis var här. Vi spelade lite "Scene it", de drack öl, jag drack ett glas Dooley´s, tror ni inte att jag blev bakis ändå? Jorå huvudvärk vaknade jag med imorse. Men efter en Ipren så kändes det OK.
Idag har vi inte varit så jätteaktiva, var ute på gården en kortis. Sen var Madde förbi på "frukt-fika".
Nu är Sebbes kompis Micke här, pommes fritesen är inne i ugnen, så snart skall vi steka Chicken nuggets och göra sallad. Hoppas att eran helg har varit bra!

Vi fick den!

Vi vann budningen...eller ja fick och vann känns inte som rätt ord riktigt. Det är ju en hel del pengar det handlar om. Men det känns helt overkligt! Vi skall köpa radhus!!! Efter jobbet ska vi skriva på köpeskontraktet. Jag behöver några timmar att smälta denna stora grej, det är så stort och overkligt så att det finns inte ord!

Men lycklig är jag, riktigt lycklig, man funderar ju på vem som skall ha vilket rum och så...vad vi ska ha för möbler i rummen, kan nog kännas lite tomt ett tag men det skall vi nog stå ut med.

 

 

 


Visning!

Skall på visning på Villavägen ikväll!
Spännande.
Lånelöste ordnade vi igår...

KRAM PÅ ER!

Vill du få mer läsare till din blogg?

Vill du få mer läsare till din blogg? Jag har precis registrerat mig, får se vad det resulterar i. Kul grej!
Är du intresserad? Gå in här.

Köpa ny bostad?

Tänkte berätta för er om vad vi gjorde i Söndags; då åkte jag, Sebbe , Neo och Moa till Rudan. Vi gick runt "Lillrudan", det var en mysig promenad, visade Neo lite koda och letade lite kantareller, vi hittade en massa svampar men inte just de vi var ute efter. Men det var härligt att komma ut och röra på sig lite, Neo han cyklade (Sebbe fick låna cykeln lite då och då). Moa åt lite blåbär, sen somnade hon i vagnen.
Tanken var att vi skulle äta pannkakor vid Rudan också, men när vi kom ut från spåret, vid det öppna fältet och lekplatsen så tyckte vi att det blåste alldeles för mycket så vi åkte hem och åt upp pannkisarna.




Den här veckan cyklar jag istället för att ta bilen. Så det blir en härlig, men ack så stressig och kall cykeltur till Neos skola, sen vidare till jobbet.
Efter jobbet, hämta Neo och sen vidare hem. Det känns bra, en massa fördelar;

* härligt med friskluft
* jag och Neo får lite extratid att prata känns det som
* jag får lite extramotion!!!
* GRATIS, behöver inte tanka bilen

Det är verkligen stor skillnad på vädret om man jämför morgonen med eftermiddagen.
På morgonen får Neo ha vantar, mössa och långkallingar på sig, sen när vi cyklar hem räcker det bra med en långärmad tröja bara.

Jag känner mig alldeles snurrig, jag och Sebbe håller ju på att kolla in lite radhus och lägenheter, samt lån och lånelöften...det är på kvällen, efter 19.30 som vi har tid att sätta oss och kolla tillsammans och fylla i formulär. Bara det att jag är så himla seg på kvällen och vill helst av allt bara dega i soffan. Men vi kanske skulle ta tag i det här med lån på allvar ikväll? Jag skulle vilja komma iväg på lite visningar i helgen, och då är det ju bra om man har lånelöfte klart.
Får se om vi fixar det ikväll.

Jag måste berömma mitt jobb för en sak, en sak som vi har där som är bra.
Ni vet när man stör sig på något och gnäller om det?
Det händer ju ibland på jobbet, men då har vi ett system där, där man kan logga förbättringar.
Här får ni ett exempel som jag loggade idag; Vi saknar headset på två av våra extraplatser, jävligt irrerterande då våra extraarbetare kan ta ett headset från någon av oss ordinarrie när vi inte är på plats, när vi sen är tillbaka på jobbet så saknar vi vårat headset!!! Men då gör jag som så att jag loggar detta problem och ger mitt förslag på lösning, som i detta fall var att ordna fram två till headset...bra va!?

Hoppas detta inte stämmer

Väduren 21/3-20/4

Måndagen blir inte bra förrän sent på kvällen. Innan dess är du helt enkelt på riktigt dåligt humör.


Det var Aftonbladets horoskop. Visserligen är klockan bara 8.00 och mycket kan hända under dagens lopp. Men jag vill nog påstå att jag är på BRA humör!

Ha en härlig Måndag!!!


Lördag

Idag var jag och Moa och hälsade på Nina i Södertälje, och hennes lilla bebis som de inte riktigt säkerställt namn på än. Men här har ni honom;
 
Efter Nina mötte vi upp Max på Mc´Donald´s, han hade blivit lång, snart har han vuxit ikapp mig.

Nu tänker jag bjuda på lite kort på min lilla bebis...


Tok-pappa har satt fast en apa på Moa, hon ser lite skeptisk ut.


Moa hade somnat på soffan, sötkorven!


Här sitter hon på köksgolvet i sitt nattlinne, kollar om hon hittar nåt ätbart i näsan.




Bus med pappa.

Igår var jag och kollade hur Neo har det i sitt "nya hus" hos sin pappa. Det var trevligt att hälsa på honom en kortis, men jag träffar ju honom imorgon igen. Jag har suttit och skrivit Neos inbjudningskort idag, till kalaset på Barnadiset. Moa är trött nu så snart skall vi lägga henne, sen blir det endast jag och Sebbe som tar det lugnt framför TV:n, slappishelg! Imorgon fm/dag åker jag och Moa och hälsar på Malin med familj. Det är så tråkigt att känna att runt klockan 9 på lördagar och söndagar så är man iordninggjord och har ätit frukost...det känns inte som att det är så många andra vakna och pigga vid den tiden, de ska vara de som har barn då...  


Södertälje

Södertälje idag och hälsa på bebis?
Ja, jag tror det, hoppas det!

Har inte riktigt bestämt mig...

...för vad jag tycker om den här låten, tyckte att den var konstig första gången jag hörde den, men jag börjar halvt att gilla den. En sak vet jag och det är att jag älskar hans röst!


Tv-serier

Åh, vad kul det är nu när alla tv-serier drar igång. "Ensam mamma söker" på Söndagar, lite kul men inget jag lär följa slaviskt. "Färjan 3" på Måndagar, inget jag MÅSTE se heller men det är rätt kul, de flesta har ju åkt Cinderella och känner igen sig på båten. "Heroes" började ju igår (Måndag) också, men va fan är det för tid; 22.40-23.40? Då är man ju död för längesen. Ikväll iaf då drar "Idol" igång kl 20.00, det är ju nu i början det är som roligast- när folk gör bort sig... Efter "Idol" är det min favorit serie "The mentalist". 

Idag åt jag och Sebbe ost- och skinksallad till middag, sen gick vi med Moa i vagnen för att hämta Neo hos Annelie. Har gick med dem hem efter skolan. Nu är det snart nattning. God kväll!

Det var helgen det

Kollar på "Ensam mamma söker" samtidigt som jag skriver- gud vilken pinsam full kille som är med...jaja, det är han som gör bort sig, tror tyvärr inte att det blir han som vinner Ulrikas hjärta.

I Fredags blev det filmen "Barnhemmet", den var bra, inte så läskig som jag trodde.
Ïgår blev det lite spontanbesök till Skansen med Anders, Jamina och Rufus. Det är nog rätt tidpunkt på året att vara där, inte så mycket folk. Sen kändes det lite som att det kunde vara sista sommardagen, det var härligt det. Jag var så kär i Sebbe igår, kände mig alldeles nykär- härliga känsla. Men det kändes bra, från det att vi dagen innan bara blev irreterade på varandra så fort vi öppna munnen. Det är så jobbigt när man säger något och folk bara missförstår det man säger! På kvällen hann jag och Neo med storhandling.

Imorse var jag ute och sprang, första gången jag prövade att springa innan frukost-det var inget för mig jag hade ingen ork alls!
Senare på dan cyklade jag, Neo och Moa hem till Annelie för att leka och fika.
Sebbe har varit iväg och kollat på fotboll, vi andra hade Lisen här på middag, passade på att äta Lax när Sebbe inte var hemma. På tal om Sebbe så ligger han och sover nu, han drack nog lite för mycket...så nu sussar han...och Neo...och Moa. Jag tänkte också passa på att lägga mig relativt tidigt. Jag måste ju gå upp klockan 06.00 nu om vi skall hinna cykla på morgonen.

SKANSEN;


















Nu är "Ensam mamma söker" slut, och mycket riktigt, den fulla killen åkte ut i första avsnittet! Ha!
Nej nu blir det lite plock och tandborstning, sen väntar sängen.

Fredag

Känns bra med Fredag idag. Får se vad som händer i helgen då. Skulle behöva storhandla, kanske blir av imorgon på dan? Sen kanske Björn med familj kommer förbi på en kopp java imorgon eftermiddag.
Söndag kanske vi åker och leker hos Annelie med familj. Mycket KANSKE nu, men vi har ju inte direkt spikat något för helgen.

Men först; Fredagsmys. Fredagsmys för oss (i allafall mig) är middag tillsammans då det oftast blir kött, idag blir det nog kött med klyftpotatis och lite sallad, sen håller vi oss hemma, ser på Postkodsmiljonären och äter popcorn eller fikar på något annat. Ofta ser jag och Sebbe på film vid 21.00 och ser till att Neo ligger i sängen tills dess, ibland i våran säng, idag skall han få sova där det har jag lovat honom. Vi har lånat en skräckfilm som heter "Barnhemmet", blir nog att vi ser den idag, om vi inte hyr "Män som hatar kvinnor"




Jag gillar ju egentligen inte skräckfilmer. Men det handlar ju om att ge och ta i ett förhållande- eller hur?
Ha en härlig helg!

Moas dag

Klockan är 21:45, Moas dag börjar närma sig sitt slut. Inget av barnen sover. Neo han ligger mest och hostar i sin säng och Moa sitter i Sebbes knä i soffan, tittar på när Sebbe och Timmy spelar TV-spel. Men det ser ut som att hon skall somna när som helst. Det är nog mitt fel att hon är vaken, hon drack välling för en timme sen och somnade då men sen stod jag inne på deras rum och pratade med Neo, tror att hon vaknade pga det.

Det har varit en bra dag, på jobbet var det lite modevisning i matsalen, sen var det "introtävling" i P3 fast idag var det skitsvårt! Men det har varit mycket att göra på jobbet, vad gäller självaste arbetet, en massa "ärenden" som samlas på hög, dvs krångel. Men jag arbetade som en tok i princip idag så vid 15.30 var jag klar med ringningarna så då hann jag med ändring av leveransdagar, krediteringar, maila säljare m.m.
Men det är lite kul när det finns att göra på jobbet också, dagarna går så fort då.

Vi har haft lite folk här idag, vi bjöd på fika, farbror Anders hade gjort tårta till Moa och Moa fick en massa fina presenter...typ nattlinne, pengar på sitt konto, klänning, mjukisdjur som låter och andra leksaker som låter...men jättebra saker!

Moas tårta;



Moa pussar en av sina presenter;



Moa fick en lite stor overall, men vadå, den skall hon ju kunna ha till Mars eller så;


Gott med tårta!



Glöm att Moa somnade, nu står hon här bredvid mig vid datorn. Klockan är nu 22:00...jaja, hon får väl hjälpa mig ladda tvättmaskinen, tvättkorgen är överfull!

Hoppas på en bra dag imorgon, det blir ju lite vad man gör den till så jag skall försöka vara positiv. Imorgon kväll ska jag sitta på föräldramöte 1,5 timme.

MOA 1år!

Idag fick jag smita från jobbet ett tag för att vara med på Moas 1-årskontroll, det gick bara fint. Hon fick två sprutor också, när hon fick den första sa hon ingenting men tydligen så gör den andra sprutan lite mer ont och det hördes, hon blev lite ledsen men det gick över fort.
Hoppas hon slipper feber som följd av vaccineringen, får det är ju hennes födelsedag imorgon. Hon får gå på alvedon annars. Lilla lullan...ett helt år! Ser ni någon likhet?

Moa rätt så ny;



Moa 1 år



Hon är ganska olik sig faktiskt.
Stor är hon nu i alla fall våran fina tjej.

RSS 2.0